Skip to content

Mikä on yleissovellus?

1 de heinäkuu de 2021

A yleissovellus toimii kaikissa iOS-versioissa, mukaan lukien iPad ja iPhone. Vaikka iPad käyttää useimpia iPhone-sovelluksia yhteensopivuustilassa, yleissovellukset on suunniteltu erityisesti käsittelemään iPhonen ja iPadin vaihtelevia näytön kokoja. Kun iPad alun perin julkaistiin, monet kehittäjät julkaisivat iPhone-sovellustensa HD-versiot tukemaan iPadin isompaa näyttöä, mutta nykyään useimmat sovelluskaupassa julkaistut sovellukset ovat universaaleja sovelluksia, jotka toimivat sekä iPadissa että iPhonessa .

Edut universaalin sovelluksen lataamiseen

Yksi App Storen hienoista ominaisuuksista on, että jos olet ostanut sovelluksen kerran, voit asentaa sen niin monta kertaa kuin haluat. Voit jopa poistaa ne ja asentaa ne myöhemmin uudelleen, mikä on hienoa, jos sinulla on tilaa tallennustilalle ja sinun on vapautettava joitain päivityksen asentamiseksi tai elokuvan lataamiseksi. Kun se on ostettu, se on aina ostettu.

Kuinka selvittää, onko sovellus universaali App Storessa

Apple ei tarjoa selkeää etikettiä Universal-sovelluksille, mutta saat selville, onko sovellus universaali, vierittämällä yksityiskohtia alaspäin, kunnes näet Yhteensopivuus, joka on juuri yläpuolella Kieli (kielet. Jos yhteensopivuus listaa iPhonen, iPadin ja iPod touchin, sovellus on universaali. Jos siinä luetellaan vain iPad tai iPhone, se toimii vain näillä laitteilla. Jokainen iPadin App Storessa näkyvä iPhone-sovellus voi kuitenkin toimia iPadissa iPhonen yhteensopivuustilassa.

Toimivatko yleissovellukset myös Apple TV: ssä?

Apple TV sai vihdoin oman sovelluskaupan uusimmalla versiolla, mutta koska Apple TV: n ja iPadin / iPhonen välillä on suuria eroja, kaikki Universal-sovellukset eivät ulotu Apple TV: hen. Jotkin Universal-sovellukset kuitenkin tukevat Apple TV: tä. Nämä merkitään juuri sovelluksen tietosivun Yhteensopivuus-merkinnän alle. Valitettavasti näitä sovelluksia on vähän.

En löydä puhelimestani ladattua sovellusta iPad App Storesta

Suurin osa tänään julkaistuista sovelluksista on universaaleja sovelluksia, mutta on edelleen sovelluksia, jotka on suunniteltu erityisesti iPhonelle tai iPadille. Voit kuitenkin edelleen ladata vain iPhonelle tarkoitetun sovelluksen iPadiin ja käyttää sitä yhteensopivuustilassa. Kun haet sovelluskaupasta, näytön yläosassa on suodattimia. Vasemmassa yläkulmassa on Vain iPad suodattaa. Jos vaihdat tämän suodattimen arvoksi Vain iPhone, voit etsiä ja ladata iPhone-sovelluksia.

En löydä iPadiltani ladattua sovellusta iPhone App Storesta

Vaikka iPad voi käyttää vain iPhone-sovelluksia yhteensopivuustilassa, päinvastoin ei ole totta. IPhone ei voi käyttää sovellusta, joka on suunniteltu toimimaan vain iPadissa. Yksi asia on puhaltaa iPhonen pienempi näyttö iPadin kokoon asti, on aivan erilainen asia kutistua iPadin näyttöä.