Skip to content

Miksi Amazonin Guard Plusilla on turvallisuusasiantuntijoita

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Tietosuojaasiantuntijat ovat huolissaan Amazonin uudesta Alexa-laitteiden kodin suojauspalvelusta.
  • Alexa Guard Plus -tilauspalvelu antaa käyttäjille handsfree-yhteyden hätäpalveluihin ja Alexa kykenee estämään tunkeilijoita pääsemästä sisään.
  • Jotkut tarkkailijat ehdottavat, että palveluun voitaisiin murtautua.
Amazonin uusi Alexa-laitteiden kodin turvallisuuspalvelu herättää yksityisyyttä ja tietoturvaa koskevia huolenaiheita. Alexa Guard Plus -tilauspalvelu aloitti äskettäin Yhdysvalloissa 5 dollaria kuukaudessa tai 49 dollaria vuodessa. Guard-perusominaisuus voi muuttaa Echo-älykaiuttimet ja -näytöt kodin turvalaitteiksi, kun taas premium-versio antaa käyttäjille myös handsfree-pääsyn hätäpalveluihin ja Alexa kykenee estämään tunkeilijat tunkeutumasta. ”Kaiku Guard Plus -toiminnon kanssa kuuntelemalla muutakin kuin vain laukaisusanaa ”, Paul Bischoff, tietosuojavastaava Comparitechin tietoturvavastaava, sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Se saattaa lykätä joitain yksityisyydentietoisia käyttäjiä, jotka ovat huolissaan yksityisistä keskusteluistaan ​​tahattomasti ladattavaksi pilveen. Jos unohdat poistaa sen käytöstä palatessasi kotiin, se voi laukaista Guard Plusin ja asettaa ilmoitukset. Amazon tietää varmasti milloin olet kotona ja kun et ole. ”

Ne eivät ole todellisia koiria haukkumassa

Guard Plus -tilaajat voivat pyytää Alexaa soittamaan heille puhelinpalveluun lääketieteellisen, tulipalon tai poliisin avun pyytämiseksi. Alexa voi myös kuunnella talossa esiintyviä ääniä, jos sen asukkaat ovat poissa, ja joko antaa sireenin Echo-laitteista tai toistaa haukkuvien koirien ääniä, jos valvontakamerat havaitsevat liikkeen. Amazonin tiedottaja kertoi Lifewire että Guard Plus -ominaisuuden käyttöönotto ei tarkoita, että Alexa kuuntelee aina. ”Aivan kuten Echo-laitteet on suunniteltu oletusarvoisesti havaitsemaan herätyssana vain, kun Guard Plus on käytössä, se on suunniteltu tunnistamaan vain valitut äänet, jotka olet valinnut tuettujen Echo-laitteiden määrityksessä”, tiedottaja sanoi.

Mainoskuva, jossa näkyy Alexa Guard Plus älypuhelimissa

Jotkut tarkkailijat ehdottivat kuitenkin olevan mahdollista, että palveluun voitaisiin hakata. ”Yksityisyyden näkökulmasta Internetiin kytketty laite, joka voi kuunnella ja seurata jokaista kodin ääntä, on potentiaalinen painajainen”, sanoi kyberturvallisuusyrityksen Cyberscoutin perustaja ja puheenjohtaja Adam K. Levin sähköpostihaastattelussa. ”Mahdollisuus, että roistokas työntekijä tai kolmannen osapuolen myyjä voisi käyttää väärin etuoikeutettua pääsyä palvelun taustajärjestelmään, on vain yksi monista huolenaiheista.” Tilin haltuunotto on mahdollista Alexa Guardin kaltaisessa palvelussa, koska monet käyttäjät eivät käytä vahvoja, yksilöllisiä salasanoja tilien suojaamiseen, Levin sanoi. FBI varoitti äskettäin tapauksista, joissa hakkerit käyttivät älykkäitä kodin laitteita vaarantuneiden salasanojen avulla poliisin hätävalvonnan lähettämiseksi taloihin ja seurasivat tuloksia suoratoiston kautta.

Virheitä tapahtuu

Pixel Privacy -yhtiön kuluttajien yksityisyyden puolustaja Chris Hauk varoitti sähköpostihaastattelussa, että Alexa Guard -palvelu ei välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla, ja väitti, että jotkut äänet saattavat virheellisesti viitata hätätilaan, ellei sitä ole asetettu oikein. Hauk sanoi, että Amazon voisi myös kerätä lisää käyttäjätietoja uusien ominaisuuksien kautta, mikä voisi mahdollisesti nostaa asunnon omistajien vakuutusprosentteja, jos heidän vakuutusyhtiöllä olisi pääsy talon tapaustietueisiin. ”Se voi myös johtaa perusteettomiin tutkimuksiin, jos lainvalvontaviranomaiset käyttävät tietoja ja tulkitsevat niitä väärin”, hän lisäsi.

Yksityisyydensuojasta huolimatta Hauk sanoi, että vartijapalvelu voi olla osuma. ”Niin kauan kuin Amazon ei kerää ja myy käyttötietoja, näen palvelun olevan houkutteleva vaihtoehto monille käyttäjille”, hän sanoi. ”Mukaan lukien iäkkäät käyttäjät, jotka saattavat elää yksin ja voivat hyötyä” Life Alert -tyylisistä ”lisävalvonta- ja hätäapuominaisuuksista, joita palvelu tarjoaa.” Levin ehdotti, että vartijan yksityisyyden suojasta tehdyt kompromissit saattavat olla sen arvoisia joillekin käyttäjille. ”Jotkut ihmiset saattavat tarvita jatkuvasti päällä olevaa mikrofonia kotonaan etsimään tunkeilijoita, ja yksityisyyden suoja-arvoinen kauppa on sen arvoinen (esimerkiksi toisessa kodissa)”, hän sanoi. Minulla on talossani niin paljon älykkäitä kaiuttimia, että murtovaras luultavasti kompastuu yhden yli. Joten en ole varma, tarvitsenko Alexaa toimimaan hälytysjärjestelmänä. Mutta esimerkiksi iäkkäälle sukulaiselle mahdollisuus kutsua apua Amazonin ekosysteemin kautta voi olla houkutteleva vaihtoehto.