Skip to content

Miksi Apple antaa sinun valita musiikkipalvelusi

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • IOS 14.5 -betan avulla voit asettaa oletusmusiikkisovelluksen käytettäväksi Sirin kanssa.
  • Apple saattaa yrittää lieventää kilpailusääntöjä avaamalla sisäänrakennetut palvelut.
  • Monet kolmannen osapuolen musiikki- ja podcast-sovellukset voidaan valita.
Seuraavan kerran, kun käsket Siriä soittamaan kappaleen, se saattaa tarjota sinulle mahdollisuuden toistaa sitä Spotifyn, Deezerin, YouTube Musicin tai muun muun kuin Applen musiikkisovelluksen kanssa. IOS 14.5: ssä. Apple on lisännyt mahdollisuuden asettaa kolmannen osapuolen musiikkisovellukset Sirin oletusasetukseksi. Aina kun käytät Siriä kappaleen, albumin tai artistin kappaleiden toistamiseen, se käyttää valitsemaasi palvelua Apple Musicin sijaan. Tämä tapahtuu muutama kuukausi sen jälkeen, kun Apple mahdollisti oletusverkkoselaimen ja sähköpostisovellusten vaihtamisen iOS: ssä. Mitä tapahtuu? Miksi Apple on niin antelias? ”Oletan, että sillä voi olla jotain tekemistä viimeaikaisen kilpailusääntöjen kanssa”, musiikkituottaja Marcus Wadell kertoi Lifewire sähköpostitse. ”Tämä voi olla tapa, jolla Apple antaa osan pölystä laskeutua asiaan.”

Apple ja kilpailulaki

Sekä EU että Yhdysvallat katsovat suuria teknologiayrityksiä, kuten Apple ja Amazon, arvioidessaan, heikentävätkö niiden käytännöt markkinakilpailua. Applen tapauksessa tämä tulee App Storeen ja sen sisäänrakennettuihin sovelluksiin, kuten Safari, Mail ja Apple Music. Ennen iOS 14: tä verkkolinkin napauttaminen avaisi Safarin ja napauttamalla ”mailto” -linkkiä Mail-sovellus. IOS 14: ssä Apple mahdollisti sen sijaan asettaa kolmansien osapuolien oletukset. Apple Musicin kanssa lukitus tapahtuu Sirin kautta: Jos käsket ääni-avustajaa soittamaan kappaleen, se tekee sen käyttämällä Apple Musicia. Olet pystynyt määrittämään muita palveluja nimeämällä ne puhuttuun pyyntösi, mutta et voi koskaan asettaa oletusasetusta. ”Mahdollisuus vaihtaa oletuspuhelinsovelluksesi sellaiseksi kuin WhatsApp, Skype tai Zoom avaisi Applen puutarhan melko vähän.” Se muuttuu. IOS 14.5 -beta-version käyttäjien mukaan Siri kysyy nyt, mitä musiikkipalvelua sen tulisi käyttää. Kun käytät Siriä ensimmäisen kerran musiikin pyytämiseen, se avaa luettelon mahdollisista ehdokasohjelmista. Jos valitset Spotify, ilmoita käyttäjistä, Siri voi pyytää lupaa käyttää Spotify-tiliäsi.

Avata

”Jos olet jo Spotify-käyttäjä, se tekee iPhone-kokemuksestasi paljon paremman”, Wadell sanoo. ”Se voisi päästä eroon pienistä ärsytyksistä, kuten puhelimesi automaattisesta yhteyden muodostamisesta auton Bluetooth-laitteeseen ja Apple Musicin kappaleen räjäyttämisestä.” Ja se ei ole vain Spotify. Reddit-ketjun mukaan tämä uusi ominaisuus noutaa monia jo mahdollisesti asentamiasi musiikki- ja podcast-sovelluksia, mukaan lukien Deezer, YouTube Music, Applen oma Podcasts-sovellus, Books-sovellus ja Castro. Tämä on tervetullut muutos. IPhonesta ja iPadista on tulossa entistä tehokkaampia ja kykenevämpiä, mutta silti meillä ei ole yhtä paljon hallintaa kannettavissa tietokoneissa kuin kannettavissa tietokoneissamme ja pöytätietokoneissamme.

iPhone, joka näyttää Sirin erilaiset musiikki- ja podcast-äänisovellusvaihtoehdot

Asiat ovat kuitenkin avautumassa hitaasti, kuten voimme nähdä. Esimerkiksi, kun päätät jakaa jotain iOS: ssä – linkin, valokuvan ja niin edelleen -, jakosarkin yläosaan ilmestyy rivi kuvakkeita, joihin sisältyy viimeisimpien vastaanottajien ehdotuksia. Tämä käytti aiemmin vain posti- ja iMessage-yhteystietojen näyttämistä, mutta iOS 13: n jälkeen kaikki kolmannen osapuolen viestisovellukset voivat rekisteröityä näkymään täällä – sähke ja signaali ovat kaksi, jotka ovat lisänneet tämän ominaisuuden. Viestintäsovellukset voivat myös ilmoittaa saapuvista viesteistä AirPods Pron kautta, aivan kuten iMessage. Mitä seuraavaksi? Entä iPhonen puhelinosa? Voisiko sitä koskaan tapahtua? ”Mahdollisuus vaihtaa oletuspuhelinsovelluksesi sellaiseksi kuin WhatsApp, Skype tai Zoom avaisi Applen puutarhan melko vähän.” Wadell sanoo.