Skip to content

Miksi Adobe Illustrator iPadissa ei ole ammattilaisille

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Toisin kuin Photoshop for iPad, Illustratorista on hyötyä ensimmäisenä päivänä.
  • Illustrator for iPad synkronoi kaikki työsi työpöydän kanssa Adoben pilven kautta.
  • Ainoa asia, joka pidättää ammattisuunnittelijoita, on itse iPad.
Adoben ammattimainen piirustussovellus Illustrator on nyt saatavilla iPadissa. Mutta ovatko ammattilaiset kiinnostuneita käyttämään sitä työnsä suorittamiseen? Ehkä ei. Illustrator on a vektori piirtosovellus, eli voit tarttua viivoihisi milloin tahansa piirtämisen jälkeen, sitten taivuttaa, siirtää, muuttaa kokoa ja värjätä ne uudelleen. Se on ammattilaisen valitsema työkalu kuvitustyöhön, ja nyt se on iPadissa, jossa on Apple Pencil -tuki. Ja vaikka Illustrator on paljon parempi kuin Photoshop for iPad, jotkut suunnittelijat pitävät sitä puolivalmiina yrityksenä, joka ei ole läheskään hyödyllinen. ”Apple Pencililtä puuttuu tavaran kaltainen vaihtoehto-napsautus, mikä tekee siitä erittäin huonomman”, graafinen suunnittelija Graham Bower kertoi Lifewire sähköpostitse. ”Olen piirtänyt yli 600 harjoituskuvaa Reps & Sets -sovelluksille, kaikki Illustratorissa. Kyky vaihtaa nopeasti valitsimen ja kynätyökalun ja takaosan välillä on ainoa tapa, jolla voit tehdä tällaista suuren määrän työtä.”

Mikä on Adobe Illustrator?

Illustrator on paljon muuta kuin yksinkertainen piirustussovellus. Toisin kuin Photoshop, jossa kuva koostuu pikseleistä, Illustratorin kuvat koostuvat vektoreista, jotka ovat ohjeita.

Jos esimerkiksi piirrät suoran punaisen viivan valokuvan päälle Photoshopissa, rivillä on nyt joukko punaisia ​​pikseleitä. Jos luot punaisen viivan Illustratoriin, se näyttää terävän punaisen viivan, mutta se tallennetaan vektorina. Eli se tallentaa ohjeet kyseisen viivan vetämiseksi: Aloita tästä, vedä ja oikealle 45 astetta kahden tuuman kohdalle ja tee siitä punainen, esimerkiksi. Tällä on muutama etu. Voit muokata viivaa milloin tahansa, siirtää sitä, sakeuttaa sitä, hämärtää, taivuttaa jne. Tämä tekee siitä kuulostavan yksinkertaiselta, mutta Illustrator on yhtä monimutkainen kuin Photoshop ja voi luoda fotorealistisia kuvia, jos haluat. ”Minulle ero oli Illustrator for iPad oli tunnistettavasti Illustrator, kun taas Photoshop oli jotain erilaista.”

Illustrator iPadissa

Adobe on suunnitellut Illustratorin iPadille uudestaan ​​kosketusohjaimien ja Apple Pencil -sovelluksen hyödyntämiseksi. Sen on toimittava myös ilman näppäimistöä; pikanäppäimet ovat olennainen osa Illustratorin käyttöä Macissa tai PC: ssä. Apuna sovellus käyttää erityistä ympyrää, joka kelluu näytöllä. Jos kosketat tätä ympyrää ja pidät sitä alhaalla samalla, kun suoritat jonkin toiminnon toisella kädellä, se toimii kuten pitämällä shift (tai muuta) näppäintä alhaalla työpöydällä. Se toimii yllättävän hyvin. Se ei vieläkään ole Bowerin mainitsema ”hiiren kakkospainike”, mutta se on paljon parempi kuin ei mitään. Ja jos liität ulkoisen näppäimistön, voit muokata Apple Pencil -sovelluksen tekemistä näppäimillä ⌘, ⌥ ja ⇧.

Toisin kuin Photoshop for iPad, jossa on vain kourallinen ominaisuuksia työpöytäversiosta, Illustrator on yllättävän täydellinen. Se on myös paljon enemmän kuin työpöydän vastaava kuin Photoshop. ”Photoshop on edelleen kauhea iPadissa”, Bower sanoo. ”Minulle ero oli Illustrator for iPad oli tunnistettavasti Illustrator, kun taas Photoshop oli jotain erilaista.” Silti sovelluksen ammattimaisessa käytössä on esteitä.

iPad Pro -ongelmat

Kosketusnäyttötietokoneena iPad Pro on hämmästyttävä. Se on yhtä kykenevä kuin Mac monin tavoin ja parempi muilla. Mutta se on myös huonompi yhdellä suurella asialla: jos haluat työskennellä useiden, suurten tiedostojen kanssa, iOS on vain huono. ”Tiedostojen hallinta on toinen hyvä asia”, Bower sanoo. ”Painajainen todella suurissa projekteissa, joissa sinulla on tiedostoja linkitetyillä tiedostoilla, jotka ovat gigatavuja.” Sitten Bower jakoi kirjankannen ja totesi, että se tehtiin Illustratorissa ja Photoshopissa. ”Päätiedostot ovat yhteensä 1,5 Gt. Se olisi mahdotonta iPadilla”, hän lisäsi. ”Apple Pencililtä puuttuu tavaran kaltainen vaihtoehto-napsautus, mikä tekee siitä erittäin huonomman.” Illustrator-tiedostot synkronoivat itsensä iPadin ja työpöydän välillä Adoben pilvipalvelun kautta, mutta se ei ehkä auta suurissa projekteissa. Myös muita ongelmia on. Esimerkiksi työpöydällä voit aina vetää ja pudottaa tiedoston nykyiseen työtilaan. Se toimii joskus iPadilla, ja toisinaan ei. Ja vaikka sitä tuetaan, se on sormea ​​vääristävä kipu, jotta se todella toimisi. Jopa sellaisissa sovelluksissa kuin Illustrator – jolla on erinomainen vedä ja pudota -tuki – se on liian turhauttavaa käyttää.

Miksi vaivautua?

Miksi Adobe on sitten asettanut Illustratorin ja Photoshopin saataville iPadille? Yksi syy on, että iPad on rajoituksistaan ​​huolimatta mobiililaskennan tulevaisuus. Pelkästään kosketusnäyttö ja Apple Pencil tekevät siitä hämmästyttävän työkalun suunnittelu- ja graafisiin töihin. Toiseksi tämä on vasta ensimmäinen askel. Adoben Eric Snowden selittää blogikirjoituksessaan, että Adobe ”pyrkii tuomaan sinulle tehosteita ja lisää harjoja sekä uusia Adobe Sensei -ominaisuuksia, joiden avulla voit maagisesti muuttaa luonnokset vektorigrafiikaksi ja muuksi”. Jos haluat nähdä, kuinka Adoben sovellukset voivat kehittyä iOS: ssä, katso sen valokuvankäsittelysovellus Lightroom. Se on yhtä hyvä kuin Mac-versio ja upea iPad-sovellus itsessään. Toistaiseksi suunnittelijat saattavat käyttää iPad Illustratoria uusien ideoiden keksimiseen tai työskennellä yksinkertaisempien projektien näkökohtien kanssa poissa työpöydältä. Se on alku, ja kun aloitat, se on melko hyvä.