Skip to content

Miksi 3D saattaa olla osakekuvien tulevaisuus

9 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Shutterstock hankkii 3D-markkinapaikan TurboSquidin 75 miljoonalla dollarilla.
  • Joissakin tuoteluetteloissa – kuten Ikean – jo käytetään enimmäkseen tietokoneella luotuja kohtauksia.
  • Valokuvaus on edelleen välttämätöntä pienille yrityksille ja yksityishenkilöille.
Arkistokuvaussivusto Shutterstock näkee jo tulevaisuuden, jossa emme tarvitse kameroita tai edes valokuvaajia. Sen sijaan ne korvataan 3D-malleilla. Shutterstock on valmis hankkimaan TurboSquidin, markkinoiden 3D-kohteille ja kuville. Se maksaa 75 miljoonaa dollaria, ja kaupasta Shutterstockista tulee ”maailman suurin 3D-markkinapaikka” lehdistötiedotteen mukaan. Tavoitteena oletettavasti on osakekuvien markkinoiden täydellinen omistaminen riippumatta siitä, miten nämä kuvat luodaan. ”Uskon, että valokuvaus ja 3D voivat ja ovat rinnakkain markkinointityökaluina tuotekuvauksessa”, NOLA Real Estate Marketing & Photographyin perustaja ja toimitusjohtaja Eugenia Gangi kertoi. Lifewire sähköpostitse. ”Kuten olemme oppineet kiinteistöistä, valokuva voi välittää tunteen, elämäntavan tai mielialan, kun taas 3D voi kuljettaa runsaasti tietoa.”

3D-luettelot

3D-kuvat ovat jo yleisempiä kuin luulisi. Esimerkiksi IKEA alkoi korvata tuotevalokuvia vuosikymmeniä sitten. Vuonna 2014 sen luettelo sisälsi 75% tietokoneella luotuja kuvia. Jopa jotkut IKEA: n ”ihmismalleista” ovat CGI. IKEA: n kaltaisen tuoteluettelon luominen tyhjästä on logistinen haaste, emmekä tarkoita vain sitä, että on vaikea koota kaikki huonekalut yhteen. IKEAlla voi olla kaikki tuotteet käsillä, mutta sen on rakennettava ja pukeututtava sarjoja, jotka molemmat vaativat valokuvaajia, avustajia, stylisteja ja ihmisiä kalustamaan.

Pari seisoo tyhjässä huoneessa kodin sisustus piirretty.

3D-mallien avulla valokuvaajat voivat kaapata kuvia tyhjistä huoneista, jotka myöhemmin täytetään huonekaluilla ja lisävarusteilla. 3D-vaatekaapin siirtäminen tuumalla vasemmalle on myös paljon helpompaa kuin kokonaisen levityksen uudelleenkuvaaminen. IKEA: n tapauksessa sillä on oma joukko 3D-malleja, jotka se käyttää uudelleen julkisessa sovelluksessa, jonka avulla voit sijoittaa Ikea-huonekalut omaan kotiisi lisätyn todellisuuden avulla. Shutterstockin hankintaan sisältyy TurboSquidin Kraken, ohjelmistopaketti, jota ”yritykset käyttävät omien mallikirjastojensa hallintaan ja 3D-varallisuuden tehostamiseen”, Shutterstockin lehdistötiedotteen mukaan. Tämä antaisi asiakkaille, kuten IKEA, yhdistää omat 3D-kuvansa Shutterstockilta ostettujen tuotteiden kanssa. Tämä voisi poistaa valokuvauksen tarpeen lähes kokonaan, ehkä vain ihmisten lisäämiseksi.

Varastoi kaikki

3D-kuvien lisääminen luetteloon tekee Shutterstockille paljon järkeä toisella tavalla. Tällä hetkellä yritys ei vain myy kuvavalokuvia.

Puolet piirtää luonnoksen modernista olohuoneen sisustuksesta, joka on päällekkäin vastaavan valokuvan kanssa.

Se tarjoaa myös musiikkia, videomateriaalia, toimituksellisia valokuvia (julkkisten kuvia, urheilua, uutisia ja paljon muuta), vektorikuvia ja piirroksia. Lyhyesti sanottuna, jos tarvitset melkein mitä tahansa visuaalista tai äänielementtiä, voit ostaa sen Shutterstockista. TurboSquidin 3D-luettelon hankinnan myötä se on yksi askel lähempänä osakekuvien Amazonia. Se on hyvä uutinen ostajille, jotka rakastavat yhden luukun kätevyyttä, mutta ehkä se ei ole niin kuuma tekijöille, joilla voi olla lopulta vain yksi paikka myydä.

Valokuvaus ja tunteet

Valokuvaus ei muuta kuin vain kuvaus kohtauksesta, ja yksittäisille käyttäjille valmiiden valokuvien tarttuminen on paljon helpompaa kuin 3D-ympäristön rakentaminen tyhjästä. Sitten taas ehkä tulevaisuudessa on markkinoita ennalta renderoiduille 3D-kohtauksille, jotka on tehty Shutterstockin objektikirjastosta. ”Valokuva voi välittää tunteen, elämäntavan tai mielialan, kun taas 3D voi kuljettaa runsaasti tietoa.” Lisäksi, jos myyt kotia, sinun on otettava valokuvia todellisesta sijainnista. Ja sitten on psykologinen tekijä. ”Myynti on suurelta osin emotionaalisia päätöksiä, jotka ovat perusteltuja tosiasiallisesti”, Gangi sanoo, ”joten valokuvaus ei katoa pian.”