Skip to content

Miksi aiot nähdä lisää videovirkailijoita

21 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Zoomilla on uusi ominaisuus, jonka avulla kävijät voivat kirjautua sisään etänä ohjelmistonsa avulla.
  • Yritykset haluavat käyttää videopalveluja korvaamaan henkilökohtaiset kontaktit, kun he aikovat tuoda etätyöntekijät takaisin toimistoon.
  • Zoomin palvelu maksaa 499 dollaria vuodessa per huone ja antaa vastaanottovirkailijan puhua vierailijoille ja avata sisäänkäynnit videolla.
Kun seuraavan kerran kirjaudut sisään vastaanottovirkailijan kanssa, se voi tapahtua Zoomin kautta. Videoneuvottelualan yritys kertoi uuden palvelunsa ansiosta toimistoissa käyvät ihmiset voivat kirjautua sisään ilman fyysistä yhteyttä. Sinun tarvitsee vain aloittaa zoomauspuhelu puhuaksesi ihmisen vastaanottovirkailijalle syrjäisessä paikassa. Asiantuntijoiden mukaan videopalvelut voivat auttaa estämään COVID-19: n leviämisen, kun ihmiset palaavat toimistoihin. ”Mikä tahansa tapa rajoittaa fyysistä kosketusta tällä hetkellä auttaa pysäyttämään COVID-19: n leviämisen”, sanoi videoneuvottelukameroita valmistavan Owl Labsin toimitusjohtaja Frank Weishaupt sähköpostihaastattelussa. ”Tätä työkalua käytetään laajemmin yritysten ulkopuolella, mutta sairaaloissa, lääkäreissä, kouluissa ja muissa ammateissa, jotka eivät pysty työskentelemään etänä.”

Sano vain nimesi

Zoomin vastaanottovirkailijatoiminto saa kävijät lähestymään kosketusnäyttöä rakennuksen aulassa, ja vastaanottovirkailija voi puhua kävijöiden kanssa Zoomin kautta ja päästää heidät etäyhteyteen rakennukseen. Toinen uusi sosiaaliseen etäisyydelle suunnattu zoomausominaisuus antaa käyttäjille mahdollisuuden nähdä, kuinka monta ihmistä huoneessa on reaaliajassa, käyttämällä Zoom Dashboard and Scheduling Display -ohjelmaa. Zoomin globaali tiedotuspäällikkö Harry Moseley kertoi CNBC: lle haastattelussa, että uusi ominaisuus antaa vastaanottovirkailijoiden työskennellä mistä päin maailmaa tahansa. Se on tarkoitettu yrityksille toteutettavaksi, ja se maksaa 499 dollaria vuodessa huonetta kohti. ”Mikä tahansa tapa rajoittaa fyysistä kosketusta tällä hetkellä auttaa pysäyttämään COVID-19: n leviämisen.” Mutta Zoom ei ole ainoa yritys, joka vaatii videovirkailijoita. Esimerkiksi vastaanottovirkailija antaa ihmisten kirjautua sisään paikkoihin iPadissa ja ilmoittaa automaattisesti työntekijöille, kun heidän vierailijansa saapuvat sähköpostilla, tekstiviestillä ja Slackillä. Siellä on myös Virtelo, videovastaanottopalvelu, jonka avulla kävijät voivat painaa kosketusnäyttöä saapuessaan sen sijaan, että puhuisivat jonkun kanssa henkilökohtaisesti. Tarkkailijoiden mukaan videovastaanottovirkailijat eivät kuitenkaan todennäköisesti kykene ketään irti, koska he luottavat edelleen ihmisiin. ”Kuten olemme oppineet, kaikki työpaikat eivät ole helposti suoritettavissa kotona, joten vaikka palaamme toimistoihin, se ei ole täydellä kapasiteetilla”, Weishaupt sanoi. ”Tämä mahdollistaa hallinnollisten tehtävien etätyön, kun siirrymme hybridityön uuteen aikakauteen.”

Asiakaspalvelutyöntekijä puhuu jonkun kanssa videopuhelussa

Etäviestintä on täällä, jotta koronavirusrokotteet tippuvat kaikkialla Yhdysvalloissa, kertoi Tristan Olson, Venture -yhtiön johtaja, joka on erikoistunut auttamaan yrityksiä videoiden käytössä. Monet yritykset yrittävät selvittää, kuinka pitää työntekijät työskentelemässä kotona pitkällä matkalla, hän sanoi. ”Silloinkin kun henkilökohtainen työ palaa, ennakoimme videotuotteiden, kuten etäsisäänkirjautumisen, olevan normi”, Olson lisäsi.

Kirjaa sinut seulomaan

Jopa merkit saattavat seuloa sinut pian. Yritys 22Miles valmistaa TempDefend-digitaalimerkin, joka on tarkoitettu sijoitettavaksi rakennusten sisäänkäynteihin, jotka voidaan varustaa virtuaalisilla vastaanottovirkailijoilla. Tämän vaihtoehdon avulla järjestelmänvalvojille ilmoitetaan korkeista lämpötiloista, kun kävijöitä tarkistetaan. TempDefend voi myös tarkistaa useita käyttäjiä kerralla ja näyttää kunkin käyttäjän lämpötilan näytöllä. ”Kosketuspisteiden vähentämiseksi monet kioskit voidaan varustaa ääniohjauskehotteilla, jotka mahdollistavat välittömän viestinnän ja ohjeet, tai jopa virtuaalisen vastaanottovirkailijan kanssa, joka voi turvallisesti käydä videopuheluja ja tarjota turvallisen sisäänkirjautumisprosessin live-videovirran kautta”, Tomer Mann , 22Milesin varatoimitusjohtaja, sanoi sähköpostihaastattelussa.

Asiantuntijoiden mukaan etätyökalujen, kuten videovastaanottovirkailijoiden, käyttöönotto tarkoittaa, että et todennäköisesti ole sidottu työpöytään tulevaisuudessa. ”Jopa vastaanottovirkailijana, avustajana tai toimiston johtajana työpaikat, jotka historiallisesti edellyttävät yhden henkilön olevan toimistossa, voivat nyt työskennellä tehokkaasti tiiminsä kanssa etänä”, Weishaupt sanoi. ”Toimistokävijät voivat kommunikoida saumattomasti järjestelmänvalvojaryhmien kanssa, kun he tulevat joko haastatteluun, uuteen liiketoimintaehdotukseen tai jopa vaativat ylläpitoa, ja tiimi voi silti koordinoida kuin olisivat paikalla.”