Skip to content

Mikä on XPS-tiedosto?

24 de kesäkuu de 2021

Mitä tietää

  • XML-tiedosto on XML Paper Specification -tiedosto.
  • Avaa yksi XPS Viewerilla (se sisältyy Windows) tai NiXPS View.
  • Muunna PDF, JPG, DOCX ja muiksi Zamzarin tai PDFaid.comin avulla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä XPS-tiedostot ovat, kuinka avata yksi ja mitkä ohjelmat pystyvät muuntaa ne tutummaksi formaatiksi, kuten PDF tai JPG.

Mikä on XPS-tiedosto?

XPS-tiedosto on XML-paperimääritys tiedosto, joka kuvaa asiakirjan rakennetta ja sisältöä, mukaan lukien asettelun ja ulkoasun. XPS-tiedostot voivat olla yksi sivu tai useita. XPS-tiedostot toteutettiin ensin korvaamaan EMF-muoto, ja ne ovat vähän kuin Microsoftin PDF-versio, mutta perustuvat sen sijaan XML-muotoon. XPS-tiedostojen rakenteen vuoksi niiden kuvaus asiakirjasta ei muutu käyttöjärjestelmän tai tulostimen perusteella ja on yhdenmukainen kaikilla alustoilla. XPS-tiedostot jakavat asiakirjan muiden kanssa, joten sivulla näkymä on sama kuin mitä he näkevät käytettäessä XPS-katseluohjelmaa. Tee XPS-tiedosto Windowsissa ”tulostamalla” kohteeseen Microsoft XPS Document Writer kun sinulta kysytään mitä tulostinta käytetään. Jotkut XPS-tiedostot voivat sen sijaan liittyä Action Replay -tiedostoihin, joita käytetään joissakin videopeleissä, mutta Microsoftin muoto on paljon yleisempi.

XPS-tiedostot.

Kuinka avata XPS-tiedostoja

Nopein tapa avata XPS-tiedostot Windowsissa on käyttää XPS Viewer -ohjelmaa, joka sisältyy Windows Vistaan ​​ja uudempiin Windows-versioihin. Voit asentaa XPS Essentials Packin avataksesi XPS-tiedostot Windows XP: ssä. XPS Viewer asettaa käyttöoikeudet XPS-tiedostolle ja allekirjoittaa asiakirjan digitaalisesti. Windows 10 ja Windows 8 voivat myös käyttää Microsoftin Reader-sovellusta XPS-tiedostojen avaamiseen. Avaa XPS-tiedostot Macissa, jossa on Pagemark, NiXPS View tai Edit ja Pagemark XPS Viewer -laajennus Firefox- ja Safari-selaimille. Linux-käyttäjät voivat käyttää Pagemarkin ohjelmia myös avaamaan XPS-tiedostoja. Toisto Toista pelitiedostot, jotka käyttävät XPS-tiedostotunnistetta, avattaviksi PS2 Save Builder -sovelluksella. Koska saatat tarvita erilaisia ​​ohjelmia erilaisten XPS-tiedostojen avaamiseen, katso ohjeet tietyn tiedostotunnisteen oletusohjelman muuttamiseen Windowsissa, jos se avautuu automaattisesti ohjelmassa, jonka kanssa et halua käyttää sitä.

Kuinka muuntaa XPS-tiedosto

Yksi nopeimmista tavoista muuntaa XPS-tiedosto PDF-, JPG-, PNG- tai muuhun kuvapohjaiseen muotoon on ladata tiedosto Zamzariin. Kun tiedosto on ladattu kyseiselle verkkosivustolle, valitse muutamasta muodosta muuntaa XPS-tiedosto muotoon ja lataa sitten uusi tiedosto takaisin tietokoneellesi. UnitePDF tallentaa XPS: n PDF-tiedostoon verkossa. Vedä tiedosto sivulle tai napsauta Valitse tiedostoja valitse sitten Muunna-painike, kun olet valmis lataamaan PDF-tiedoston. Sivuston PDFaid.com avulla voit muuntaa XPS-tiedoston suoraan Word-asiakirjaksi joko DOC- tai DOCX-muodossa. Lataa vain XPS-tiedosto ja valitse muunnosmuoto. Lataa muunnettu suoraan verkkosivustolta. Able2Extract-ohjelma tekee saman, mutta ei ole ilmainen. Sen avulla voit kuitenkin muuntaa XPS-tiedoston Excel-asiakirjaksi, mikä voi olla todella kätevä riippuen siitä, mihin aiot käyttää tiedostoa. Microsoftin XpsConverter muuntaa XPS-tiedoston OXPS: ksi. Nimeä se Action Replay -tiedostoilla vain mitä tahansa. xps että mitä tahansa. sps jos haluat tiedostosi avautuvan ohjelmissa, jotka tukevat Sharkport Saved Game -tiedostomuotoa (.SPS-tiedostoja). Voit myös muuntaa sen MD-, CBS-, PSU- ja muiksi vastaaviksi muodoiksi yllä mainitulla PS2 Save Builder -ohjelmalla.

Lisätietoja XPS-muodosta

XPS-muoto on Microsoftin yritys PDF-muotoon. PDF on kuitenkin paljon, paljon suositumpaa kuin XPS, minkä vuoksi olet todennäköisesti kohdannut tavallaan enemmän PDF-tiedostoja digitaalisten tiliotteiden, tuotekäsikirjojen ja tulostusvaihtoehdon muodossa useissa asiakirjojen ja e-kirjojen lukijoissa / sisällöntuottajissa. Lähettämällä jollekin XPS-tiedoston saatat saada hänet ajattelemaan, että se on haittaohjelma, jos hän ei tunne laajennusta. Lisäksi, koska mobiililaitteet ja Mac-tietokoneet eivät sisällä sisäänrakennettua XPS-katseluohjelmaa (ja useimpia tehdä sinulla on sisäänrakennettu PDF-tuki), saat todennäköisesti jonkun viettämään aikaa etsimällä XPS-katseluohjelmaa kuin PDF-lukijalla. Windows 8: n ja Windowsin uudempien versioiden dokumentinkirjoittaja käyttää oletuksena .OXPS-tiedostotunnistetta .XPS: n sijaan. Siksi et voi avata OXPS-tiedostoja Windows 7: ssä ja vanhemmissa Windows-versioissa.