Skip to content

Miksi Apple ei halua sinun korjaavan iPhonen kameraa

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • iOS 12 -käyttöjärjestelmää käyttävät iPhone 12s varoittaa, jos asennetaan muu kuin alkuperäinen kamerayksikkö.
  • Jopa vaihtaminen aidossa Apple iPhone -kamerassa laukaisee hälytyksen.
  • Muita kuin Applen iPhone-kameroita on lähes nolla.
Jos sinun täytyy saada halpa korjaus kameralle iPhonessa 12, kovaa onnea. Sinun on joko vietävä se Applelle korvaamista varten tai kärsittävä loputon varoitus, joka kertoo sinulle kaiken. Jos iPhone 12 korjataan Applen virallisen korjausverkon ulkopuolella ja käytössäsi on iOS 14.4, et voi mennä kolmannen osapuolen korjaamoon kameran vaihtamiseksi. Tai pikemminkin voit vaihtaa kameramoduulin, mutta näet varoituksen. Tämä jatkaa huolestuttavaa suuntausta, jossa Applen laitteet ovat yhä vähemmän korjattavissa. ”Applen kameravaroitus viittaa vakaviin toimintahäiriöihin ja itsenäisten korjausten kyvyttömyyteen”, iFixitin Kevin Purdy kertoi Livewire suoraviestillä. ”Yhdistettynä vastaaviin varoituksiin näytöillä ja paristoilla se viittaa Applen halukkuuteen hallita tuotteidensa korjauksia täysin – mitä kukaan ei halua nähdä.”

Pelästyttää taktiikkaa

Apple on julkaissut tukiasiakirjan, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti näiden varoitusten syyt. Ne ovat kaksinkertaisia. Yksi on se, että Apple käyttää tietysti vain aitoja Apple-osia, mikä merkitsee sitä, että kolmannen osapuolen korjaamot käyttävät standardeista poikkeavia osia. Toinen syy on, että vain Apple voi korjata kameran jättämättä ruuveja kolisemaan iPhonen sisällä. Vakavasti. Tässä on rivi tuesta asiakirjasta. ”Lisäksi korjaukset, jotka eivät korvaa ruuveja tai suojuksia kunnolla, voivat jättää irti osia, jotka voivat vahingoittaa akkua, aiheuttaa ylikuumenemisen tai loukkaantumisen.”

iPhone-kameravaroitus.

Applen varovaisuudessa on joitain ansioita. Nämä kamerat on kalibroitu niin tiukasti ja integroitu asumaansa puhelimeen ja ohjelmistoon, jonka kanssa he ovat vuorovaikutuksessa, että pieni ero voi heittää asiat pois. Applen mukaan seuraavia ongelmia saattaa ilmetä:

  • Kamera ei tarkenna oikein tai kuvat eivät ole teräviä.
  • Pystytilaa käytettäessä kohde ei välttämättä ole tarkennettu tai vain osittain tarkennettu.
  • Kameraa käyttävä kolmannen osapuolen sovellus saattaa jäätyä tai sulkeutua odottamatta.
  • Reaaliaikainen esikatselu kolmansien osapuolten sovelluksissa saattaa näyttää tyhjältä tai jumittua.

Vaikka vaihdat aidon iPhone-kameran, joka on otettu toisesta iPhone 12: sta, saat tämän varoituksen. Potkija on, että missään ei ole melkein ei-aitoja iPhone-kameroita.

Mitä tapahtuu?

Purdyn mukaan on 99% varmaa, että kaikki korvaavat kamerat tulevat Applelta. iFixitin toimittaja ja muut kontaktit vahvistivat, että ei-Applen kameroita on melkein nolla. Suurimmaksi osaksi tämä johtuu siitä, että rikkinäisistä iPhonista löytyy runsaasti kameroita. Varoitus ei koske kameraa ollenkaan, sanoo Purdy. Kyse on luvattomien korjaamojen estämisestä suorittamasta töitä.

IPhone-kamera.

Jos vaihdat kameran, jonka sarjanumero ei vastaa puhelinta, johon laitat sen, näet varoituksen iPhonen lukitusnäytössä. Tämä pysyy noin neljä päivää, siirtyy sitten Asetukset-sovelluksen ensimmäiselle sivulle ja lopulta pääsee Asetusten Tietoja-osioon. Ainoa tapa päästä eroon tästä viestistä on ”siunata” korjaus Applen System Configuration -ohjelmistolla, joka on vain virallisten korjaamojen käytettävissä.

Ei vihreä

On perusteltuja syitä tarkistaa, onko puhelimen sisällä muita kuin alkuperäisiä osia. Jos ostat käytettyä, on hyvä tietää, ettei mitään ole peukaloitu. Ja siellä on myös takuupetoksia, joissa huonot toimijat ostavat uusia puhelimia, vaihtavat ei-alkuperäisiä osia ja palauttavat sitten puhelimet. Tämä yhdistää heidät tarjontaan uusia, aitoja osia, jotka voidaan sitten myydä. Mutta kuten Purdy huomauttaa, jos Apple haluaa varoittaa meitä knockoff-osista, sen tulisi asettaa nämä osat saataville yhdessä ohjelmiston kanssa, jonka avulla voimme asentaa ja kalibroida ne oikein. Se on ajatus iFixitin Oikeus korjata -aktivismin takana, mutta se on myös vain hyvä. Loppujen lopuksi rikkoutuneista puhelimista korjattujen vanhojen laitteiden avulla tehdyt korjaukset ovat suunnilleen yhtä ympäristöystävällisiä kuin se tapahtuu. Apple esittää suuria vaatimuksia ympäristötoimistaan, joissain ansioissa. Mutta tämä on vain tapa myydä enemmän varaosia, eikä se ole lainkaan viileä ilme.