Skip to content

Mikä on ZXP-tiedosto?

16 de heinäkuu de 2021

ZXP-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Adobe Zip Format Extension Package -tiedosto, joka sisältää vähän ohjelmistoja, jotka lisäävät toiminnallisuutta Adoben ohjelmistotuotteeseen. ZXP-tiedostot ovat oikeastaan ​​vain pakattuja ZIP-tiedostoja. Ne korvaavat vanhemman Macromedia Extension Plugin -tiedostomuodon (.MXP-tiedostot) ja parantavat sitä tukemalla digitaalista allekirjoitusta laajennuksen julkaisijan tunnistamiseksi.

Tässä muodossa on paljon ilmaisia ​​Photoshop-suodattimia ja laajennuksia.

Kuinka avata ZXP-tiedosto

Adobe Extension Manager -versio CS5.5 ja uudemmat tukevat ZXP-tiedostoja, kun taas aiemmat versiot voivat käyttää alkuperäistä MXP-muotoa. Creative Cloud 2015 tai uudempi edellyttää Creative Cloud -työpöytäohjelmaa voidakseen käyttää ZXP-tiedostoja. Sinun ei tarvitse purkaa ZXP-tiedostoa ennen sen käyttöä Adobe-ohjelman kanssa, koska ohjelmisto tekee sen automaattisesti. Kun jokin näistä ohjelmista on asennettu, voit kaksoisnapsauttaa tiedostoa aloittaaksesi sen asentamisen. Katso Adoben Creative Cloud -oppaasta, jos tarvitset apua ZXP-tiedostojen lataamiseen ja asentamiseen Creative Cloudilla (mukaan lukien kolmannen osapuolen laajennukset). Katso myös Adoben vianmääritysopas, jos sinulla on vaikeuksia käyttää ZXP-tiedostoja näiden sovellusten kanssa. Myös kolmansien osapuolten ohjelmat, kuten Adobe ZXPInstaller ja ZXP Installer, voivat asentaa nämä tiedostot. Toinen, Anastasiyn Extension Manager, voi asentaa, poistaa ja päivittää ZXP-tiedostoja. Koska nämä pakettitiedostot ovat ZIP-arkistomuodossa, voit avata ne myös zip / unzip-työkalulla, kuten 7-Zip. Tämän tekeminen ei anna sinun käyttää sitä Adobe-ohjelman kanssa, mutta sen avulla näet tiedoston muodostavat tiedostot ja kansiot. Jos huomaat, että jokin tietokoneesi sovellus yrittää avata tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin avata toisen asennetun ohjelman, katso muutoksen tekeminen tietyn tiedostotunnisteen oletusohjelman muuttamisesta Windowsissa.

Kuinka muuntaa ZXP-tiedosto

Sinun ei todellakaan tarvitse muuntaa ZXP: tä ZIP-muotoon, koska voit vain nimetä tiedostopääte .ZXP: stä .ZIP: ksi. Näin voit avata tiedoston missä tahansa ZIP-muotoa tukevassa tiedostojen purkutyökalussa. Jos haluat tehdä päinvastoin ja muuntaa vanhemman MXP-muodon ZXP: ksi, käytä Työkalut > Muunna MXP-laajennus ZXP: ksi valikkovaihtoehto Adobe Extension Manager CS6: ssa.

Lisätietoja ZXP-tiedostoista

Jos ZXP-tiedosto ei avaudu tietokoneellasi, on mahdollista, että sinulla ei ole oikeaa Adobe-ohjelmaa, joka tarvitaan sen käyttöön. Jos laajennukseen on liitetty muita tiedostoja ja kansioita, avaa CSXS ja sitten manifest.xml kansion sisällä. XML-tiedostossa on osa, jota ympäröi ”HostList” tag. Katso, mitkä Adobe-ohjelmat on lueteltu siellä. vain ne voivat käyttää kyseistä ZXP-tiedostoa. Yleisiä paikkoja, joista saatat löytää ZXP-tiedostoja Windowsista, ovat:

  • C: Program Files Common Files Adobe
  • C: Ohjelmatiedostot (x86) Adobe Adobe Bridge [version] PublishPanel factory zxp
  • C: Käyttäjät [username] AppData Roaming Adobe Extension Manager CC EM Store Virtual Product

MacOS: ssa ZXP-tiedostot löytyvät usein näistä kansioista:

  • / Kirjasto / Sovellustuki / Adobe / CEP / laajennukset /
  • / Kirjasto / Sovellustuki / Adobe / extensions /
  • / Käyttäjät /[username]/ Sovellustuki / Adobe / CEP / laajennukset /
  • / Käyttäjät / Sovellustuki / Adobe / laajennukset /

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Vaikka niiden tiedostotunnisteet näyttävät samanlaisilta, ZXP-tiedostoilla ei ole mitään tekemistä ZPS-tiedostojen kanssa, jotka ovat Zebra Portable Safe -tiedostoja, joita käytetään ZPS Explorer -nimisen ohjelman kanssa. Toinen vastaavasti kirjoitettu tiedostopääte on ZIPX, jota käytetään Extended Zip -tiedostoihin; ne voidaan avata PeaZipillä. Jos luet tiedoston tiedostotunnisteen uudelleen ja huomaat, että se ei pääty ”ZXP”: hen, etsi siellä oleva tiedostopääte saadaksesi lisätietoja tiedostomuodosta ja siitä, mikä ohjelma voi avata tiedoston.