Skip to content

Mikä tekee äänimuodosta menetettävän?

2 de heinäkuu de 2021

Sana häviöllinen käytetään digitaalisessa äänessä kuvaamaan äänitystietojen tallentamiseen käytettyä pakkaustyyppiä. Häviöllisessä äänimuodossa käytetty algoritmi pakkaa äänitiedot tavalla, joka hylkää osan tiedoista. Tämä signaalihäviö tarkoittaa, että koodattu ääni ei ole identtinen alkuperäisen kanssa. Tuhoisa ääni tuottaa huonolaatuisemman äänen ja on pienempi tiedostokoko. Häviöpuristusta kutsutaan myös peruuttamaton puristus koska irrotettua tietoa on mahdotonta rakentaa uudelleen.

Mitä eroa on häviössä ja häviössä?

Kun luot sarjan MP3-tiedostoja repimällä yhden musiikki-CD-levyn, osa alkuperäisen tallennuksen yksityiskohdista menetetään, mikä tekee siitä häviöllinen. Tämän tyyppinen pakkaus ei ole rajoitettu ääniin; Esimerkiksi JPEG-muodossa olevat kuvatiedostot pakataan myös ”häviöllisesti”. Tämä menetelmä on päinvastainen häviöttömälle äänenpakkaukselle, jota käytetään muodoissa kuten FLAC, ALAC ja muissa. Ääni on tässä tapauksessa pakattu tavalla, joka ei hylkää tietoja ollenkaan. Ääni on identtinen alkuperäisen lähteen kanssa. Yhteensopivuuden suhteen häviöllisesti pakatut tiedostot ovat etu. Vaikka jotkut laitteet ja ohjelmistot tukevat monenlaisia ​​äänimuotoja, häviölliset alustetut tiedostot, kuten MP3, toimivat millä tahansa laitteella.

Esimerkkejä häviöistä ja häviöttömistä äänitiedostotyypeistä
Menetetty Häviötön
AA3 ALAC
AAC FLAC
MP3 APINA
MPC SHN
OGG TTA
WMA WV

Kuinka häviöpakkaus toimii?

Häviöpuristus tekee tiettyjä oletuksia taajuuksista, joita ihmiskorva ei todennäköisesti havaitse. Kun kappale muunnetaan häviölliseksi äänimuodoksi, kuten AAC, algoritmi analysoi kaikki taajuudet ja hylkää sitten ne, joita korvan ei pitäisi pystyä havaitsemaan. Nämä matalat taajuudet suodatetaan tai muunnetaan monosignaaleiksi, jotka vievät vähemmän levytilaa. Toinen tekniikka hylkää erittäin hiljaiset äänet, joita kuuntelija ei todennäköisesti huomaa, etenkään kappaleen kovemmalla osalla. Tämä lähestymistapa pienentää äänitiedoston kokoa säilyttäen samalla mahdollisimman suuren äänenlaadun.

Mitä tapahtuu kadonneelle äänelle?

Häviöpuristus tuo käyttöön esineitä. Nämä artefaktit edustavat ei-toivottuja ääniä, joita ei ole alkuperäisessä äänityksessä, mutta jotka ovat pakkauksen sivutuotteita. Tämä melu heikentää äänen laatua ja on havaittavissa, kun musiikkitiedostot muunnetaan matalalla bittinopeudella. Erilaiset artefaktit vaikuttavat äänityksen laatuun. Vääristymät ovat yksi yleisimmistä esineistä. Vääristymä saa esimerkiksi rummut kuulostamaan heikoilta – ilman todellista lyöntiä. Tämä voi vaikuttaa myös kappaleen ääniin, mikä johtaa karkeaan kuulumattomaan lauluun, josta puuttuu yksityiskohtia. Monissa tapauksissa tavalliset kuuntelijat eivät pysty havaitsemaan eroa häviöllisen ja häviöttömän koodausalgoritmin välillä, vaikka jotkut erittäin kalliita laitteita käyttävät audiofiilit väittävät kuulevansa eron. Laatuero on havaittavissa vasta, kun hyvin matalat bittinopeudet tai aggressiiviset pakkausalgoritmit tulevat esiin.

Miksi pakata äänitiedostoja?

Useimmissa digitaalisissa äänimuodoissa käytetään jonkinlaista pakkausta äänen tehokkaaseen tallentamiseen. Ilman pakkaamista tiedostokoot olisivat erittäin suuria. Esimerkiksi tyypillinen 3 minuutin kappale, joka on tallennettu MP3-tiedostona, kuluttaa 4–5 Mt tilaa. WAV-muodon käyttäminen saman kappaleen tallentamiseen, mutta pakkaamaton, johtaa tiedostokokoon noin 30 Mt – ainakin kuusi kertaa suurempi. Vähemmän kappaleita mahtuu älypuhelimeen tai kiintolevylle, kun valitset pakkaamattomat äänimuodot.

Kuinka pakata äänitiedostoja

On monia tapoja muuttaa häviötön äänitiedosto häviöksi. Kaikki häviölliseen muotoon muunnettavat ohjelmat sisältävät tarvittavat työkalut häviöllisen äänitiedoston tekemiseksi. Selaa mitä tahansa luetteloa ilmaisista äänitiedostomuuntimista ja kokeile erilaisia ​​sovelluksia, jotka muuntavat äänitiedostomuodot MP3-tiedostoiksi ja muiksi häviöllisiksi muodoiksi. Eri sovellukset voivat tuottaa erilaisia ​​tuloksia. Lisää Lifewirelta

 • Applen uusi häviötön musiikki tarjoaa vain hienovaraisen päivityksen

 • Nainen makaa ruohossa, hymyilee ja kuuntelee kuulokkeita.

  Kuinka kopioida musiikkia CD-levyiltä Windows Media Player 11: n avulla

 • Määritelmä MP3 ja AAC

  Mikä tekee MP3: sta erilaisen kuin AAC?

 • Teini kuuntelee musiikkia iPhonessa seinää vasten graffitien kanssa

  Mitä äänitiedostomuotoja iPhone voi toistaa?

 • Pino äänikasettinauhoja

  Mikä on häviötön äänen pakkaus?

 • Pari Beats-kuuloketta kannettavan tietokoneen vieressä

  ALAC-äänimuoto: Onko parempi käyttää kuin AAC: tä?

 • Nuori mies äänittää ääntä kannettavaan tietokoneeseen

  Kuinka muuntaa AAC MP3: ksi iTunesin avulla

 • Kuvakaappaus useista MP3-tiedostoista Windows 10: ssä

  Mikä on MP3-tiedosto?

 • Näyttökuva useista M4A-tiedostoista Windows 10: ssä

  Mikä on M4A-tiedosto?

 • Nainen kuuntelee musiikkia makaa nurmikolla

  Mikä on AMR (Adaptive Multi-Rate) -muoto?

 • Näyttökuva useista WMA-tiedostoista Windows 10: ssä

  Mikä on WMA-tiedosto?

 • Mies käyttää älypuhelinta kannettavan tietokoneen kanssa

  Kuinka monta kappaletta gigatavu tallennustilaa on?

 • Mies kuulokkeissa käyttää kannettavaa tietokonetta pöydässä

  Huomioon otettavat tekijät ennen muuntamista MP3: ksi

 • Nainen kuuntelee musiikkia

  Vuoden 2021 4 parasta MP3-soitinta

 • Erilaisia ​​musiikkitiedostoja tietokoneikkunassa

  Kuinka äänitiedostomuodot eroavat toisistaan ​​ja mitä tämä tarkoittaa kuuntelijoille

 • Murskaamalla kirjeitä

  Parhaat ilmaiset äänityökalut suurten tiedostojen jakamiseen

Lifewire

Seuraa meitä

 • Facebook

 • Meistä
 • Mainostaa
 • Tietosuojakäytäntö
 • Evästekäytäntö
 • Ura
 • Toimitukselliset ohjeet
 • Ottaa yhteyttä
 • Käyttöehdot
 • EU: n yksityisyys
 • Kalifornian tietosuojailmoitus
 • Luota

Yksityisyydensuojasi

Lifewire ja kolmannen osapuolen kumppanimme käyttävät evästeitä ja käsittelevät henkilötietoja, kuten yksilöiviä tunnisteita, suostumuksesi perusteella tallentaa ja / tai käyttää tietoja laitteessa, näyttää räätälöityjä mainoksia ja sisällön mittaamiseen, yleisön näkemykseen ja tuotekehitykseen. Jos haluat muuttaa tai peruuttaa Lifewire.com-sivustosi suostumusvalinnat, mukaan lukien oikeuden vastustaa oikeutettua etua, napsauta alla. Voit milloin tahansa päivittää asetuksesi minkä tahansa sivun alaosassa olevan ”EU: n tietosuoja” -linkin kautta. Nämä valinnat ilmoitetaan globaalisti kumppaneillemme, eivätkä ne vaikuta selaustietoihin. Luettelo kumppaneista (toimittajat)

Me ja kumppanimme käsittelemme tietoja:

Skannaa laitteen ominaisuudet aktiivisesti tunnistamista varten. Käytä tarkkoja sijaintitietoja. Tallenna ja / tai käytä tietoja laitteessa. Valitse räätälöity sisältö. Luo henkilökohtainen sisältöprofiili. Mittaa mainoksen tehokkuutta. Valitse perusmainokset. Luo räätälöity mainosprofiili. Valitse räätälöidyt mainokset. Luo markkinatutkimuksia yleisötietojen luomiseen. Mittaa sisällön suorituskykyä. Kehittää ja parantaa tuotteita. Luettelo kumppaneista (toimittajat)