Skip to content

Mikä on XPI-tiedosto?

23 de kesäkuu de 2021

Lyhenne sanoista Cross-Platform Install (tai Asenna XP), tiedosto, jolla on XPI-tiedostotunniste (lausutaan ”zippy”), on Mozilla / Firefox Browser Extension Archive -tiedosto, jota käytetään Mozilla-tuotteiden, kuten Firefox, SeaMonkey ja Thunderbird, toimintojen laajentamiseen. XPI-tiedosto on oikeastaan ​​vain uudelleen nimetty ZIP-tiedosto, jota Mozilla-ohjelma voi käyttää laajennustiedostojen asentamiseen. Ne voivat sisältää kuvia ja JS-, MANIFEST-, RDF- ja CSS-tiedostoja sekä useita kansioita, jotka ovat täynnä muita tietoja.

XPI-tiedostot käyttävät isoja kirjaimia ”i” tiedostotunnisteen viimeisenä kirjaimena, joten älä sekoita niitä XPL-tiedostoihin, joissa käytetään isoja kirjaimia ”L” – nämä ovat LcdStudio-soittolistatiedostoja. Toinen vastaavasti nimetty tiedostopääte on XPLL, jota käytetään Pull-Planner-datatiedostoihin.

Kuinka avata XPI-tiedosto

Mozilla Firefox -selain käyttää XPI-tiedostoja laajennettavuuden tarjoamiseksi selaimessa. Jos sinulla on XPI-tiedosto, asenna se vetämällä se mihin tahansa avoimeen Firefox-ikkunaan. Mozillan Firefoxin lisäosat -sivu on yksi paikka, josta voit hakea virallisia XPI-tiedostoja käytettäväksi Firefoxin kanssa. Mozillan Thunderbird-lisäosat tarjoavat XPI-tiedostoja chat- / sähköpostiohjelmistoilleen Thunderbird. Nämä XPI-tiedostot voidaan asentaa Thunderbird’sin kautta Työkalut > Lisäosat valikkovaihtoehto (tai Työkalut > Laajennusten hallinta vanhemmissa versioissa). Vaikka Netscape- ja Flock-verkkoselaimet, Songbird-musiikkisoitin ja Nvu HTML -editori tukevat nyt niiden käyttöä, niillä kaikilla on sisäänrakennettu tuki XPI-tiedostoille. Koska XPI-tiedostot ovat oikeastaan ​​vain .ZIP-tiedostoja, voit nimetä tiedoston sellaisenaan ja avata sen sitten missä tahansa arkisto- / pakkausohjelmassa. Tai voit käyttää 7-Zip-ohjelmaa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella XPI-tiedostoa ja avaamalla sen arkistona nähdäksesi sen sisällön. Jos XPI-tiedostosi ei ole alustojen välinen asennustiedosto, mutta et tiedä mikä muu se voisi olla, yritä avata se tekstieditorissa. Jos tiedosto on luettavissa, XPI-tiedostosi on yksinkertaisesti tekstitiedosto. Jos et pysty tekemään kaikkia sanoja, katso jos löydät tekstistä jonkinlaista tietoa, joka voi auttaa sinua selvittämään, mitä ohjelmaa käytettiin XPI-tiedoston luomiseen, jonka avulla voit sitten tutkia yhteensopivaa XPI-avainta . Jos haluat rakentaa oman XPI-tiedoston, lue lisää siitä Mozilla Developer Networkissa. Toinen hyödyllinen lähde ovat StackExchangen käyttäjät.

Kuinka muuntaa XPI-tiedosto

On olemassa tiedostotyyppejä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin XPI, joita muut verkkoselaimet käyttävät lisäominaisuuksien ja ominaisuuksien lisäämiseen selaimeen, mutta niitä ei voida helposti muuntaa muihin muotoihin ja toisista selaimista käytettäviksi. Esimerkiksi, vaikka tiedostoja, kuten CRX (Chrome ja Opera), SAFARIEXTZ (Safari) ja EXE (Internet Explorer), voidaan kaikkia käyttää jokaisen selaimen lisäosina, mikään niistä ei ole käytettävissä Firefoxissa eikä Mozillan XPI-tiedostossa tyyppiä ei voida käyttää missään näistä selaimista. On kuitenkin olemassa online-työkalu nimeltä Add-on Converter for SeaMonkey, joka yrittää muuntaa Firefoxin tai Thunderbirdin kanssa yhteensopivan XPI-tiedoston XPI-tiedostoksi, joka toimii SeaMonkeyn kanssa. Jos haluat muuntaa XPI: n ZIP-muotoon, pidä mielessä yllä mainitut laajennuksen uudelleennimeämisestä. Sinun ei tarvitse suorittaa tiedostomuunnosohjelmaa, jos haluat tallentaa XPI-tiedoston ZIP-muotoon.