Skip to content

Mikä on XSLT-tiedosto?

24 de kesäkuu de 2021

XSLT-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Extensible Stylesheet Language Transformations -tiedosto. Se on kieli, joka käyttää XSL-ohjeita XML-tiedoston muuntamiseen ja muotoiluun.

Kuinka niitä käytetään

XSLT-tiedosto on tekstitiedosto ja tarjoaa säännöt, joita XML-tiedoston on noudatettava. Muiden toimintojen lisäksi sitä voidaan käyttää XML-tiedoston eri osien lajitteluun ja järjestämiseen sekä joidenkin elementtien piilottamiseen kokonaan näytöltä. W3Schools.comissa on joitain XSLT-esimerkkejä, joita voit tarkastella. Kun näitä tiedostoja käytetään XML-tiedostojen kanssa, alkuperäistä XML-tiedostoa ei muuteta millään tavalla. Sen sijaan luodaan uusi XML-tiedosto. Itse asiassa XSLT-tiedostoilla voidaan ”muuntaa” paitsi XML-tiedostoja myös monia muita jäsenneltyjä asiakirjoja.

Paljon lisätietoja näiden tiedostojen rakenteesta sekä esimerkkejä ja oppaita niiden käytöstä löytyy W3Schoolsista ja virallisesta XSLT-määrittelydokumentaatiosta.

XSLT-tiedoston avaaminen

Voit avata XSLT-tiedoston missä tahansa tekstieditorissa, koska se on vain teksti-tiedosto. Windows Muistio on Windowsin sisäänrakennettu tekstieditori, joka voi olla hyödyllinen, jos haluat tehdä muutoksen nopeasti, mutta se ei todennäköisesti ole paras ohjelma raskaan muokkauksen suorittamiseen. Avaa yksi XSLT-tiedosto ja muokkaa sitä parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelosta. Se jäsentää tiedoston tavalla, joka tekee siitä paljon helpompi muokata ja lukea kuin perustavanlaatuisilla tekstieditorilla, kuten Muistio. Microsoftin Visual Studio on toinen XSLT-avaaja ja -editori, joka yksinkertaistaa koko muokkausprosessia. Kun teet muutoksia tiedostoon, voit tarkastella, kuinka muunnokset näyttävät tuloksena olevassa tiedostossa XML valikossa. Vaikka ne eivät ole ilmaisia, XMLSpy XSLT Editor ja Liquid Studio ovat joitain muita hyviä vaihtoehtoja. Saatat myös pystyä avaamaan tiedoston verkkoselaimessa koodin tarkastelemista varten, mutta se ei anna sinun tehdä muutoksia.

XSLT-tiedoston muuntaminen

Jos avaat XSLT-tiedoston editorissa, kuten Visual Studio, voit tallentaa tiedoston useisiin muihin muotoihin, kuten XSL, XSD, XML, DTD, CONFIG ja muihin. Se, mitä etsit XSLT-tiedoston muuntamisen sijaan, on tapa käyttää sitä todella aiottuun tarkoitukseensa, eli XML-tiedostojen muuntamiseen. XSLT-tiedostot rakentavat asiakirjoja yhdistämällä XSL-tiedoston ohjeet ja XML-tiedoston koodin. Voit käyttää FreeFormatter.comin XSL-muuntajaa tähän tarkoitukseen. Se tukee XML- ja XSL-arvojen liittämistä verkkosivustolle sekä näiden tiedostojen lataamista tietokoneeltasi.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos et voi avata tiedostoa yllä linkitettyjen ohjelmien kanssa, sekoitat todennäköisesti tämän toisen tiedostotunnisteen. Jotkut ovat niin samanlaisia, että on helppo lukea se väärin, ajattelemalla, että käsittelet XSLT-tiedostoa. Esimerkiksi XLSX, XSPF ja XSLIC (XenServer License) näyttävät siltä, ​​että ne voivat liittyä jollakin tavalla XSLT-tiedostoihin. Mutta jos yrität avata nämä tiedostot jossakin yllä olevista ohjelmista, se näyttää todennäköisesti virheen.