Skip to content

Mikä on XNK-tiedosto?

23 de kesäkuu de 2021

XNK-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Exchange Shortcut -tiedosto. Sitä käytetään tietyn kansion tai muun kohteen avaamiseen nopeasti Microsoft Outlookissa. XNK-tiedostot luodaan vetämällä objekti suoraan ulos Outlookista ja asettamalla se työpöydälle. Sen sijaan, että siirrät kohdetta Outlookista työpöydälle, viite tai pikakuvake rakennetaan siten, että pääset nopeasti samaan asiaan uudelleen XNK-tiedoston kautta.

XNK-tiedoston avaaminen

Koska XNK-tiedostot ovat vain pikanäppäimiä kohteiden avaamiseen Microsoft Outlookissa, kaksoisnapsauttamalla yhtä se tekee juuri niin … olettaen, että Microsoft Outlook on asennettu. Turvallisuussyistä Microsoft poisti XNK-tuen alkaen Microsoft Outlook 2007: stä. Jos sinulla on ongelmia XNK-tiedoston avaamisessa Outlook 2007: ssä tai uudemmassa, näet virheen, joka sanoo ”Tiedostoa ei voida avata, ”tai “Microsoft Office Outlookia ei voi käynnistää. Komentoriviargumentti ei kelpaa. Tarkista käyttämäsi kytkin. ”.

Yksi kiertotapa, jota voit kokeilla, on tehdä joitain erityisiä muutoksia Windowsin rekisteriin, joka on kuvattu tässä oppaassa osoitteessa MSOutlook.info. Sinun on tiedettävä, onko sinulla 32- tai 64-bittinen Windows-versio, ennen kuin voit käyttää kyseistä rekisterin muutosta. Katso Onko käynnissä 32- tai 64-bittinen Windows-versio? apua tämän selvittämiseen, jos et ole varma. Vaikka se ei ole kovin todennäköistä, jos jokin muu ohjelma yrittää avata XNK-tiedoston (ei Outlookia), katso ohjeet tietyn tiedostotunnisteen oletusohjelman muuttamiseen oppaasta ohjeiden muuttamiseksi, mikä ohjelma on linkitetty tähän laajennukseen, mikä pitäisi korjata tuo ongelma.

Kuinka muuntaa XNK-tiedosto

Useimmissa tiedostomuodoissa ilmaista tiedostomuunninta voidaan käyttää sen tallentamiseen johonkin toiseen muotoon. Tästä on hyötyä, jos haluat käyttää tiedostoa toisessa ohjelmassa, joka ei tue alkuperäistä tiedostotyyppiä. Tätä ei kuitenkaan voida tehdä XNK-tiedostoilla, koska ne ovat vain pikakuvaketiedostoja, jotka osoittavat jotain muuta toisessa paikassa. XNK-tiedostossa ei ole ”vaihdettavia” tietoja, joita muunnostyökalu voisi käyttää tekemään tiedosto yhteensopivaksi minkä tahansa muun ohjelman kuin Outlookin kanssa.

Muut pikanäppäimet, joita käytetään Windowsissa

XNK-tiedostot ovat pikakuvakkeita, joita nimenomaisesti käytetään Microsoft Outlook -ohjelmassa, kun taas vastaava tiedostotyyppi, LNK (Windows File Shortcut), on pikakuvake, jota käytetään kansioiden, ohjelmien ja muiden tiedostojen avaamiseen kiintolevyllä, flash-asemalla jne. työpöydän LNK-tiedosto voi osoittaa suoraan Kuvia kansion, jotta voit avata kansion nopeasti nähdäksesi kaikki kuvasi tarvitsematta käydä läpi useita vaiheita vain kansion löytämiseksi. Tietokoneellesi asentamasi ohjelmat kysyvät usein, voivatko ne luoda pikakuvakkeen työpöydälle, jotta voit avata ohjelman nopeasti työpöydältä sen sijaan, että sinun tarvitsee seuloa kymmeniä kansioita löytääksesi oikean sovellustiedoston, joka käynnistää ohjelman. Joten vaikka XNK-tiedostot ovat pikavalintoja, joita käytetään kansioiden ja tiedostojen avaamiseen sisällä MS Outlook-, LNK-tiedostoja käytetään muualla Windowsissa kansioiden ja tiedostojen avaamiseen muualla. Kartoitettu asema on toisen tyyppinen pikakuvake, mutta sillä ei ole omaa tiedostotunnistetta – se on vain virtuaalinen kiintolevy, joka viittaa kansioihin, jotka sijaitsevat muissa verkon tietokoneissa. Muiden pikakuvakkeiden tapaan yhdistetyt asemat tarjoavat nopean tavan avata jaettujen verkkoasemien kansiot.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Todennäköisin syy miksi XNK ei avaudu, koska olet noudattanut yllä olevia ohjeita, on, että sekoitat toisen tiedoston XNK-tiedostoon. Jotkut tiedostotunnisteet näyttävät hyvin samanlaisilta, mutta se ei tarkoita, että niitä voidaan käyttää samojen ohjelmistosovellusten kanssa. Esimerkiksi XNK-tiedostotunniste muistuttaa läheisesti XNB: tä, mutta kahdella muodolla ei todellakaan ole mitään yhteistä. XNT on toinen QuarkXPress-laajennustiedostoista, mutta ne eivät myöskään liity XNK-tiedostoihin. On parasta lukea tiedostosi tiedostotunniste uudelleen ja varmistaa, että se lukee ”.XNK”. Jos näin ei ole, tutki todellista tiedostotunnistetta nähdäksesi, mitkä ohjelmat pystyvät avaamaan tai muuntamaan tiedostosi.