Skip to content

Miksi Applen huhutut VR-kuulokkeet voivat kohdata haasteita

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Apple lanseeraa ensi vuonna 3000 dollarin virtuaalitodellisuuskuulokkeet.
  • Kuulokemikrofoni sisältää tehokkaat prosessorit ja edistyneen näytön tekniikan.
  • Asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, voivatko kellot ja pillit perustella kuulokkeiden korkean hinnan.
Applen huhutun tulevan virtuaalitodellisuus (VR) -kuulokkeiden on toimitettava ylimääräisiä uusia ominaisuuksia perustellakseen mahdollisen 3000 dollarin hintalappunsa, asiantuntijat sanovat. Tuoreen Bloomberg-raportin mukaan uudet VR-kuulokkeet saattavat saapua heti ensi vuonna ja sisältävät tehokkaat prosessorit ja edistyneen näytön tekniikan. Se kohtaa useita nykyisiä VR-kuulokkeita, kuten Oculus Quest 2, jotka ovat saaneet kiitosta arvostelijoilta ja maksavat kymmenesosan hinnasta. Mutta Applen tekninen etu voi olla pelinvaihtaja käyttäjille. ”8K-näyttö ja kamerat, varsinkin läpivientikamerat, oikeuttavat niin korkean hinnan”, virtuaalitodellisuusohjelmistoyrityksen Clay AIRin tulojen päällikkö Varag Gharibjanian sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Näytön tarkkuus ja kehysnopeus vaikuttavat todellisuudessa VR: hen, mikä tekee kokemuksesta mukaansatempaavamman, realistisemman ja vähentää pahoinvoinnin riskiä.”

Korkeampi tarkkuus, nopeammat sirut

Huhutun Apple-laitteen yksityiskohdat ovat epämääräisiä, mutta houkuttelevia. Bloombergin mukaan kuulokkeilla on nopeammat sirut kuin Applen uusimmilla M1 Mac -prosessoreilla. Erittäin korkean resoluution näytöt makeuttavat myös sopimuksen. Nämä huippuluokan tiedot tarkoittavat kuitenkin, että kuulokkeet tuottavat tarpeeksi lämpöä, jotta se tarvitsee tuulettimen, toisin kuin nykyiset tuotteet, kuten Oculus.

Joku, jolla on VR-kuulokkeet videota nauhoitettaessa.

Jotkut tarkkailijat sanovat kuitenkin, että Applen 8K-näytöt ja muut kellot ja pillit eivät välttämättä tuota tarpeeksi eroa käyttäjille erottaakseen sen halvemmista vaihtoehdoista. VR-konsultti ja XR-blogin The Ghost Howls omistaja Antony Vitillo sanoi sähköpostihaastattelussa kokeillunsa HP Reverb VR -kuulokkeita, joissa on jo 2K x 2K-tarkkuus silmää kohti. Hän sanoi, että päätöslauselma ”oli jo tarpeeksi suuri näytön ovi -efektiin (eli tosiasia, että voit havaita pikselit VR-kuulokkeiden näytöllä) [and it was] jo melkein olematon. 8K ei ole niin parempi kuin mitä markkinoilla on jo tänään. ”Vitillo sanoi, että Applen kuulokkeet saattavat olla järkevimpiä ammattilaisille kuin jokapäiväisille käyttäjille.” Mac-kannettavia tietokoneita käyttävät taiteilijat ja luovat ihmiset, ja jos tätä kuuloketta kannetaan se on tehostettu realismi ja jotkut sovellukset, jotka mahdollistavat tällaisten ihmisten työn, se voi perustella sen hinnan ”, hän lisäsi.

Voila, se on AR, liian

Yksi Apple-kuulokemikrofonin pääominaisuus VR: n lisäksi on, että sillä voi olla myös rajoitetut lisätyn todellisuuden (AR) kyvyt, joiden avulla käyttäjät voivat katsella todellista maailmaa samalla, kun tietoja näytetään samanaikaisesti, Bloombergin mukaan. ”Läpäisykamera on kriittinen erottelija”, Gharibjanian sanoi. ”Toistaiseksi yksikään kuluttajamarkkinoiden OEM-valmistaja ei ole onnistunut tuomaan korkealaatuisia AR- ja VR-kokemuksia yhdellä laitteella yhdellä napin painalluksella. Läpäisykameran monipuolisuus, jos se on tehty hyvin, on todellinen ensimmäinen -tuleva etu, jota kuluttajat etsivät. ” ”Näytön tarkkuus ja kuvataajuus vaikuttavat todellisuudessa VR: ään, mikä tekee kokemuksesta syvällisemmän, realistisemman ja vähentää pahoinvoinnin riskiä.” Jos huhutut tiedot osoittautuvat paikkansapitäviksi – että Applen kuulokkeilla on 10–20-kertainen pikselimäärä kuin Oculus Quest 2: lla – Apple ravistaa kilpailua pikselien suhteen. Se lisää myös uuden kuulokemikrofonin sekoitetun todellisuuden (XR) maailmaan, liittyen ainoaan tekniikkaa tällä hetkellä tarjoavaan kuluttajalaitteeseen, Valve Index. ”XR-harrastajat pitävät todella sekoitetun todellisuuden ominaisuuksista, mutta toistaiseksi se ei ole toimiva”, Gharibjanian sanoi ja lisäsi, että viiveillä, vääristymillä ja matalalla resoluutiolla on ongelmia.

Mutta Gharibjanian sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että Apple selviää näistä teknisistä haasteista. ”Applella on se etu, että se on erittäin integroitu, ja hallitsee muuttujia, joilla voi olla merkitystä rakennettaessa kuluttajien omaksumista edistävää muotokerrointa”, hän lisäsi. Mukana on myös määrittelemätön Apple-tuotteiden houkutus, joka voi saada käyttäjät parvena kuulokkeisiin hinnasta riippumatta. Loppujen lopuksi Applen äskettäin julkaisemat AirPods Pro Max -kuulokkeet tarttuivat varhaisiin käyttöönottajiin huolimatta 549 dollarin hintalappustaan. ”Apple on aiemmin osoittanut, että heillä on tuotemerkki ja ekosysteemi näyttämään paljon houkuttelevammilta kuluttajille kuin kilpailijat”, Gharibjanian sanoi. ”Jopa vastaavilla teknisillä ominaisuuksilla ja ominaisuuksilla.”