Skip to content

Miksi Apple estää S1-ladattuja sovelluksia M1: ssä

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Apple on sulkenut porsaanreiän, jonka avulla käyttäjät voivat ladata iOS-sovelluksia sivulta M1-Mac-tietokoneisiin.
  • Lohko on toteutettu Applen palvelimilla.
  • Tämä estää uusia asennuksia ja estää jo asennettujen sovellusten käynnistämisen.
Apple on sulkenut kyvyn asentaa iOS-sovellukset manuaalisesti M1 Maciin. Jos kehittäjä sanoo nyt ei, se tarkoittaa oikeastaan ​​ei, mutta sille voi olla hyvä syy. M1-Macit voivat käyttää mitä tahansa iPhone- tai iPad-sovellusta – asennat sen vain Mac App Storesta. Saalis on, että kehittäjä voi kieltäytyä ja tehdä sovelluksestaan ​​poissa käytöstä. Tähän asti voit kiertää tämän rajan kolmansien osapuolien työkaluilla ladataksesi laillisesti ostamasi sovellukset. Nyt Apple on sulkenut tämän porsaanreiän. Onko tämä hyvä vai huono asia? ”Tämä on täsmälleen sellainen autoritaarinen käytös Applelta, joka hieroo minua väärällä tavalla”, kirjoittaa musiikkisovellusten bloggaaja Tim Webb. ”Heidän [sic] Walled Garden -filosofia tuntuu enemmän vankilalta kuluttajille ja heidän oikeuksilleen. Minua raivostuttaa ajatus siitä, että käyttäjillä on rajallinen tapa käyttää laillisesti ostettuja sovelluksia. ”” Monet kehittäjät sallivat nyt iOS-sovellustensa käyttämisen Macissa testauksen ja virheenkorjauksen jälkeen. ”

Palvelimen puolella

Oletusarvoisesti kaikki iOS App Storen sovellukset ovat saatavilla myös Apple Silicon Mac -tietokoneille. Aiemmin ostettuja sovelluksia voi ladata ja mitä tahansa muuta voi ostaa. Ellei kehittäjä toisin sanoen päätä. IPhone- tai iPad-sovelluksen estämiseen Mac App Storesta on paljon hyviä syitä. Sitä voidaan testata M1 Mac -laitteistolla. Kehittäjä voi jo tehdä sovelluksesta Mac-version. Tai ehkä kyse on rahasta. Mac-sovellukset maksavat yleensä enemmän kuin iOS-vastineet. Oli kuitenkin ollut porsaanreikä. Kolmannen osapuolen iMazing-varmuuskopiointi- ja hallintatyökalun avulla käyttäjät voivat ladata minkä tahansa ostamansa sovelluksen IPA-sovelluspaketin. Sitten vedit sen vain sovelluskansioon, ja se toimisi. Nyt Apple estää tämän temppun palvelintasolla, mikä tarkoittaa, että mikään näistä sivulataetuista sovelluksista ei käynnisty. Tällä hetkellä Applen lohko on asteittain sisään ja ulos. YouTuber David Harry osoittaa, että edes aiemmin asennettujen sovellusten käynnistäminen epäonnistuu, kun taas 9to5 Mac kertoo tiistaina voivasi jälleen ladata sivuja ja käynnistää sovelluksia, mutta lisäsi ”emme usko tämän kestävän kauan”.

Tietosuoja vs. lupa

Mac-käyttäjät eivät ole onnellisia. Vaikka sinulla ei ole todellista oikeutta asentaa sovelluksia, joita ei ole tehty Macille, oikeuksien tunne saa ihmiset ajattelemaan, että jos he maksavat siitä, he voivat tehdä mitä haluavat. Toisaalta sovelluskehittäjät olivat voimattomia estämään sovellustensa käyttämisen upouudella alustalla, vaikka he olivat nimenomaisesti kieltäneet sen. ”Jos kehität sovelluksen, joka joko ei toiminut hyvin tai et ole varma toimivan hyvin MacOS: ssa, haluaisitko laittaa sen sinne, että ihmisillä olisi huono kokemus?” vastasi AudioBus-foorumin käyttäjä Wim aloittamaan ketjuun Lifewire. Apple on sitten toiminut oikein omien sääntöjensä noudattamisen suhteen. Mutta tekemällä sen palvelinpuolella tuntuu siltä, ​​että se syvenee käyttäjien tietokoneisiin ja sammuttaa asioita.

Moog Synthesizer -sovellus Macissa.

Moog Synthesizer -sovellus Macille.
Totuus on paljon vähemmän hämärä – tämä näyttää pikemminkin siltä, ​​että Apple korjaa valvonnan – mutta ollakseen oikeudenmukainen salaliittomielisempää kohtaan, se ei näytä hyvältä, jos et vaivaudu tarkistamaan tosiasioita. On kuitenkin toivoa. Monet kehittäjät sallivat nyt iOS-sovellustensa käyttämisen Macissa testauksen ja virheenkorjauksen jälkeen. Yksi niistä on Moogin mahtava Model 15 -syntetisaattori, ja siellä on varmasti paljon muita seurattavia.