Skip to content

Mikrofoni ei toimi Windows 10: ssä? Kokeile näitä korjauksia

19 de maaliskuu de 2021

Voit kokeilla useita korjauksia, kun Windows 10 -mikrofoni ei toimi. Ensimmäinen vaihe on selvittää, onko ongelma tietokoneessasi vai itse mikrofonissa.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows 10 -tietokoneiden sisäisiä ja ulkoisia mikrofoneja. Vaiheet ovat samat laitteen valmistajasta riippumatta.

Syitä tietokoneeseen, joka ei toimi Windows 10: ssä

Jos tietokoneesi mikrofoni ei toimi, se voi johtua useista syistä, mukaan lukien:

 • Viallinen laitteisto
 • Huonot fyysiset yhteydet
 • Laiteajurit puuttuvat
 • Muiden Bluetooth-laitteiden aiheuttama häiriö
 • Ristiriidat ulkoisen mikrofonin ja sisäisen mikrofonin välillä
 • Äänitulo on mykistetty tietokoneellasi.
 • Äänitulo on mykistetty kuulokkeissa.

Ennen kuin aloitat, on hyödyllistä testata Windows 10 -mikrofoni yrittääksesi kaventaa syytä. Löydät todennäköisesti ratkaisun heti, kun tunnistat ongelmasi syyn.

Monet vaiheet mikrofonin vianmääritykseen ovat samat kuin kuulokkeiden vianmäärityksessä, jotka eivät toimi.

Kuinka korjata Windows 10 -mikrofoni ei toimi

Kokeile näitä ratkaisuja, kunnes tietokoneesi mikrofoni toimii oikein:

 1. Suorita Windows 10 -vianmääritys. Windows 10: ssä on useita sisäänrakennettuja vianmääritystyökaluja. Jos sinulla on mikrofoniongelmia, napsauta hiiren kakkospainikkeella Kaiuttimet -kuvaketta tehtäväpalkissa ja valitse Ääniongelmien vianmääritys saada Windows etsimään mahdollisia ratkaisuja.

 2. Etsi mykistyspainiketta. Ulkoisissa mikrofoneissa voi olla fyysisiä äänenvoimakkuuspainikkeita, joten varmista, että laitettasi ei ole mykistetty tai liian hiljainen.

 3. Tarkista laitehallinta. Varmista, että tietokoneesi tunnistaa mikrofonin, avaamalla Windowsin Laitehallinta ja laajentamalla Äänitulot ja -lähdöt -osassa, valitse sitten mikrofonisi ja katso Laitteen tila -osiossa.

  Jos et näe mikrofoniasi luettelossa, irrota se ja kytke se sitten takaisin. Jos se ei vieläkään näy, ongelma on yhteydessä.

 4. Tarkista yhteydet. Jos mahdollista, käytä toista liitäntäkaapelia ja yritä kytkeä mikrofoni toiseen laitteen USB-porttiin. Jos se ei vieläkään toimi, kokeile käyttää toista tietokonetta.

  Jos mikrofoni toimii muiden laitteiden kanssa, ongelma voi olla Windows-tietokoneen portteissa. Jos se ei kuitenkaan muodosta yhteyttä muihin tietokoneisiin, tarvitset todennäköisesti uuden mikrofonin.

 5. Tarkista yksittäiset sovelluksen asetukset. Tietyillä sovelluksilla, kuten Skype, on omat äänen syöttöasetuksensa. Jos sinulla on ääniongelmia tietyssä sovelluksessa, etsi asetusvalikko, josta voit valita äänitulon.

 6. Muuta Windowsin ääniasetuksia. Katso alla Tulo Windows 10 -ääniasetuksissa varmistaaksesi, että haluamasi mikrofoni on valittu ja käytössä.

 7. Lisää mikrofonin äänenvoimakkuutta. Valitse ääniasetuksissa Laitteen ominaisuudet mikrofonin valinnan alla varmistaaksesi, että mikrofonin äänenvoimakkuus on päällä.

 8. Poista käytöstä muut Bluetooth-laitteet. Langatonta mikrofonia käytettäessä muut Bluetooth-yhteydet voivat häiritä signaalia. Jos Bluetooth ei toimi Windowsissa, poista Bluetooth käytöstä jokaisessa muussa liitetyssä laitteessa yksitellen nähdäksesi, auttaako se.

 9. Päivitä laiteohjaimet. Jos näet mikrofonin Laitehallinnassa, mutta se ei vieläkään tunnista ääntä, tarkista, ovatko ajurit ajan tasalla. Suurin osa ulkoisista PC-mikrofoneista ei vaadi ajureita, mutta saatat haluta tarkistaa käyttöoppaasta, onko asennettavana muita ohjelmia. Voit myös tehdä Google-haun ohjaimille tai käyttää ilmaista ohjainpäivitystyökalua.

 10. Tarkista sovelluksesi käyttöoikeudet. Windows-päivitykset voivat joskus nollata sovelluksen asetukset. Jos sinulla on mikrofoniongelmia tietyn sovelluksen kanssa, siirry Windows 10 -sovelluksen käyttöoikeusasetuksiin ja varmista, että sovelluksella on käyttöoikeus mikrofoniin.