Skip to content

Miksi Apple Watch Maskin lukituksen avaaminen on paras asia koskaan

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • IOS 14.5- ja watchOS 7.4 -betoissa Apple Watch voi avata iPhonen lukituksen, kun käytät kasvonaamiota.
  • Joku muu, jolla on naamio, voi myös avata iPhonen lukituksen, mutta saat välittömän hälytyksen.
  • Lukituksen avaaminen on melkein yhtä nopeaa ja saumatonta kuin FaceID.
IOS 14.5: n avulla Apple Watch pystyy avaamaan iPhonen lukituksen maskin käytön aikana. Se voi olla paras uusi iPhone-ominaisuus vuosiin. IOS 14.5 -beta ja watchOS 7.4 -beeta muokkaavat FaceID: tä, jotta puhelimesi käyttö olisi helpompaa maskia käytettäessä. Jos herätät iPhonen ja havaitset, että sinulla on peite, se tarkistaa kellosi, ja jos käytät sitä, se avaa iPhonen. Niinkin helppoa. Tietoturvan parantamiseen on joitain rajoituksia, mutta lukituksen avaaminen on melkein yhtä nopeaa kuin tavallinen FaceID. Se ei ehkä ole paras ratkaisu, mutta se on tehokas. ”Mielestäni se on hieno ominaisuus, joka yhdistää turvallisuuden ja mukavuuden”, Mac ja turvallisuusasiantuntija Kirk McElhearn kertoivat Lifewire suoraviestillä. ”Se, että se toimii vain iPhonen lukituksen avaamiseen, eikä sitä voida käyttää sovellusten ostamiseen, Apple Payn käyttämiseen tai salasanojen automaattiseen täyttämiseen, varmistaa sen turvallisuuden.”

Monimutkainen, mutta helppo

Apple on todella pudottanut tämän puistosta. Käytössä et huomaa mitään. Pyyhkäise vain ylös tai napauta iPhonen näyttöä, ja se avautuu. Apple Watch lähettää pienen napautuksen, ja näytön hälytys kertoo, että se on avannut iPhonen. Se on hyvin samanlaista kuin annat Apple Watchisi avata Macisi automaattisesti. Lyhyesti sanottuna sinun ei todellakaan tarvitse ajatella sitä, mutta tämän toiminnon todelliset säännöt ovat melko monimutkaisia:

  • Jos sinulla ei ole naamiota, FaceID: tä käytetään normaalisti.
  • Jos FaceID havaitsee maskin, se tarkistaa Apple Watchin.
  • Apple Watchin on oltava ranteessasi, käytettävä salasanaa ja lukituksen.
  • Apple Watchin on myös oltava lähellä iPhonea, ja rannetunnistustoiminnon on oltava käytössä.

Jos kaikki nämä ehdot täyttyvät, puhelin avautuu. Voit sitten käyttää sitä tavalliseen tapaan. Tämä temppu avaa jopa iPhonen ”huomiotietoisen” ominaisuuden, joka paljastaa viestien ja muiden lukitusnäytön ilmoitusten sisällön vain, kun katsot näyttöä.

Turvallisuus

Valitettavasti, jos joku muu yrittää käyttää iPhoneasi maskia käytettäessä, se avautuu myös. Koska kello kuitenkin heittää hälytyksen, tiedät siitä välittömästi. Ja kellon koko näytön hälytys antaa sinun lukita iPhonen myös etänä, mikä myös poistaa FaceID: n käytöstä. Seuraavan kerran joudut avaamaan iPhonen lukituksen salasanallasi. Tarkka käyttäytyminen voi muuttua tulevissa betoissa tai lopullisessa julkaisuversiossa.

iPhone näyttää "Avaa Apple Watchilla" -ominaisuuden ja muut asetukset

Tämä ominaisuus vähentää selvästi tietoturvaa, mutta on myös parempi kuin monien ihmisten käyttämä vaihtoehto, joka joko kytkee pääsykoodin kokonaan pois päältä tai pienentää sen yksinkertaiseksi nelinumeroiseksi PIN-koodiksi. Vaikka Apple Watch voi avata iPhonen lukituksen, sitä ei voida käyttää muihin todennuksiin. Jos esimerkiksi käytät Apple Payta iPhonessa, tarvitset salasanasi. Jos joku mukisee sinua, kun käytät tätä asetusta, hän voi käyttää puhelintasi. Jos iPhone katoaa, nelinumeroiset ja kuusinumeroiset PIN-koodit ovat käytännössä hyödyttömiä nykyisille hakkerointityökaluille. Kuuden numeron PIN-koodin halkeaminen iPhonessa kestää viisi ja puoli vuotta Applen mukaan, mutta se on, jos napautat numeroita itsessäsi.

Ei enää huonoja salasanoja

Käytännössä monet ihmiset käyttävät vähemmän kuin täysin satunnaisia ​​PIN-koodeja, ja hakkerointityökalut kokeilevat ensin yleisiä yhdistelmiä, kuten 123456. Ruhr-Universität Bochumin Horst Görtzin tietoturva-instituutin tutkimuksessa todettiin, että kuusinumeroiset PIN-koodit eivät ole parempia kuin neljä numeroa, juuri tästä syystä. On paljon parempi valita varsinainen lause, joka sisältää numeroita, kirjaimia ja typografisia symboleja. ”Se, että se toimii vain iPhonen lukituksen avaamiseen, eikä sitä voida käyttää sovellusten ostamiseen, Apple Payn käyttämiseen tai salasanojen automaattiseen täyttämiseen, varmistaa sen turvallisuuden.” FaceID: n ja TouchID: n etuna on, että sinua pyydetään harvoin näihin koodeihin, joten pidemmän ja turvallisemman lauseen käyttäminen on vähemmän haittaa. Kun Apple Watch vapauttaa iPhonen, voit käyttää näitä suojattuja salasanoja myös maskia käyttäessäsi. Ja tuetuissa asioissa, kuten Apple Pay iPhonessa, voit käyttää Apple Watchia joka tapauksessa. Kadulla, ero voi olla valtava. Nyt on helppo tarttua puhelimeen ja sanoa, valita toinen podcast tai tarkistaa ostoslista ilman, että sinun on pysyttävä paikallaan ja kirjoitettava pitkä lause. Tämä ominaisuus tulee olemaan valtava, kun iOS 14.5 ja watchOS 7.4 käynnistetään.