Skip to content

Miksi Apple suunnitteli M1-sirun

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Applen uusi M1-siru tuo merkittäviä virran ja akun käyttöikää.
  • M1 on esillä vasta julkaistuissa Mac-kirjoissa ja Mac Mini.
  • Apple väittää, että MacBook Air voi toistaa jopa 18 tuntia videota uudella sirulla.
Applen uusi M1-siru, joka käyttää yrityksen viimeisimpiä pöytätietokoneita ja kannettavia tietokoneita, lisää merkittävästi virran ja akun kestoa kilpailijoidensa yli, asiantuntijat sanovat. Sirun, joka paljastettiin yhdessä uuden kannettavan piikoneen käyttämien MacBookien ja Mac Mini: n kanssa, on suunnitellut Apple itse Intelin sijaan. M1 on suunniteltu erityisesti Mac OS: lle ja tarkoittaa myös, että Mac pystyy käyttämään iPad- ja iPhone-sovelluksia. Markkinoilla ei ole mitään muuta kuin M1, tarkkailijat sanovat. ”ARM-kannettavien tietokoneiden käyttöönoton myötä Apple on tuonut vertikaalisen integraation kannettavan tietokoneen tilaan”, sanoi Columbian yliopiston tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Simha Sethumadhavan sähköpostihaastattelussa. ”Mahdollisuus muokata kaikkea ohjelmistosovelluksista käyttöjärjestelmään ja aina laitteistoon saakka antaa heille ainutlaatuisen edun, jota kilpailijoilla ei ole.”

Pelimerkkien Energizer-pupu

M1-siru saa virtansa kahdeksanytimisestä suorittimesta, jonka Apple väittää antavan markkinoiden parhaimman suorituskyvyn wattia kohden. Se on myös energiatehokas ja tuottaa saman huipputehon kuin tyypillinen kannettavan prosessori, mutta kuluttaa vain neljänneksen virrasta. Kahdeksanytiminen GPU tarjoaa maailman nopeimman integroidun grafiikan. Akun odotetaan olevan erinomainen uuden sirun kanssa. Apple väittää MacBook Airin, että se voi toistaa jopa 18 tuntia videota ja jopa 15 tuntia langatonta verkkoselausta latausta kohden. Se ei myöskään tarvitse tuuletinta, joten ilman pitäisi toimia melkein äänettömästi. Uusi 13-tuumainen MacBook Pro tarjoaa jopa 17 tuntia verkkoselaamista ja 20 tuntia videotoistoa. ”M1: ssä on yhdistelmä prosessointisydämiä korkean suorituskyvyn tai energiatehokkaaseen käsittelyyn perustuen nykyisen työmäärän tarpeisiin”, puolijohdeyrityksen SiFiven globaalin viestinnän johtaja James Prior kertoi sähköpostihaastattelussa. ”M1 ei vaadi suorituskykyiltään kovin korkeita kellotaajuuksia, kuten Intel- ja AMD-prosessoreita, ja se on matalampi lämpösuunnittelupiste ohuiden ja kevyiden tuotteiden käyttöönottamiseksi.”

Heiluttaa molempia tapoja

Uudella sirulla on kuitenkin haasteita kehittäjille. Mac-ohjelmat on päivitettävä yhteensopiviksi tulevaisuudessa. ”Tästä lähtien Apple on luonut virtualisoinnin siirtotyökalun, Rosetta 2, joka antaa vanhojen Mac-sovellusten toimia automaattisesti uusilla tietokoneilla, jotta käyttäjät eivät näe eroa”, Greg Suskin, video- ja hankintapäällikkö videotuotantoyrityksessä Syntax + Motion, sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Emme ole vielä nähneet tämän työkalun todellista suorituskykyä, mutta on mahdollista, että sitä ei voida täysin havaita.”

Ohjelma, joka toimii MacBook Airilla M1-sirulla.

Se, että ohjelmat toimivat sekä iOS- että MacOS-käyttöjärjestelmissä, voi olla siunaus niille, jotka omistavat molempia laitteita. ”IOS: n ja Macin välinen kanavanvaihto jatkuu yhä saumattomammin, joten keskeytymätön kanavanvaihto työstä laitteesta toiseen on siuna”, Suskin sanoi. ”Voit laittaa iPadin junasta ja avata kannettavan tietokoneen töissä samalla sovelluksella, josta jäit. Aivan kuten voit viestiesi ja uutisten kanssa juuri nyt.” Muut yritykset kilpailevat M1: n saavuttamiseksi, asiantuntijat sanovat. ”Kasvava trendi älypuhelinten valmistajille on luoda” Windows on Arm ”-kannettavia tai Chromebook-tyylisiä tuotteita käyttämällä keskikokoisten ja huippuluokan älypuhelimien SoC: itä (siruilla varustetut järjestelmät) näille muodotekijöille”, Prior sanoi. ”Intel aikoo vastaavasti tulevaisuudessa tuoda M1: n kaltaisia ​​hybridiominaisuuksia sisältäviä siruja Windows PC -ekosysteemiin. Tulevaisuudessa tarvitaan mukautettua prosessorin ydin-IP: tä kilpailemaan Applen suunnittelemien ytimien kanssa, jotka ylittävät Armin vakiotuotesarjan. tarjoaminen. ” Lisääntynyt kilpailu sirumarkkinoilla voi olla hyvä käyttäjille. ”Hylkäämällä yhteensopivuuden Mac-tietokoneille, Intel pystyy keskittymään parhaiden ja nopeimpien sirujen valmistamiseen Windowsille”, Suskin sanoi. ”AMD: n kaltaiset Intel-kilpailijat saattavat nähdä mahdollisuuksia myös tässä, ja ristikkäisyhteensopivuus saattaa pudota välittömästi, mutta yhteensopivuus lisääntyy pitkällä aikavälillä monilla siruilla.” Vaikka emme ole vielä testanneet Applen vaatimuksia tosielämässä, M1 antaa jännittäviä lupauksia. Koko päivän ja yön laskenta voi vihdoin olla totta tämän uuden sirun avulla.