Skip to content

Mikä on ’YMMV’? Mitä YMMV tarkoittaa?

2 de heinäkuu de 2021

YMMV on slangi-lyhenne, jonka saatat kohdata verkkoviestinnässä, tekstiviesteissä tai sosiaalisessa mediassa. Mutta mitä se tarkalleen tarkoittaa?

YMMV-telineet:

Mittarilukema voi vaihdella

Kuinka YMMV: tä käytetään

Sitä käytetään vastuuvapauslausekkeena siitä, että tulos / tyytyväisyys voi olla erilainen jokaiselle henkilölle. Sitä käytetään yleisesti vastaettaessa teknisiin kysymyksiin online-keskusteluissa tai kun joku pyytää tiettyä tuotetta, palvelua tai verkkosivustoa koskevaa katsausta. Näet tämän lyhenteen sekä isoilla (YMMV) että pienillä (ymmv) muodoilla, jotka molemmat tarkoittavat samaa.

Esimerkkejä käytössä olevasta YMMV: stä

Esimerkki 1

(Käyttäjä 1) Tarvitsen ehdotuksen kahden malamuuttikoiramme ja saksanpaimenkoiramme ruokkimiseksi. Ne ovat kaikki suuria syöjiä ja ovat kaikki yli 75 kg. GSD on allerginen kanajauholle.

(Käyttäjä 2) Suosittelen katsomaan Champion-tuotemerkin nollarakeista. Orijen-kalapohjainen aikuisten ruoka on saatavana 15 lb: n pussissa. Yhden pussin tulisi ruokkia 3 koiraa vähintään 4 päivän ajan.

(Käyttäjä 1) 4 päivän ruokinta 3 koiraa painosta 15 kg?

(Käyttäjä 2) Kyllä. YMMV: n aikana kahdella koirallamme kesti 8 päivää yhden Orijen-pussin viimeistelyyn.

Esimerkki 2

(Xian) mitä kaasua käytät maastoautossasi?

(Kevin) Käytän Shell 93 -oktaanista polttoainetta. Se vie noin 21 mailia kaupungin gallonaan ja jopa 30 mpg moottoritiellä.

(Xian) 30 mailia gallonaan? Vau.

(Kevin) Tietysti YMMV. Maastoautoni vaihtaa 90%: n etuvetoon moottoritiellä, joten se auttaa paljon. Tuo Shell-kaasu on kuitenkin erinomainen, kokeile sitä.

Esimerkki 3

(Käyttäjä 1) Ajattelen ryöstää ja vaihtaa kiinteän tilan kiintolevylle pöytätietokoneelleni. Kestävätkö nuo asiat pitkään?

(Käyttäjä 2) Riippuu. YMMV eri tuotemerkeillä ja kuinka paljon kirjoitat asemaa uudelleen. Ehdotan, että voit odottaa 256 Corsair SSD -kiintolevyn kestävän vähintään 18 kuukautta.

Esimerkki 4

  • Jos saat kaapelimodeemin, sinun pitäisi saada noin 15 megabittiä sekunnissa nopeus. Tietenkin, YMMV.
  • Hanki ehdottomasti LCD-näyttö, jos sinulla on siihen varaa. Vaikka YMMV, viimeinen nestekidenäyttöni on kestänyt minua yli 3 vuotta, ja se on edelleen menossa!
  • Kuten moahhunterin sanoo, ymmv. Vietä aikaa tuotteen kokeiluun 30 päivän ajan, ennen kuin päätät, haluatko saada laajennetun takuun.

Verkko- ja tekstiviestilyhenteiden kirjainkoko ja välimerkit

  • Isot kirjaimet eivät ole huolenaiheita käytettäessä tekstiviestien lyhenteitä ja chat-ammattikieltä. Voit käyttää kaikkia isoja kirjaimia (esim. ROFL) tai kaikkia pieniä kirjaimia (esim. Rofl), ja niiden merkitys on sama. Vältä kokonaisten lauseiden kirjoittamista isoilla kirjaimilla, koska se tarkoittaa huutamista verkkopuheessa.
  • Oikeat välimerkit eivät myöskään ole huolenaihe useimmilla tekstiviestien lyhenteillä. Esimerkiksi lyhenne ’Liian pitkä, en lukenut’ voidaan lyhentää nimellä TL; DR tai TLDR. Molemmat ovat hyväksyttävä muoto, välimerkeillä tai ilman.
  • Älä koskaan käytä pisteitä (pisteitä) ammattikielten välillä. Se voittaisi peukalon kirjoittamisen nopeuttamisen tarkoituksen. Esimerkiksi, ROFL ei koskaan kirjoitettu ROFL, ja TTYL ei koskaan kirjoitettu TTYL

Suositeltu etiketti verkko- ja tekstiviestien käyttämiseen

Kun tiedät, milloin ammattikieltä käytetään viesteissäsi, on tietää, kuka yleisösi on, tietää, onko konteksti epävirallinen vai ammattimainen, ja sitten käyttää hyvää harkintaa.

AJos tunnet ihmiset hyvin, ja se on henkilökohtaista ja epävirallista viestintää, käytä ehdottomasti lyhenteitä. Kääntöpuolelta, jos olet vasta aloittamassa ystävyys- tai ammattisuhdetta toisen henkilön kanssa, on hyvä välttää lyhenteitä, ennen kuin olet kehittänyt suhdesuhteen. Jos viestit ovat ammatillisessa yhteydessä jonkun kanssa töissä tai asiakkaan tai toimittajan kanssa yrityksen ulkopuolella, vältä lyhenteitä kokonaan. Koko sanan oikeinkirjoituksen käyttö osoittaa ammattitaitoa ja kohteliaisuutta. On paljon helpompaa erehtyä siitä, että olet liian ammattimainen ja sitten rentouttaa viestintääsi ajan myötä kuin käänteinen.