Skip to content

Mikä on XTM-tiedosto?

24 de kesäkuu de 2021

XTM-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on todennäköisesti CmapTools Exported Topic Map -tiedosto. Nämä tiedostot käyttävät XML-muotoa grafiikan ja tekstin tallentamiseen käytettäväksi IHMC CmapTools -ohjelmassa (konseptikartan työkalut) ohjelmisto. Xtremsplit Data -tiedostomuoto käyttää myös XTM-tiedostotunnistetta. Niitä käytetään Xtremsplit-ohjelmiston kanssa jakamaan suuri tiedosto pienempiin paloihin ja myös liittämään mainitut kappaleet takaisin yhteen, jotta niitä on helpompi lähettää verkossa.

XTM-tiedoston avaaminen

CmapTools Exported Topic Map XTM -tiedostot voidaan avata Windows-, macOS- ja Linux-käyttöjärjestelmissä IHMC CmapTools -ohjelmistolla. Tätä ohjelmaa käytetään ilmaisemaan käsitteitä graafisessa vuokaaviossa. CmapTools Documentation & Support -sivu on loistava resurssi oppia käyttämään CmapTools-ohjelmaa. On foorumeita, usein kysyttyjä kysymyksiä, ohjetiedostoja ja videoita. Koska XTM-tiedostot perustuvat XML-tiedostomuotoon, kaikki ohjelmat, jotka avaavat XML-tiedostot, voivat myös avata XTM-tiedostoja. CmapTools-ohjelmiston tarkoituksena on kuitenkin luoda visuaalinen esitys tekstistä, merkinnöistä, grafiikoista jne., Joka on helppo lukea ja seurata peräkkäin, joten tietojen tarkasteleminen XML- tai tekstitiedostojen katseluohjelmassa kuten tekstieditorissa, ei ole läheskään yhtä hyödyllinen kuin CmapToolsin käyttö. Jotkut XTM-tiedostot tallennetaan siten, että vastaanottajat voivat tarkastella Cmap-tiedostoa millä tahansa verkkoselaimella, jotta heidän ei tarvitse asentaa CmapTools-ohjelmaa. Kun tämä on tehty, Cmap tallennetaan arkistomuodossa, kuten ZIP, TAR tai vastaava. Tämän tiedoston avaamiseksi vastaanottajat tarvitsevat vain tavallisen tiedostojen purkutyökalun, kuten ilmaisen 7-Zip-tiedoston. Xtremsplit-datatiedostot on nimetty jotain tiedosto.001.xtm, tiedosto.002.xtm, ja niin edelleen, nimetä arkiston eri kappaleet. Voit avata nämä XTM-tiedostot kannettavalla Xtremsplit-ohjelmistolla. On mahdollista, että tiedosto zip / unzip, kuten 7-Zip, tai ilmaista PeaZipiä voidaan käyttää myös näiden XTM-tiedostojen liittämiseen. Xtremsplit-ohjelma on oletuksena ranskaksi. Voit vaihtaa sen englanniksi, jos valitset Vaihtoehdot -painiketta ja muuta Langue vaihtoehto Francais että Anglais.

Kuinka muuntaa XTM-tiedosto

Käytä CmapToolsissa Tiedosto > Vie Cmap As -valikosta XTM-tiedosto muunnetaan kuvatiedostoksi, kuten BMP, PNG tai JPG, sekä PDF-, PS-, EPS-, SVG-, IVML-, HTML- tai CXL-tiedostoiksi. XTM-tiedostoiksi jaettua tiedostoa ei varmasti voida muuntaa muuhun muotoon, ennen kuin se on yhdistetty uudelleen Xtremsplitin avulla. Esimerkiksi 800 Mt: n MP4-videotiedostoa ei voida muuntaa mihinkään muuhun videomuotoon, ennen kuin sen palat on yhdistetty takaisin alkuperäiseen MP4-muotoon. Mitä tulee itse XTM-tiedostojen muuntamiseen, et yksinkertaisesti voi tehdä sitä. Muista, että nämä ovat kappaletta suuremmasta kokonaisuudesta, jotka on liitettävä yhteen kaikkeen käytännön käyttöön. Yksittäisistä XTM-tiedostoista, jotka muodostavat tiedoston (kuten MP4), ei ole mitään hyötyä lukuun ottamatta muita kappaleita.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos mikään yllä olevista ehdotuksista ei toimi tiedoston avaamiseksi, on hyvät mahdollisuudet, ettet oikeastaan ​​käsittele XTM-tiedostoa. Jotkut tiedostot käyttävät tiedostotunnistetta, joka näyttää todella paljon XTM: ltä, vaikka muodoilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Esimerkiksi XMI-tiedostoilla on kaksi samaa kirjainta kuin XTM-tiedostotunnisteella, mutta ne voivat olla laajennettuja MIDI-tiedostoja, joilla ei ole mitään tekemistä muiden tällä sivulla mainittujen tiedostomuotojen kanssa. TMX on samanlainen. Tiedostotunniste kuuluu Translation Memory Exchange -tiedostomuotoon ja vaatii eri ohjelman tiedoston avaamiseksi.