Skip to content

Mikä on XPD-tiedosto?

23 de kesäkuu de 2021

XPD-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto voi olla PlayStation Store PSP -lisenssitiedosto. Niitä käytetään DRM: ään ja ladataan Sony PlayStation Storesta, kun lataat sisältöä. XPD-tiedostoa tarvitaan ladattaessa tiedostoja PSP: lle. Jos sinulla on erilainen XPD-tiedosto, se on todennäköisesti XML Pipeline -tiedosto, joka on XML-tiedostosta luotu verkkosivu. Tämä muunnos tapahtuu tyypillisesti XSL: n tai laajennettavan tyylitaulukielen kautta. XPD-tiedosto, joka ei ole kummassakaan näistä muodoista, voi sen sijaan olla SkyRobo-tiedosto tai XPD-välimuistitiedosto, joka sisältää tietoja 3D-objektista.

Kuinka avata XPD-tiedosto

PlayStation Store -lisenssitiedostoja ei ole tarkoitettu avattaviksi, mutta niitä vaaditaan siirrettäessä DRM-suojattuja tiedostoja ja pelejä PSP-laitteille. Media Go on ohjelma, joka käyttää niitä. Jos tarvitset apua, katso Sonyn ohjeet PlayStation Store -sisällön lataamiseen PlayStation Portable -oppaaseen. Sony ei enää tue Media Go -ohjelmaa, vaikka se on korvattu uudemmalla Music Center for PC -ohjelmalla. Näet näiden kahden ohjelman erot tässä vertailutaulukossa. Jos käyttämäsi XPD-tiedosto on XML Pipeline -tiedosto, verkkoselaimet, kuten Internet Explorer, Firefox ja Chrome, avaavat tiedoston. Tekstieditorien pitäisi pystyä avaamaan ne muokkausta varten, liian SkyRobo-tiedostot voidaan avata ohjelmointisovelluksella samalla nimellä, mutta emme löydä latauslinkkiä sille. Autodeskin Maya käyttää XPD-tiedostoja XPD-välimuistitiedostoina. Ne kuvaavat Mayassa käytettyjen 3D-objektien sijainnin, geometrian ja muita yksityiskohtia. Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata XPD-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai jos haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan XPD-tiedostot, voit muuttaa oletusohjelman tietylle tiedostotunnisteelle.

Kuinka muuntaa XPD-tiedosto

Suurin osa tiedostoista voidaan muuntaa ilmaisella tiedostomuuntimella, mutta emme usko, että näin olisi muissa XPD-tiedostotunnistetta käyttävissä muodoissa. PlayStation Store -lisenssitiedostojen on ehdottomasti säilytettävä nykyisessä muodossaan. Tiedostotunnisteen muuttaminen muuksi tai tiedoston minkä tahansa muokkaaminen ei olisi hyvä idea, koska silloin Media Go ei tiennyt mitä tehdä tiedostolle, eikä sisältöä todennäköisesti toimiteta PSP: lle oikein. Koska XML Pipeline -tiedostot ovat XML-pohjaisia ​​tekstitiedostoja, ne voidaan todennäköisesti muuntaa HTML-, TXT-, XML- ja muiksi vastaaviksi muodoiksi tekstieditorilla, kuten Notepad ++. Jos SkyRobo on jo tietokoneellasi tai jos tiedät, mistä ohjelma ladataan, voit yrittää muuntaa sen XPD-tiedostoksi muuhun muotoon. Useimmilla ohjelmilla, jotka tukevat tiedostojen tallentamista tai muuntamista uusiin muotoihin, on vaihtoehto Tiedosto> Tallenna nimellä valikossa tai Viedä tai Muuntaa valikossa. Emme usko, että Autodeskin Maya-ohjelmassa käytetyt XPD-tiedostot voidaan muuntaa toiseen muotoon, mutta aivan kuten SkyRobo, saatat pystyä tekemään sen Mayan kautta Tiedosto valikossa.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos mikään näistä ohjelmista ei pysty käyttämään tiedostoa, tarkista vielä, että luet tiedostotunnistetta oikein. Kun tiedostotunnisteet kirjoitetaan samalla tavalla, se ei välttämättä tarkoita, että ne ovat samanlaisia ​​muotoja tai että niitä voidaan käyttää saman ohjelmiston kanssa. Joitakin esimerkkejä ovat XPI, XP3, XPL (LcdStudio Playlist) ja XPDL (XPDL Module), jotka kaikki jakavat yhteiset kirjaimet .XPD-laajennuksen kanssa, mutta avautuvat eri ohjelmilla.