Skip to content

Mikä on XP3-tiedosto?

23 de kesäkuu de 2021

XP3-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on KiriKiri-pakettitiedosto. KiriKiri on komentosarjamoottori; XP3-tiedostoa käytetään usein visuaalisten romaanien kanssa tai videopeliresurssien tallentamiseen. XP3-tiedoston sisällä voi olla kuvia, ääntä, tekstiä tai muita resursseja, joista voi olla hyötyä pelin aikana tai kirjan visuaaliseen esittämiseen. Nämä tiedostot tallennetaan XP3-tiedostoon kuin arkisto, samanlainen kuin ZIP-tiedostot.

XP3: ta käytetään joskus Windows XP: n Service Pack 3: n lyhenteenä. Tiedostoilla, joilla on .XP3-tiedostotunniste, ei kuitenkaan ole mitään tekemistä minkään muun käyttöjärjestelmän kanssa, edes Windows XP: n kanssa.

Kuinka avata XP3-tiedosto

KiriKiri Package -tiedostot, joissa on XP3-laajennus, voidaan avata KiriKiri Tools -työkalulla. Jos XP3-tiedosto ei avaudu kyseisen ohjelman kanssa, yritä purkaa XP3-tiedoston sisältö maksuttomalla tiedostopuristimella. Näet todennäköisesti EXE-tiedoston, jonka voit suorittaa kuin tavallinen sovellus. Ohjelmistojen, kuten 7-Zip tai PeaZip, pitäisi pystyä avaamaan XP3-tiedosto tällä tavalla. Jos tiedostojen purkutyökalu ei avaa XP3-tiedostoa, voit kokeilla CrassGUI: ta. Lataussivulla on ohjeita, jotka selittävät XP3-tiedoston avaamisen. Kaikissa näissä XP3-tiedoston avaamisen esimerkeissä lopputulos voi olla, että joudut kopioimaan puretut tiedostot tiettyyn kansioon. Esimerkiksi, jos XP3-tiedostoa käytetään tietyn videopelin kanssa, saatat joutua purkamaan tiedostot XP3-arkistosta ja kopioimaan ne sitten pelin asennuskansioon, jotta peli voi käyttää niitä. Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata XP3-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan XP3-tiedostot, voit muuttaa oletusohjelman tietylle tiedostotunnisteelle Windowsissa.

Kuinka muuntaa XP3-tiedosto

Suosituimmat tiedostotyypit voidaan muuntaa muihin tiedostomuotoihin ilmaisella tiedostomuuntimella. Esimerkiksi tiedostomuunninta voidaan käyttää muuntaa PDF-tiedostot DOCX: ksi. Mutta emme ole tietoisia siitä, että se toimisi XP3-tiedostojen kanssa. Yksi asia, jota voit kokeilla, jos haluat muuntaa XP3-tiedoston, on käyttää edellä mainittua KiriKiri Tools -ohjelmaa. Jos se on mahdollista kyseisen ohjelman kanssa, tiedoston muuntamisvaihtoehto voi olla a Tiedosto > Tallenna nimellä valikko tai Viedä valikkovaihtoehto.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedostosi ei avaudu tässä vaiheessa, saatat lukea tiedostotunnistetta väärin. Hämmentää toista tiedostotunnistetta XP3: lle on helppoa, koska monet muut tiedostot käyttävät laajennuksissaan samanlaisia ​​kirjaimia ja numeroita. Esimerkiksi XP3 jakaa joitain samoja kirjaimia kuin ZXP, XPD ja XPI, mutta se ei tarkoita, että kyseisillä tiedostomuodoilla on mitään tekemistä toistensa kanssa. P3 on toinen esimerkki, jossa tiedostotunniste on varattu pääasiassa Primavera P3 Project -tiedostoille. Jos et voi avata tiedostoa, tarkista vielä, että luet laajennusta oikein ja älä sekoita yhtä näistä tiedostoista XP3-tiedostolle.