Skip to content

Mikä on XWB-tiedosto?

24 de kesäkuu de 2021

XWB-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on XACT Wave Bank -tiedosto, joka on kokoelma äänitiedostoja käytettäväksi videopeleissä. Ne voivat sisältää sekä äänitehosteita että taustamusiikkia. XWB-tiedostojen todellinen lähdeohjelma on Microsoft Cross-Platform Audio Creation Tool (XACT), osa Microsoft XNA Game Studio -ohjelmaa. Tämä ohjelmisto on tarkoitettu videopelien kehittämiseen Xboxia, Windows-käyttöjärjestelmää ja muita alustoja varten. XWB-tiedostot tallennetaan usein yhdessä XSB (XACT Sound Bank) -tiedostojen kanssa, mutta ne vain viittaavat XWB-tiedoston äänitietoihin, joten niissä ei ole todellisia äänitiedostoja.

XWB-tiedoston avaaminen

Vaikka XWB-tiedostot liittyvät Microsoft XNA Game Studio -ohjelmaan, yhden avaaminen kyseisen ohjelman kanssa ei ole kovin käytännöllistä. Useimmissa tapauksissa mitä haluat tehdä XWB-tiedostolla, se muuntaa sen toiseksi, yleisemmäksi äänitiedostotyypiksi. XWB-tiedostot perustuvat yleensä joihinkin erittäin vakiomuotoisiin äänimuotoihin (kuten WAV), joten niitä voidaan yleensä toistaa minkä tahansa ääniohjelman kanssa, joka sallii ”raaka” tai WAV-tuonnin. Audacity, iTunes, KMPlayer ja monet muut äänityökalut sallivat tämän. Kun olet tuonut valitsemallesi äänityökalulle, voit muuntaa XWB-tiedostosi mihin tahansa käyttökelpoisempaan muotoon. On myös ainakin kolme omistettua työkalua, jotka saattavat toimia vielä paremmin poimimalla ääntä XWB-tiedostoista kuin juuri kuvannut menetelmä. Yksi on EkszBox-ABX ja toinen on XWB Extractor (tarvitset purkutyökalun tämän avaamiseksi). Kolmatta ohjelmaa kutsutaan komentoriviohjelmaksi unxwb (XWB / ZWB-tiedostojen purkaja). Katso tämä Steam-yhteisö -foorumin viesti saadaksesi lisätietoja kyseisen työkalun käytöstä. Jos huomaat, että ohjelma yrittää avata XWB -tiedostosi, mutta se on väärä sovellus, tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avata XWB -tiedostot, katso muutosten tekeminen Windowsissa oppaasta Kuinka muuttaa tiedostoyhdistyksiä Windowsissa

Kuinka muuntaa XWB-tiedosto

XWB-tiedostoja ei tarvitse ”muuntaa” tavallisessa mielessä, kuten tiedostojen muuntotyökalulla, koska yllä mainittua ohjelmistoa voidaan käyttää joko toistamaan XWB-tiedosto suoraan tai purkamaan sen äänitiedostot. Kuitenkin, kun olet saanut WAV-tiedostot (tai minkä tahansa äänitiedostojen muodon), sinun pitäisi pystyä käyttämään ilmaista muunninohjelmistoa muuntamaan tiedosto MP3: ksi tai muuhun muotoon. Jos haluat vain muuntaa muutaman tiedoston, verkossa Audio Converter, kuten FileZigZag tai Zamzar, voi olla parempi valinta kuin sinun on ladattava ja asennettava tietokoneellesi. Voit esimerkiksi käyttää XWB Extractoria vetämään kaikki WAV-tiedostot, jotta voit käsitellä niitä suoraan. Sieltä voit kytkeä WAV-tiedostot Zamzariin tai muuhun muunnokseen ja valita ulostulomuodon, kuten MP3, jotta kaikki nämä WAV-tiedostot tallennetaan MP3-tiedostoina. Tämä on pohjimmiltaan sama kuin XWB: n muuntaminen MP3: ksi, mutta sinun on tehtävä vähän työtä keskellä.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos et vieläkään saa tiedostoa avautumaan edes näiden ohjelmien kokeilemisen jälkeen, varmista, ettet sekoita sitä tiedostoon, jolla on samanlainen tiedostotunniste. Kaksi täysin erilaista tiedostomuotoa saattaa käyttää samanlaisen näköisiä tiedostotunnisteita, vaikka muodot eivät olisikaan toisiinsa liittyviä. Esimerkiksi XNB- ja XLB-tiedostoilla on joitain samoja kirjaimia kuin XWB-tiedostoilla, mutta ne eivät ole äänitiedostoja. XWD on erittäin samanlainen kuin XWB, mutta vaatii kuvankatseluohjelman, kuten GIMP. Toinen esimerkki voidaan nähdä CWB-tiedostoista. Cakewalk Bundle -tiedostot käyttävät tätä päätettä, ja vaikka muoto on liittyvät äänitiedostoihin, se ei ole sama kuin XACT Wave Bank -muoto. CWB-tiedostot avautuvat täysin erilaisella ohjelmalla: Cakewalkin SONAR-ohjelmalla.