Skip to content

Mikä on yhden DIN-autostereo?

1 de toukokuu de 2021

DIN on standardi, jonka on luonut saksalainen standardointielin Deutsches Institut für Normung (”DIN”). Standardi määrittää korkeuden ja leveyden auton pääyksiköille. Kun yksikköä kutsutaan yhdeksi DIN-autostereoksi tai yhdeksi DIN-autoradoksi, se tarkoittaa, että se on DIN-standardin mukainen korkeus ja leveys. Autonvalmistajat ja stereotuottajat ympäri maailmaa käyttävät tätä standardia, minkä vuoksi useimmat pääyksiköt ovat vaihdettavissa. Vaikka johdotusta ei ole standardoitu, DIN-standardi on syy, miksi voit korvata OEM-autostereot jälkimarkkinoilla toimivilla laitteilla. Vaikka DIN-standardi määrittelee vain yhden korkeuden ja leveyden, pääyksiköiden valmistajat tuottavat myös kaksi kertaa pitempiä laitteita. Näitä kaksinkertaisia ​​korkeita yksiköitä kutsutaan kaksois-DIN-yksiköiksi, koska ne ovat kaksi kertaa yhden DIN-standardin korkeita. Pieni määrä pääyksiköitä on 1,5 kertaa DIN-standardin korkeita, mikä tekee niistä teknisesti 1,5 DIN.

Mistä tiedät, onko autoradiosi yksi DIN?

Helpoin tapa selvittää, onko autoradio yksi DIN, on mitata se. Jos radio on noin kaksi tuumaa pitkä, se on todennäköisesti yksi DIN. Jos se on noin neljä tuumaa pitkä, se on kaksinkertainen DIN. 1,5 DIN-radio, joka on melko harvinaista, putoaa näiden mittausten väliin. Muita standardoituja DIN-mittauksia ei ole. Jotkut ajoneuvot ovat hankalampia kuin toiset. Esimerkiksi, jos viivassa on kolme pystysuoraan pinottua paikkaa, jotka ovat kaikki noin kahden tuuman korkeita, ja OEM-radio ottaa vain yhden, niin se on todennäköisesti vain tavallinen yhden DIN-pääyksikkö. Tällaisissa tapauksissa on vaikea kertoa, mahtuuko suurempi pääyksikkö. Useimmissa tapauksissa konsolit, joissa on aukkoja yhden DIN-pääyksikön ylä- tai alapuolella, on alun perin suunniteltu CD-soittimen tai muun äänilaitteen sijoittamiseen. Joillakin autoliikkeillä saattaa olla alkuperäisiä tehdasvarusteita, jotka voidaan asentaa tällaisessa tilanteessa.

Yhden DIN-autoradion vaihtaminen

Kun olet valmis vaihtamaan yhden din-autoradion, helpoin vaihtoehto on ostaa yksi DIN-jälkimarkkinayksikkö. Vaikka istuvuudessa ja viimeistelyssä on joskus pieniä eroja, useimmat yksittäiset DIN-jälkimarkkinayksiköt on suunniteltu asennettaviksi säädettävään kaulukseen, joka helpottaa asennusta melkein mihin tahansa yksittäiseen DIN-aukkoon.

Yhden DIN-radion korvaaminen kaksois-DIN-radiosta

Koska kaksinkertaiset DIN-pääyksiköt ovat kaksinkertaiset yhden DIN-pääyksikön korkeuteen, voit aina siirtyä kaksinkertaisesta yhdeksi, mutta päinvastoin voi olla haaste. Ennen tällaisen päivityksen aloittamista on tärkeää mitata ”lähtö” ja varmistaa, että niihin pääsee käsiksi. Lisäaukon tulisi olla kaksi tuumaa pitkä. Joissakin ajoneuvoissa on ”näennäispaikat”, jotka näyttävät olevan suunniteltu hyväksymään laite, kuten CD-soitin, mutta on tarkoitettu varastointiin. Tällainen aukko voi sopia 1,5 DIN-yksikköön tai se voi olla liian pieni. Saatat myös huomata, että irrotettavaa kantta ei ole, ja vaikka poisitkin kotelon, johdot tai kanavat saattavat olla sotkuisia, mikä estää kaksinkertaisen DIN-pääyksikön asentamisen.

Viivatila ja muut vaikeudet

Olettaen, että konsolissa on tilaa, seuraava ongelma, johon törmäät, on johdotus. Vaikka yrität korvata yhden DIN-pääyksikön kaksois-DIN-pääyksiköllä, huomaat yleensä, että johtosarjaliittimet eivät ole samat. Tämä tarkoittaa, että sinun on joko löydettävä sovitin tai käytettävä kytkentäkaaviota uuden liittimen liittämiseksi nykyiseen johtosarjaan. Seuraava ongelma, jonka saatat kohdata, on, että vaikka konsolissasi on tyhjä paikka pääyksikön alla, se voi olla valettu viivaan. Vaikka se on irrotettava, se ei todennäköisesti sovi muuhun kuin yhteen DIN-laitteeseen, kuten CD-soittimeen. Jos haluat korvata yhden DIN-pääyksikön kaksinkertaisella DIN-laitteella, saatat joutua leikkaamaan viivan osan, joka erottaa kaksi aukkoa. Jos ajoneuvossasi oli vaihtoehto kaksois-DIN-pääyksikölle, voit ehkä korvata nykyisen kojelaudan tai keskikonsolin kehyksen kaksois-DIN-pääyksikköä varten suunnitellulla.

Miksi Double DIN?

Ennen kuin teet kaiken työn, jolla vaihdat yhden DIN-radion kaksinkertaisella DIN-pääyksiköllä, kysy itseltäsi, onko se sen arvoista. Vaikka kaksois-DIN-pääyksiköillä on paljon enemmän kiinteistöjä sellaisille ominaisuuksille kuin kosketusnäytöt ja sisätila ominaisuuksille, kuten tehokkaammille vahvistimille ja sisäänrakennetuille CD-vaihtajille, nämä kulut kasvavat nopeasti. Jos etsit isoa kosketusnäyttöä, löydät yhden DIN-pääyksikön, jossa on liukuva näyttö. Voit myös lisätä komponentteja, kuten ulkoisen vahvistimen tai CD-vaihtajan, leikkaamatta kojelaudan kehykseen, ja voit jopa pystyä käyttämään kyseistä yksittäistä DIN-korttipaikkaa graafiseen taajuuskorjaimeen tai jotain muuta hyödyllistä äänikomponenttia.