Skip to content

Mikä on zoomaus ja miten se toimii?

2 de heinäkuu de 2021

Mitä tietää

  • Zoom on verkkoneuvottelualusta, jota käytetään ääni- ja / tai videoneuvotteluihin.
  • Tarvitset ilmaisen tilin aloittaaksesi omat puhelusi 100 henkilölle. maksetut versiot voivat tukea jopa 1000 ihmistä.
  • Voit soittaa rajattomasti puheluja, pitää rajoittamattomia kokouksia ja jopa tallentaa molemmat.

Mikä on zoomaus?

Zoom on online-ääni- ja verkkoneuvottelualusta. Ihmiset käyttävät sitä puheluiden soittamiseen tai videokonferenssikokouksiin osallistumiseen. Sen perusti vuonna 2011 Eric Yuan, entinen Ciscon johtaja. Cisco tarjosi WebEx-verkkoneuvottelualustaa, joka on kilpailija kokoustiloissa nykyään. Yuanin kilpailija Zoom kehittyi nopeasti; palvelu käynnistettiin vuonna 2013 ja sillä oli miljoona käyttäjää vuoden loppuun mennessä. Vuoteen 2017 mennessä yritys arvioi miljardin dollarin. Siitä tuli julkisesti noteerattu yritys vuonna 2019 ja se on kasvanut yhdeksi suurimmista videoneuvotteluratkaisuista, joita käytetään tänään. Tällä hetkellä tutkimus osoittaa, että Zoom on yleisimmin käytetty neuvottelutyökalu vastaavien ratkaisujen, kuten Skype ja Google Hangouts, ohella.

Mikä on zoomauskokous?

Vaikka Zoom tarjoaa paljon tuotteita ja palveluita yritysorganisaatioille, mukaan lukien Zoom Room -huoneet (jotka ovat kokoushuoneita, joissa on oma ohjelmisto neuvottelujen helpottamiseksi), video-webinaarit ja jopa puhelinjärjestelmät, Zoomin ydintuote ja tapa, jolla useimmat ihmiset tietävät palvelun Zoom-kokoukset. Zoom-kokoukset ovat ääni- ja videoneuvotteluja, joiden avulla kaksi tai useampi henkilö voi kommunikoida verkossa. Zoom-kokoukset tapahtuvat Zoom-sovelluksessa, ja kuka tahansa voi aloittaa ja jakaa ne; nämä kokoukset voidaan jopa aloittaa ilmaiseksi sovelluksen kautta, jos se on asennettu, tai Zoom-verkkosivuston kautta. Voit myös käyttää Zoomia puhelimessasi tai suoratoistaa sen televisioon.

Kuinka zoomaus toimii?

Et tarvitse maksettua tilausta, jotta voit käyttää Zoomia. Itse asiassa, jos joku muu asettaa Zoom-kokouksen ja kutsuu sinut, sinun tarvitsee vain seurata sähköpostikutsun ohjeita aloittaaksesi Zoomin käytön. Sinun on napsautettava linkkiä asentaaksesi Zoom-sovelluksen ja kirjoittamalla sitten neuvottelukoodi kirjautuaksesi kokoukseen, johon sinut on kutsuttu. Oman Zoom-kokouksen aloittamiseksi tarvitset Zoom-tilin, jonka voit luoda ilmaiseksi. Siirry Zoom-verkkosivustolle ja napsauta Rekisteröidy, se on ilmaista sivun yläosassa ja noudata ohjeita. Kun olet valmis, voit aloittaa omat kokouksesi. Zoom tarjoaa useita Zoom Meeting -suunnitelmia. Basic on ilmainen, ja sen avulla voit isännöidä kokouksia jopa 100 osallistujan kanssa, enintään 40 minuuttia kokousta kohti. Voit myös järjestää rajoittamattoman määrän henkilökohtaisia ​​kokouksia. Kaikki nämä kokoukset voivat olla vain ääni- tai videoneuvotteluja. Jopa ilmaisella tilitasolla voit tallentaa ja tallentaa kokouksia, jakaa työpöydän kokouksen osallistujien kanssa ja käyttää chat-työkaluja kokouksen aikana. Jos ilmaisen Basic-suunnitelman melko antelias ominaisuus ei riitä, on mahdollista maksaa Zoom Pro, Zoom Business tai Zoom Enterprise. Kukin näistä lisää merkittäviä lisäominaisuuksia, kuten kyky neuvotella yli 100 ihmistä kerrallaan ja pidentää kokouksen kestoa yli 40 minuutin ajan (itse asiassa kokous voi olla jopa 24 tuntia pitkä).

Lähennä pähkinänkuoressa

Zoom on yksi monista verkkoneuvottelutyökaluista, mutta suosio on kasvanut nopeasti osittain, koska se tarjoaa paljon ominaisuuksia ilmaiseksi, ja sitä pidetään myös luotettavana, korkealaatuisena ja helposti ja tehokkaasti toimivana neuvottelutyökaluna. Useimmat ihmiset kohtaavat Zoomin yksinkertaisesti jonkun muun järjestämän kokouksen kautta, mutta voit käyttää sitä tarvittaessa tarvittaessa ilman kustannuksia.