Skip to content

Mikä on XSPF-tiedosto?

23 de kesäkuu de 2021

Tiedosto, jolla on XSPF-tiedostotunniste (lausutaan nimellä ”spiff”), on XML Shareable Playlist Format -tiedosto. Ne eivät ole itsessään mediatiedostoja, vaan vain XML-tekstitiedostoja kohta tai viitetiedostotiedostoihin. Mediasoitin käyttää XSPF-tiedostoa määrittääkseen, mitkä tiedostot pitäisi avata ja toistaa ohjelmassa. Se lukee XSPF: n ymmärtääkseen, mihin mediatiedostot on tallennettu, ja toistaa ne sen mukaan, mitä XSPF-tiedostot sanovat. Katso alla oleva esimerkki sen ymmärtämiseksi helposti. XSPF-tiedostot ovat samanlaisia ​​kuin muut soittolistamuodot, kuten M3U8 ja M3U, mutta ne on rakennettu kannettavuutta ajatellen. Kuten alla olevasta esimerkistä käy ilmi, että XSPF-tiedostoa voidaan käyttää kenenkään tietokoneessa, kunhan tiedosto on kansiossa, joka vastaa samaa tiedostorakennetta kuin viitatut kappaleet. Voit lukea lisää XML Shareable Playlist Format -sivustosta osoitteessa XSPF.org.

XSPF-tiedostot.
JSON Shareable Playlist Format -tiedosto on samanlainen kuin XSPF, paitsi että se käyttää JSPF-tiedostotunnistetta, koska se on kirjoitettu JavaScripti Object Notation (JSON) -muodossa.

Kuinka avata XSPF-tiedosto

XSPF-tiedostot ovat XML-pohjaisia ​​tiedostoja, jotka ovat tekstitiedostoja, mikä tarkoittaa, että mikä tahansa tekstieditori voi avata ne tekstin muokkaamista ja tarkastelua varten. Katso suosikkimme tästä parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelosta. VLC: n, Clementinen tai Audaciousin kaltaista ohjelmaa tarvitaan kuitenkin todella käyttää XSPF-tiedosto. XSPF.org-verkkosivustolla on luettelo muista XSPF-ohjelmista. Vaikka se ei todennäköisesti ole kaikkien ohjelmien kohdalla, jotka voivat avata XSPF-tiedoston, joudut ehkä jouduttamaan ensin avaamaan ohjelman ja käyttämään sitten valikkoa tuodaksesi / avaamalla soittolistatiedoston. Toisin sanoen, kaksoisnapsauttamalla XSPF-tiedostoa ei välttämättä avata sitä suoraan ohjelmassa. Koska tietokoneellasi saattaa olla muutama erilainen ohjelma, joka voi avata XSPF-tiedostoja, saatat huomata, että kun kaksoisnapsautat tiedostoa, ei-toivottu sovellus avaa sen, kun haluat sen olevan jotain muuta. Onneksi voit muuttaa oletusohjelmaa, johon XSPF-tiedosto avautuu.

Kuinka muuntaa XSPF-tiedosto

On tärkeää muistaa, että XSPF-tiedosto on vain tekstitiedosto. Tämä tarkoittaa, että et voi muuntaa XSPF-tiedostoa MP4-, MP3-, MOV-, AVI-, WMV- tai muuksi ääni- tai videotiedostomuodoksi. Jos kuitenkin avaat XSPF-tiedoston tekstieditorilla, voit nähdä, missä mediatiedostot fyysisesti sijaitsevat, ja käyttää sitten ilmaista tiedostomuunninta nuo tiedostot (mutta eivät XSPF: llä) niiden muuntamiseksi MP3: ksi jne. XSPF-tiedoston muuntaminen toiseksi soittolistatiedostoksi on kuitenkin täysin hyväksyttävää ja helppo tehdä, jos tietokoneellasi on ilmainen VLC-mediasoitin. Avaa vain XSPF-tiedosto VLC: ssä ja siirry sitten Media > Tallenna soittolista tiedostoon vaihtoehto muuntaa XSPF-tiedosto M3U: ksi tai M3U8: ksi. Online-soittolistan luoja voi olla hyödyllinen muunnettaessa XSPF PLS- tai WPL (Windows Media Player Playlist) -muodoksi. Voit muuntaa XSPF-tiedoston JSPF: ksi XSPF: n avulla JSPF-jäsentäjäksi.

Esimerkki XSPF-tiedostosta

Tämä on esimerkki XSPF-tiedostosta, joka osoittaa neljä eri MP3-tiedostoa:

tiedosto: ///mp3s/laulu1.mp3
tiedosto: ///mp3s/laulu2.mp3
tiedosto: ///mp3s/laulu3.mp3
tiedosto: ///mp3s/song4.mp3

Kuten näette, neljä raitaa ovat nimeltään kansiossa mp3-tiedostoja. Kun XSPF-tiedosto avataan mediasoittimessa, ohjelmisto lukee tiedoston ymmärtääkseen, minne mennä kappaleiden nostamiseksi. Sitten se voi kerätä nämä neljä MP3-tiedostoa ohjelmaan ja toistaa ne soittolistamuodossa. Jos haluat muuntaa mediatiedostot, se on siellä tunnisteet, jotka sinun pitäisi katsoa nähdäksesi, mihin ne todella on tallennettu. Kun olet siirtynyt kyseiseen kansioon, voit käyttää oikeita tiedostoja ja muuntaa ne siellä.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jotkut tiedostomuodot käyttävät vastaavasti kirjoitettuja tiedostotunnisteita. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tiedostomuodot ovat samanlaisia ​​tai että ne voidaan avata samoilla työkaluilla. Joskus he voivat, mutta se ei välttämättä tarkoita, että se on totta vain siksi, että tiedostotunnisteet näyttävät samoilta. Esimerkiksi XSPF-tiedostot kirjoitetaan aivan kuten XSP-tiedostot, mutta jälkimmäinen on tarkoitettu Kodi Smart Playlist -tiedostoille. Tässä tapauksessa nämä kaksi ovat soittolistatiedostoja, mutta ne eivät todennäköisesti voi avata samalla ohjelmistolla (Kodi toimii XSP-tiedostojen kanssa) ja eivät todennäköisesti näytä samalta tekstitasolla (kuten yllä). XSD on toinen esimerkki, samoin kuin LMMS Preset -tiedostomuoto, joka käyttää XPF-tiedostotunnistetta – LMMS on mitä tarvitaan sen avaamiseen.