Skip to content

Mikä tekee Applesta niin kannattavaa ja ainutlaatuista?

2 de heinäkuu de 2021

Apple on yksi historian menestyneimmistä yrityksistä. Jopa aikoina, jolloin yritys kamppaili, se tunnettiin innovatiivisuudestaan. 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alkupuolella Apple alkoi nousta hallitsevaksi asemaksi useilla teknologia-alueilla ja vakiinnutti itsensä mobiililaitteiden suuntaajaksi. Mikä tekee Applesta niin toivottavan ja niin erikoisen? Kuinka yritys säilyttää valtavan asemansa jopa vuosikymmenien ajan ensimmäisten pöytätietokoneiden käyttöönoton jälkeen, ja mikä on yritys, joka herättää tällaista jännitystä ja uskollisuutta asiakkaiden keskuudessa? Tässä on analyysi joistakin näkökohdista, jotka erottavat Applen kilpailusta.

Steve Jobs -brändi

Lähes erottamattomana Applen kuvasta yhtiö on sen perustaja Steve Jobs. Työpaikoista tuli synonyymi tuotemerkille ja yhtä kuuluisa kuin itse tuotemerkki. Hän laajensi yritystä uusille alueille, mukaan lukien musiikkiteollisuus, ja lopulta auttoi määrittelemään modernin mobiililuokan. Hänellä oli taito päättää, mitä ihmiset haluaisivat, ennen kuin he tiesivät haluavansa sitä. Jobs ei pelkästään ollut uusien tuotteiden takana markkinoilla, vaan hän otti myös aggressiivisen johtoaseman näiden tuotteiden markkinoinnissa. Palattuaan Applen toimitusjohtajaksi vuonna 1997 hän aloitti suunnitelmat laajentua mobiiliteknologiamarkkinoille ja kuvitella uudelleen vähittäiskaupan kokemusta ostajille. Steve Jobs kuoli vuonna 2011 haimasyöpään, Tim Cook otti toimitusjohtajan tehtävän Applelta. Jotkut alan asiantuntijat uskoivat yrityksen kärsivän työpaikkojen menetyksestä huolimatta koko vuoden suunnitelluista tuotteista, jotka otettiin käyttöön ennen Jobsin kuolemaa. Asiakkaat ja kilpailijat surivat hänen menetystään, mutta yritys jatkoi menestystään.

Monipuolinen tuotevalikoima

Lippulaiva Apple Storen, & # 39; The Cube & # 39 ;, sisätilojen sisätilat 5th Avenuella.

Apple on julkaissut useita erilaisia ​​ja tyylikkäitä tuotteita 1970-luvun lopulta lähtien. Autotallissa nöyristä alkuista alkanut yritys kasvoi tasaisesti esittelemällä Apple II -sarjan henkilökohtaiset tietokoneet, Macintoshin, ja sitten paljon kysytyt iPod, iPhone, iPad ja Apple Watch. Tuotteiden uudet julkaisut ja jopa päivitykset käyttöjärjestelmiin herättävät innostusta asiakkaiden, kehittäjien ja teollisuuden keskuudessa. Vaikka Apple-ilmoitusten näyttelyosa on hiukan hiukan siirtyneiden työpaikkojen myötä, kiinnostus siihen, mitä Apple seuraavaksi mullistaa, lisää yrityksen tapahtumia.

Dynaaminen liiketoimintasuunnitelma

Steve Jobs tekee esityksen

Yksi tärkeimmistä syistä Applen menestykseen on sen dynaaminen, jatkuvasti muuttava liiketoimintasuunnitelma. Jobs tutki tarkkaan markkinoita ja yritti selvittää yleisön pulssin. Apple aloitti alun perin vain toisena tietokoneyrityksenä. Mutta Jobs tiesi aina, että se oli tarkoitettu paljon suuremmille asioille. Applen oli laajennettava tarjontaansa, jos se aikoi kasvaa. Siksi joukkue muutti liiketoimintasuunnitelmaansa ottamalla käyttöön suuremman tuotevalikoiman. Final Cut Pron julkaisemisesta lähtien yritys laajensi pöytätietokoneiden ulkopuolelle kokeilemaan MP3-soittimia, matkapuhelimia, taulutietokoneita, kelloja, digitaalisia avustajia ja paljon muuta. Jobs muutti myös yrityksen nimen Apple Computer Inc: stä Apple Inc: ksi vastaamaan tätä laajentunutta näkemystä siitä, mistä yhtiö oli kyse.

Merkkituotteiden vähittäiskauppa ja kokemus

Apple Store - Palo Alto

Apple katsoi, että perinteiset vähittäismyymälät eivät tarjoa kokemusta tuotteistaan, joiden Apple tiesi lisäävän myyntiä ja innoittavan asiakasuskollisuutta, ja päätti avata oman vähittäiskaupan. Niiden tiili- ja laastimyymälöiden avaaminen osoittautui valtavaksi käännekohdaksi Applelle. Vuodesta 2015 lähtien Applella oli yli 460 vähittäiskauppaa maailmanlaajuisesti. Tämä siirto antoi yritykselle työntövoiman kasvaa matkaviestinmarkkinoilla.

Kumppanuudet

Google-tabletti

Steve Jobs järjesti odottamattoman mutta tärkeän varhaisen siirron Applelle. Vuonna 1997 hän ilmoitti yhteistyöstä kilpailevien Microsoftin ja Bill Gatesin kanssa, mikä takaa 150 000 000 dollarin investoinnin Appleen. Kaupan myötä Microsoft tukee Microsoft Officea Mac-tietokoneissa. ”Meidän on päästettävä irti tästä ajatuksesta, jonka mukaan Applen voittaakseen Microsoftin on menetettävä”, Jobs totesi. Tämä pelasti yrityksen maineen 1990-luvun alussa ja puolivälissä, vakauttamalla sitä ja auttamalla sitä jälleen jaloillaan. Myöhemmin Jobs yhteistyössä valmisti liikkuvia osia kilpaileville yrityksille, kuten Samsungille. Tämä lisäsi yrityksen voittoa ja mainetta mobiilikomponenttien toimittajana.

Työmahdollisuuksien avaaminen

Apple-fanit odottavat iPhone 7: tä

Aasian ja Afrikan markkinoille tullessaan Apple avasi uusia työmahdollisuuksia iPhone-sovelluskehittäjille myös näillä mantereilla. Yritys palkkasi työntekijöitä eri aloilta, kuten muusikoilta, taiteilijoilta, historioitsijoilta ja niin edelleen, infusoimalla kulttuuriaan erilaisiin ja ainutlaatuisiin näkökulmiin. On arvioitu, että Apple on luonut jopa kaksi miljoonaa työpaikkaa toimittajien ja App Storen kautta pelkästään Yhdysvalloissa, eikä tähän kuulu komponenttivalmistajia, jotka tekevät iPhonesta ympäri maailmaa.