Skip to content

Miksi analogiset TV-signaalit eivät näytä hyvältä HDTV: ssä

8 de heinäkuu de 2021

Vuosikymmenien analogisen television katselun jälkeen HDTV: n käyttöönotto on avannut television katselukokemuksen paremmilla väreillä ja yksityiskohdilla. Ei-toivotun sivuvaikutuksen vuoksi monet kuluttajat katsovat kuitenkin edelleen analogisia televisio-ohjelmia ja vanhoja VHS-nauhoja uusilla HD-televisioillaan. Tämä on aiheuttanut monia valituksia analogisten televisiosignaalien ja analogisten videolähteiden ilmeisesti heikentyneestä kuvanlaadusta, kun niitä katsellaan HDTV: llä.

HDTV: Se ei aina näytä paremmalta

Yksi syy siirtyä analogisesta HDTV: hen on pääsy parempilaatuiseen katselukokemukseen. HDTV: n saaminen ei kuitenkaan aina paranna asioita, varsinkin kun katsotaan muuta kuin HD-analogista sisältöä. Analogiset videolähteet, kuten VHS ja analoginen kaapeli, näyttävät useimmissa tapauksissa huonommin HDTV: ssä kuin tavallisessa analogisessa televisiossa. Syy tähän tilanteeseen on se, että HDTV: t voivat näyttää enemmän yksityiskohtia kuin analoginen televisio, jonka luulet tavallisesti olevan hyvä asia. Suurimmaksi osaksi se on. Uusi HDTV ei kuitenkaan aina tee kaikesta parempaa, koska videonkäsittelypiirit (jotka mahdollistavat ominaisuuden, jota kutsutaan videon skaalaukseksi) parantavat matalan tarkkuuden kuvan hyviä ja huonoja osia.

HDTV-ostokset

Mitä puhtaampi ja vakaampi alkuperäinen signaali on, sitä parempi tulos on. Kuitenkin, jos kuvassa on taustavärimelua, signaalihäiriöitä, värivuotoja tai reunaongelmia (jotka eivät ehkä ole huomaamattomia analogisessa televisiossa, koska se on anteeksiantavampaa pienemmän tarkkuuden vuoksi), HDTV: n videokäsittely yrittää puhdistaa sen ylös. Tämä voi kuitenkin tuottaa ristiriitaisia ​​tuloksia. Toinen HDTV: n analogisen televisionäytön laatuun vaikuttava tekijä riippuu HDTV: n valmistajien käyttämästä videon skaalauksen prosessista. Jotkut HDTV: t suorittavat analogia-digitaalimuunnos- ja skaalausprosessin paremmin kuin toiset. Kun tarkistat teräväpiirtotelevisioita tai HDTV-arvosteluita, ota huomioon videon skaalauksen laatua koskevat kommentit. Suurin osa kuluttajista, jotka päivittävät HDTV: ksi (ja nyt 4K Ultra HD -TV: ksi), päivittävät myös suuremman näytön. Tämä tarkoittaa sitä, että kun näyttö kasvaa, pienemmän resoluution videolähteet (kuten VHS) näyttävät huonommilta, samalla tavalla kuin valokuvan räjäyttäminen muodot ja reunat ovat vähemmän määriteltyjä. Toisin sanoen se, mikä näytti hyvältä vanhalta 27 tuuman analogiselta televisiosta, ei näytä yhtä hyvältä uudella 55 tuuman LCD HD- tai 4K Ultra HD -TV: llä, ja se pahenee vielä suuremmissa televisioissa.

Samsung UNJ5000 -sarjan LED / LCD-televisio

Ehdotuksia HDTV-katselukokemuksen parantamiseksi

Voit ryhtyä toimiin, joiden avulla voit potkaista kyseisen analogisen videon katselutavan HDTV: lläsi. Kun näet parannuksen, nuo vanhat VHS-nauhat viettävät enemmän aikaa kaapissasi.

  • Varmista, että sinulla on paras mahdollinen signaali. Jos olet kaapelilla tai satelliitilla, vaihda digitaalikaapeliin, HD-kaapeliin tai HD-satelliittiin. Jos sinulla on korkean suorituskyvyn HDTV, älä tuhlaa rahaa toimittamalla sille huonompaa signaalilähdettä. Maksat HD-ominaisuuksista. Sinun pitäisi saada palkkiot.
  • Jos sinulla on HD-kaapelilaatikko tai HD-satelliittilaite, liitä nämä laitteet HDTV: hen käyttämällä HDMI- tai komponenttivideoliitäntöjä (mitä liitäntätyyppiä kaapeli- tai satelliittilaite käyttää HDTV- ja digitaalisten signaalien siirtämiseen) tavallisen sijaan ruuvattava tai työnnettävä RF-liitäntä.
  • Lopeta VHS-nauhojen tallennus ja toisto. Joko tallenna kotivideosi tai TV-ohjelmasi DVD-levylle (vaikkakin tämä vaikeutuu useiden tekijöiden vuoksi), tai DVR: lle (mieluiten HD-ominaisuudella) paikallisesta kaapeli- tai satelliittipalvelustasi. Jotkut DVR: t äänittävät HD-TV-ohjelmia, kuten Channel Master DVR + ja The Nuvyyo Tablo.

Bottom Line

Jos sinulla on vielä analoginen televisio, kaikki analogiset yleisradiointisignaalit päättyivät 12. kesäkuuta 2009. Tämä tarkoittaa, että vanhat televisiot eivät vastaanota televisio-ohjelmia, ellet saa analogia-digitaalimuunninta. tai jos tilaat kaapeli- tai satelliittipalvelun, voit vuokrata television kanssa yhteensopivan analogisen liitäntävaihtoehdon (kuten RF- tai komposiittivideon). Suurin osa kaapelipalveluista tarjoaa minimuunninrasiavaihtoehdon tällaisissa tapauksissa. Ota yhteyttä paikalliseen kaapeli- tai satelliittioperaattoriin saadaksesi lisätietoja.