Skip to content

Mikä on YouTube Kids?

2 de heinäkuu de 2021

YouTube Kids on YouTube-versio, joka suodattaa sopimattoman sisällön ja tarjoaa katselukokemuksen, joka on räätälöity lapsille esikoulusta varhaislapsuuteen. Se on saatavana sovelluksena sekä Androidille että iOS: lle, ja se on saatavana myös virallisella YouTube Kids -sivustolla.

Kuinka YouTube Kids toimii?

YouTube Kids on erillinen sovellus ja verkkosivusto, joka tarjoaa käyttöliittymän lapsille, jotta he voivat tarkastella erityisesti kuratoitua valikoimaa ikään sopivia YouTube-videoita. Ajatuksena on, että väkivaltainen ja eksplisiittinen sisältö poistetaan, kun taas koulutus- ja luovaa sisältöä korostetaan, joten YouTube Kids on turvallisempi kokemus kuin tavallinen YouTube-sivusto ja -sovellus. YouTube Kids toimii siten, että sinun on luotava tili lapsellesi, ja hänen tili on sitten sidottu Google-tiliisi. Tämän avulla voit hallita minkä tyyppistä sisältöä heillä on pääsy, asettaa aikaraja sovellusten päivittäiselle käytölle ja paljon muuta. Vaikka YouTube Kids ei ole täydellinen, se tarjoaa vanhemmille paljon tapoja suojata lapsiaan pääsemästä sopimattomaan sisältöön. YouTube Kids on mainostuettu, mikä tarkoittaa, että lapsesi näkee mainoksia sovelluksessa. Voit poistaa mainokset tilaamalla YouTube Premium -palvelun, mutta lapsesi saattaa silti nähdä kaupallista sisältöä, kuten videoiden poistamista pakkauksesta ja lelujen valmistajien videoita, ellet estä kyseisiä videoita erikseen.

Kuinka perustaa YouTube Kids

 1. Lataa ja käynnistä YouTube Kids -sovellus iOS- tai Android-laitteellasi.

  Lataa:

 2. Napauta Olen vanhempi.

 3. Napauta oikea nuoli.

  YouTube Kids.

 4. Anna syntymävuosi ja napauta VAHVISTAA.

 5. Katso esittelyvideo ja napauta oikea nuoli.

  YouTube Kids.

 6. Valitse tili, jolla haluat kirjautua sisään, ja napauta KIRJAUDU SISÄÄN.

 7. Lue vanhempien suostumuslomake ja tietosuojakäytäntö, kirjoita salasanasi ja napauta VAHVISTAA.

  YouTube Kidsin määritysprosessi.

 8. Syötä lapsesi tiedot ja napauta sitten oikea nuoli.

  YouTube Kidsin lapsiprofiilin luontinäyttö.

 9. Valitse hyväksymänsi sisällön tyyppi ja napauta sitten oikea nuoli.

  YouTube Kids -sisältötyypit.

 10. Jos hyväksyt valitun sisällön, napauta VALITSE.

  Esikoulun YouTube Kids -sisältö.

 11. Napauta + Lisää toinen profiili tai napauta oikea nuoli edetä.

  YouTube Kidsin määritysprosessi.

 12. Tarkastele vanhempien ominaisuuksien esittelyä ja napauta sitten TEHTY kun olet valmis.

  YouTube Kidsin vanhempien esittely.

Millaista sisältöä YouTube Kids sallii?

YouTube Kids on suunniteltu esittelemään lapsiystävällistä sisältöä eri ikäryhmille. YouTube Kids -kirjaston luomiseksi YouTube vie massiivisen videokirjaston ja suodattaa sen löytääkseen ikään sopivan sisällön varhaislapsille, nuoremmille lapsille ja esikoululaisille. Tämä tapahtuu ensisijaisesti automaattisilla suodattimilla, mutta YouTube-henkilökunta voi myös lisätä tai poistaa videoita manuaalisesti. Jos olet kiinnostunut siitä, mitä YouTube pitää perheystävällisenä sisällönä, voit tutustua perheystävälliseen sisältöoppaaseen, jonka he tarjoavat sisällöntuottajilleen. Tätä opasta ei voida soveltaa suoraan vanhempana, mutta se auttaa sinua ymmärtämään, minkä tyyppistä sisältöä lapsesi löytävät YouTube Kidsistä. Nämä ovat kolme sovelluksen sisältämää peruskategoriaa:

 • Esikoulu: Tämä tila on tarkoitettu hyvin pienille lapsille, jotka eivät ole vielä koulussa. Tässä tilassa löydetyt videot on suunnattu ensisijaisesti oppimiseen, pelaamiseen ja luovuuteen.
 • Nuorempi: Tämä tila on suunnattu 5–7-vuotiaille lapsille. Se lisää sisältöä, kuten musiikkia, sarjakuvia, taidetta ja käsitöitä lapsen luovan puolen lisäämiseksi.
 • Vanhemmat: Tämä tila on tarkoitettu 8–12-vuotiaille varhaisille. Löydät sisältöä, kuten toistetaan pelivideoita, ja muuta sisältöä, joka vetoaa tähän ikäryhmään.

Onko YouTube Kids todella turvallinen?

YouTube Kids käyttää monimutkaisia ​​algoritmeja päättääkseen, mikä sopii sovellukseen. Vaikka osa sisällöstä lisätään manuaalisesti ja kuratoidaan, on aina mahdollista, että jotain liukastuu halkeamien läpi. Tämä oli suurempi ongelma YouTube Kidsin alkuaikoina, jolloin jotkut häikäilemättömät sisällöntuottajat keksivät algoritmin ja asuttivat sovelluksen outoilla ja sopimattomilla videoilla, mutta se on parantunut paljon. YouTube Kids ei ole lastenhoitaja, eikä sitä ole tarkoitettu täysin valvomattomaan käyttöön, joten YouTube siirtää vanhemmille vastuun valvoa lastensa palvelun käyttöä. Sinulla on joitakin melko vankkoja vaihtoehtoja käytettävissä olevan sisällön tyypin valitsemiseksi, ja voit myös merkitä kaikki sopimattomat välittömään manuaaliseen tarkistukseen.

Kuinka hallita enemmän YouTube Kids -sovellusta

YouTube Kidsin oletusasetukset ovat riittäviä joillekin vanhemmille, mutta haluat ehkä hallita paremmin lapsesi katseluvaihtoehtoja. Jos haluat tällaisen hallinnan, YouTube Kids -sovellus tarjoaa sen.

 1. Käynnistä YouTube Kids -sovellus ja napauta lapsesi profiili -kuvake vasemmassa yläkulmassa.

  YouTube Kids.

 2. Napauta Lisää lapsi vanhempien asetuksiin.

  YouTube Kids -profiilin valintanäyttö.

  Et todellakaan lisää lasta, se vain avaa lapsilukon.

 3. Vastaa matematiikkakysymykseen ja napauta Lähetätai luo oma salasanasi tulevaa käyttöä varten.

  YouTube Kidsin käytönvalvonta.

 4. Napauta Ajastin asettaa ajastimen sovellukseen ja rajoittaa lapsesi näyttöaikaa, tai napauta asetukset edistyneemmille ohjauksille.

  YouTube Kidsin lapsilukko.

Mitä vanhemmat voivat hallita YouTube Kidsissä?

YouTube Kidsin lapsilukko-osiossa voit määrittää, minkä tyyppistä sisältöä lapsesi saa käyttää, hyväksyä tietyt kanavat ja videot sekä poistaa videohakuominaisuuden käytöstä.

Kuvakaappaus YouTube Kidsin video- ja kanavahyväksynnästä.

Jos haluat hallita täysin sitä, mitä lapsesi katselee YouTube Kidsissä, sinun on hyväksyttävä jokainen video manuaalisesti tai hyväksyttävä tietyt kanavat, joihin luotat. Ole varovainen, kun hyväksyt koko kanavan, koska kanavat voivat lisätä uusia videoita milloin tahansa. Haluat ehkä rajoittaa tällaiset hyväksynnät luotettavaan sisältöön, kuten Disney Junior ja PBS Kids. Videoiden ja kanavien hyväksyminen manuaalisesti poistaa myös videohakutoiminnon käytöstä. Jos pidät mieluummin YouTuben ikään sopivista suosituksista, mutta et halua lastesi käyttävän hakutoimintoa, voit myös poistaa sen käytöstä manuaalisesti. Tämä auttaa estämään lapsia vahingossa törmäämästä sopimattomaan sisältöön viattoman kirjoitusvirheen vuoksi.

Kanavien hyväksyminen YouTube Kidsissä

Jos olet huolissasi sopimattoman sisällön liukastumisesta halkeamien läpi, voit hyväksyä kanavat manuaalisesti YouTube-lapsille. Vanhempana tämä ominaisuus antaa sinun hallita lapsesi katselemia kanavia. Voit esimerkiksi rajoittaa lapsesi katsomaan vain virallista Disney-sisältöä. Kanavien hyväksyminen YouTube Kids -palvelussa tapahtuu seuraavasti:

 1. Avaa YouTube Kids -sovellus ja napauta Lukko oikeassa alakulmassa.

  YouTube Kids -profiilin valintanäyttö.

 2. Vastaa matematiikkakysymykseen tai kirjoita salasanasi ja napauta Lähetä.

  YouTube Kidsin käytönvalvonta.

 3. Napauta asetukset.

  YouTube Kids.

 4. Vieritä kohtaan Sisältöasetukset ja napsauta MUOKKAA ASETUKSIA.

  YouTube Kids -sivun lasteni -osio.

 5. Napauta Hyväksy sisältö itse.

  Kuvakaappaus YouTube Kids -sisältöasetuksista.

 6. Klikkaus VALITSE.

  Kuvakaappaus YouTube Kids -sisältöasetuksista.

 7. Selaa kokoelmien ja yksittäisten kanavien luetteloa ja napsauta + -kuvaketta kanavan tai kokoelman hyväksymiseksi.

  YouTube Kids -sisällön hyväksyminen.

 8. Lue vastuuvapauslauseke ja napsauta SAIN SEN.

  YouTube Kids -kokoelman hyväksyntä.

 9. Napauta keskimmäisen yläosan kuvakkeita tutustuaksesi luetteloon ohjelmista, musiikkisisällöstä, oppisisällöstä ja löytöihin perustuvasta sisällöstä. Kun olet hyväksynyt uudet kanavat, napsauta TEHTY.

  Näyttää YouTube Kidsissä.

 10. Lapsellasi on nyt pääsy vain hyväksymiisi ohjelmiin, kanaviin ja kokoelmiin. Toista nämä vaiheet milloin tahansa tulevaisuudessa, jos haluat lisätä tai poistaa haluamasi sisällön.

Onko YouTube Kidsin asentamisen arvoinen?

Tärkeintä on, että YouTube Kids on vain yhtä turvallinen kuin sinäkin. Jos asetat katseluvaihtoehdot huolellisesti sisältöön, jota lapsesi katselee mielellään, ja seuraat säännöllisesti lapsesi katselutottumuksia, YouTube Kids tarjoaa loistavan vaihtoehdon YouTubelle esikoisikäisille ja nuoremmille lapsille.