Skip to content

Mikä on yhdistetty asema?

2 de toukokuu de 2021

Kartoitettu asema on vain pikakuvake asemaan, joka sijaitsee fyysisesti eri tietokone. Tietokoneesi pikakuvake näyttää aivan kuin paikalliselle kiintolevylle (kuten C-asemalle), jolla on oma kirjain, ja avautuu ikään kuin se olisi, mutta kaikki yhdistetyn aseman tiedostot ovat itse asiassa fyysisesti tallennettu toiseen tietokoneeseen. Se on samanlainen kuin pikakuvake, jonka saatat olla työpöydälläsi, kuten sitä, jota käytetään kuvatiedoston avaamiseen Kuvat-kansiossa, mutta sitä käytetään sen sijaan pääsemään johonkin eri tietokone.

© Turnbull / Ikon Images / Getty Images
Yhdistettyjä asemia voidaan käyttää lähiverkon eri tietokoneiden resursseihin sekä verkkosivuston tai FTP-palvelimen tiedostoihin.

Paikalliset asemat vs. yhdistetyt asemat

Paikallisesti tietokoneellesi tallennettu tiedosto voi näyttää tältä, jossa DOC-tiedosto on tallennettu C-aseman kansioon: C: Project_Files template.doc

Jos haluat antaa muille verkon käyttäjille pääsyn tähän tiedostoon, jaat sen ja teet sen saataville tämän polun kautta (missä ”FileServer” on tietokoneen nimi): FileServer Shared Project_Files template.doc

Jotta jaetun resurssin käyttö olisi entistä helpompaa, voit pyytää muita luomaan yhdistetyn aseman tietokoneellesi yllä olevaa polkua käyttäen, kuten P: Project_Files, jolloin se näyttää identtiseltä paikalliselle kiintolevylle tai USB-laitteelle, kun se on toisessa tietokoneessa. Tässä esimerkissä toisen tietokoneen käyttäjä voi yksinkertaisesti avata P: Project_Files saada pääsy kaikkiin kyseisen kansion tiedostoihin sen sijaan, että sinun tarvitsee selata suurta jaettujen kansioiden kokoelmaa löytääksesi haluamansa tiedostot.

Yhdistettyjen asemien käytön edut

Koska yhdistetyt asemat tarjoavat illuusion siitä, että tietoja tallennetaan paikallisesti tietokoneellesi, se sopii erinomaisesti suurten tiedostojen tai suurten tiedostokokoelmien tallentamiseen jonnekin muualle, jossa on enemmän kiintolevytilaa. Esimerkiksi, jos sinulla on pieni taulutietokone, jota käytät paljon, mutta sinulla on kotiverkossa pöytätietokone, jossa on paljon suurempi kiintolevy, tallennat tiedostoja pöytätietokoneen jaettuun kansioon ja kartoitat jaetun sijainnin taulutietokoneen asemakirjain, antaa sinulle mahdollisuuden käyttää paljon enemmän tilaa kuin sinulla muuten olisi. Jotkut online-varmuuskopiointipalvelut tukevat tiedostojen varmuuskopiointia yhdistetyiltä asemilta, mikä tarkoittaa, että voit varmuuskopioida tietoja paitsi paikallisesta tietokoneestasi myös kaikista tiedostoista, joita käytät yhdistetyn aseman kautta. Vastaavasti jotkut paikalliset varmuuskopio-ohjelmat antavat sinun käyttää yhdistettyä asemaa ikään kuin se olisi ulkoinen kiintolevy tai jokin muu fyysisesti liitetty asema. Tämän avulla voit varmuuskopioida tiedostot verkon kautta toisen tietokoneen tallennuslaitteeseen. Toinen etu on, että useat ihmiset voivat jakaa pääsyn samoihin tiedostoihin. Tämä tarkoittaa, että tietoja voidaan jakaa työtovereiden tai perheenjäsenten kesken ilman tarvetta lähettää sähköposteja edestakaisin, kun niitä päivitetään tai muutetaan.

Kartoitettujen asemien rajoitukset

Kartoitetut asemat riippuvat kokonaan toimivasta verkosta. Jos verkko on katkennut tai yhteys tietokoneeseen, joka jakaa jaettuja tiedostoja, ei toimi kunnolla, et voi käyttää mitä tahansa yhdistetyn aseman kautta tallennettua sisältöä.

Kartoitettujen asemien käyttäminen Windowsissa

Windows-tietokoneissa voit nähdä tällä hetkellä yhdistetyt asemat sekä luoda ja poistaa yhdistettyjä asemia File Explorer / Windows Explorerin kautta. Tämä on helpoin avata VOIT + E pikakuvake. Esimerkiksi kun tämä tietokone on avattu Windows 10: ssä ja Windows 8: ssa, voit avata ja poistaa yhdistettyjä asemia ja Kartta verkkoasema -painike muodostaa yhteyden uuteen verkon etäresurssiin. Vanhempien Windows-versioiden vaiheet ovat hieman erilaiset.

Kartta verkkoaseman painike Windows 10: ssä Tämä PC-ikkuna

Edistynyt tapa työskennellä yhdistettyjen asemien kanssa Windowsissa on net use -komento. Seuraa tätä linkkiä saadaksesi lisätietoja kartoitettujen asemien käsittelystä Windowsin komentokehotteen kautta, mikä voidaan jopa siirtää komentosarjoihin, jotta voit luoda ja poistaa yhdistettyjä asemia BAT-tiedostolla.

Kartta vs Mount

Vaikka tiedostot saattavat tuntua samankaltaisilta, tiedostojen yhdistäminen ja liittäminen eivät ole samat. Tiedostojen kartoittamisen avulla voit avata etätiedostot ikään kuin ne olisi tallennettu paikallisesti, mutta tiedoston liittäminen antaa sinun avata tiedoston ikään kuin se olisi kansio. On tavallista asentaa kuvatiedostomuotoja, kuten ISO tai tiedostojen varmuuskopioarkistot. Esimerkiksi, jos olet ladannut Microsoft Officen ISO-muodossa, et voi vain avata ISO-tiedostoa ja suunnitella, että tietokoneesi ymmärtää ohjelman asentamisen. Sen sijaan voit liittää ISO-tiedoston huijaamaan tietokoneesi ajattelemaan, että se on levy, jonka olet asettanut levyasemaan. Sitten voit avata asennetun ISO-tiedoston kuten minkä tahansa levyn, ja selata, kopioida tai asentaa sen tiedostoja, koska asennusprosessi avasi ja näytti arkiston kuin kansio.