Skip to content

Mikä on Yelp ja miten se toimii?

2 de heinäkuu de 2021

Jos olet joskus etsinyt ravintola-arvosteluita Internetistä, olet käynyt Yelpissä. Siellä on paljon ihmisiä, kun he etsivät ruokapaikkaa. Mutta se on paljon enemmän. Tässä sinun on tiedettävä.

Mikä on Yelp?

Vuonna 2004 perustettu Yelp on suosittu online-hakemisto paikallisten yritysten löytämiseen baareista, ravintoloista ja kahviloista kampaamoihin, kylpylöihin ja huoltoasemiin.

Kuinka Yelp toimii?

Voit hakea Yelpistä verkkosivuston kautta tai iOS- ja Android-älylaitteiden virallisilla sovelluksilla. Yritystiedot on lajiteltu yritystyypin mukaan ja tulokset suodatetaan maantieteellisen sijainnin, hintaluokan ja ainutlaatuisten ominaisuuksien, kuten istuimet ulkona, jakelupalvelun tai kyvyn hyväksyä varaukset, mukaan. Yelpillä on vahva sosiaalinen puoli, ja se kannustaa käyttäjiä jättämään kirjallisia arvosteluja, tähtiarvioita ja valokuvia kokemuksistaan ​​jokaisesta vierailemastaan ​​yrityksestä. Jokaisella Yelp-tilillä on ystäväluettelo, joka voidaan täyttää yhdistämällä sovellus Facebookiin ja älypuhelimen tai tabletin osoitekirjaan. Yelpin lähettämät arvostelut voivat myös tarkistaa muut käyttäjät, kun taas suosituilla arvostelijoilla on mahdollisuus mainostaa Yelp Elite -asemaan.

Kuinka kirjoittaa arvostelu yrityksestä Yelp

Näin kirjoitat Yelp-arvostelun, jotta voit arvioida paikallisia ruokapaikkoja ja muita yrityksiä. Menetelmä eroaa hieman sen mukaan, käytätkö Yelpin verkko- vai mobiiliversiota.

Kuinka kirjoittaa arvostelu Yelp-verkkosivustolle

Kirjoita arvostelu Yelpin verkkosivustolle:

 1. Hae tarkistettavan yrityksen nimeä hakupalkki ja valitse se.

 2. Valitse Kirjoita arvostelu.

  Voit jättää arvostelun yrityksestä Yelpissä

 3. Sinun pitäisi nähdä viisi harmahtavaa tähtikuvaketta. Valitse heidät, jos haluat arvioida yrityksen viidestä tähdestä.

 4. Tyyppi kirjallinen Yelp-arvostelu. Voit tarkastella tämän yrityksen muita viimeaikaisia ​​arvosteluja oikeassa reunassa. Voit muuttaa tähtiluokitusasi milloin tahansa tällä näytöllä napauttamalla tähtikuvakkeita.

  Jätetään arvostelu yrityksestä The Mob Museum yrityksestä Yelp

 5. Valitse Lähetä jos haluat liittää kuvan arvosteluusi.

 6. Raahaa ja pudota Lisää kuvasi ruutuun tai valitse Selaa paikantaa kuva. Kirjoita lyhyt kuvaus sen sisällöstä.

 7. Tee vapaasti muutoksia arvosteluusi. Voit myös lisätä valokuvia toistamalla yllä olevat vaiheet. Kun olet valmis, valitse Lähetä arvostelu.

Yelp-arvostelun kirjoittaminen Androidille ja iOS: lle

Arvostelun lähettäminen Yelp-sovellukseen toimii samalla tavalla kuin verkkosivustolle julkaiseminen, mutta siinä on joitain huomattavia eroja.

 1. Hae tarkistettavan yrityksen nimeä hakupalkki Yelp-sovelluksessa ja valitse se.

 2. Valitse Aloita arvostelu …

 3. Sinun pitäisi nähdä viisi harmahtavaa tähtikuvaketta. Valitse heidät, jos haluat arvioida yrityksen viidestä tähdestä.

  Yrityksen tarkasteleminen iPhone Yelp -sovelluksessa.

 4. Tyyppi kirjallinen Yelp-arvostelu. Valitse Tähti -kuvaketta nähdäksesi edelliset arvostelut.

 5. Valitse Kamera -kuvake valokuvien liittämiseen. Yelp-sovellus pyytää lupaa käyttää laitteesi valokuvia ensimmäisen kerran. Napauta OK.

 6. Valitse olemassa oleva valokuva tai valitse Ota valokuva uuden kuvan tallentamiseksi sovelluksesta.

 7. Valitse arvostelu, jonka haluat lisätä arvosteluun, ja valitse Seuraava.

  Yrityksen tarkasteleminen iPhone Yelp -sovelluksessa.

 8. Kirjoita lyhyt kuvaus valokuvan sisällöstä. Valitse Seuraava. Näitä tietoja käytetään luokitellaksesi valokuvasi Yelpissä.

 9. Tee vapaasti muutoksia arvosteluusi. Voit myös lisätä valokuvia toistamalla yllä olevat vaiheet. Kun olet valmis, valitse Lähetä arvostelu.

  Yrityksen tarkasteleminen iPhone Yelp -sovelluksessa.

Arvostelusi pitäisi nyt näkyä yrityksen Yelp-profiilissa. Valokuvasi on kuitenkin käsiteltävä ennen julkaisemista. Tämä voi kestää jopa päivän.

Kuinka lisätä yritys Yelpiin

Joskus on vaikeaa löytää yritykselle oikeita yritystietoja Yelpistä. Ehkä yritys muutti osoitettaan, tai ehkä se ei yksinkertaisesti ole vielä Yelpin hakemistossa. Onneksi kuka tahansa voi lisätä uuden yrityksen Yelpiin. Näin voit tehdä sen Yelp-sovelluksen avulla. Uusia yrityksiä voidaan lisätä myös Yelp-verkkosivuston kautta täyttämällä tämä lomake.

 1. Avaa Yelp-sovellus ja napauta Lisää -kuvake oikeassa alakulmassa.

 2. Valitse Lisää yritys.

 3. Valitse Työskentelen yrityksessä jos työskentelet tällä yrityksellä tai jos olet omistaja. Näiden ohjeiden oletetaan kuitenkin olevan asiakas, joka haluaa kirjautua sisään ja tarkistaa sijainnin, joten valitse Olen asiakas.

 4. Täytä niin paljon tietoa yrityksestä kuin mahdollista. Nimi, osoite ja yrityskategoria ovat pakollisia, mutta kun lisäät aikaa yrityksen aukioloaikojen, puhelinnumeron, verkkosivuston osoitteen ja muiden käytettävissä olevien tietojen lisäämiseen, voit parantaa lähettämiesi mahdollisuuksien hyväksymistä.

 5. Kun olet valmis, lyö Lähettää. Jos uusi yrityksesi lähetys hyväksytään, sen pitäisi näkyä Yelp-sovelluksissa ja verkkosivustolla yhden tai kahden päivän kuluessa. Ei voida taata, että Yelp hyväksyy uuden yritystoimituksen. Jokainen lähetys voi kestää jopa kaksi päivää manuaalisesti, ja se voidaan hylätä, jos osa tiedoista on virheellisiä.