Skip to content

Miksi Applen tietosuojapäivitys pelottaa suurta tekniikkaa

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Apple antaa käyttäjien kieltäytyä mainostajien seurannasta.
  • Google ja Facebook ovat kauhuissaan siitä, että käyttäjät saavat selville, kuinka häiritseviä he ovat.
  • Googlella ja Facebookilla on paljon muita tapoja seurata meitä.
Apple julkaisee App Tracking Transparency -ominaisuuden seuraavassa iOS 14: n beta-päivityksessä, ja Facebook ja Google ovat kauhuissaan. Sovellusten seurannan läpinäkyvyys edellyttää, että sovellukset saavat käyttäjän luvan seurata niitä. Aina kun sovellus haluaa seurata tietojasi ja toimintaasi verkossa ja sovelluksissa, sen on pakko näyttää ruutu, joka pyytää sitä. Useimmat käyttäjät kieltäytyvät. Katsokaa alla olevaa valintaikkunaa nähdäksesi miksi. Googlen ja Facebookin yritykset ovat riippuvaisia ​​siitä, pystyvätkö keräämään mahdollisimman paljon tietoja toiminnastasi, ja Applen uusi yksityisyyden suojaominaisuus ajaa heitä.

Facebookin tietosuojailmoitus Apple iPhonessa.

”Applen pyrkimys läpinäkyvyyteen on varmasti seurauksia suurille teknologianaapureilleen”, kertoi Jeremey Tillman, tietosuojasovellusyhtiön Ghosteryn presidentti. Lifewire sähköpostitse. ”Näemme jo, että Google viivästyttää sovellustensa päivittämistä välttääkseen uuden tietosuojaraportin noudattamista, eikä kuluttajat ole jääneet siitä huomaamatta.”

Kuinka Apple estää seurannan?

Sovelluksilla ja verkkosivustoilla on paljon tapoja seurata sinua, evästeistä IP-osoitteeseesi, edistyneeseen selaimen ”sormenjälkien ottamiseen”, joissa sivustot kirjaavat verkkoselaimesi tarjoaman ainutlaatuisen yhdistelmän tietoja – käytetyt fontit, käytetty laite jne päällä – rakentaa jokaiselle henkilölle melkein ainutlaatuinen profiili. He voivat myös käyttää IDFA: ta (Identifier for Advertisers), tunnistetta, jota mobiililaitteet käyttävät sovelluksiin ja verkkosivustoihin. Tämä on jo puhelimessasi. Ainoa muutos on, että Applen App Tracking Transparency -työkalu antaa käyttäjälle hallinnan siitä, mikä sivusto voi käyttää sitä. Apple lisäsi äskettäin App Store -sovelluksiin myös yksityisyyden suojan ravintomerkinnät, jotka vaativat kaikkia kehittäjiä luetteloimaan, minkä tyyppisiä käyttäjätietoja sovellukset keräävät. Nämä tunnisteet on lisättävä aina, kun sovellus saa seuraavan päivityksen. ”Vaikka Facebook ja Google kärsivät hieman tästä muutoksesta, kummankaan ei odoteta kärsivän liikaa pitkällä aikavälillä …” Google viivästytti ydinohjelmiensa päivityksiä viime vuodesta, kun säännöt tulivat voimaan, ja on vasta jatkoi. Se on myös poistanut IDFA-seurannan ”muutamasta sovelluksesta”, oletettavasti siten, että käyttäjät eivät koskaan näe pyyntöä seurata niitä. Pelkästään tästä syystä on melko selvää, että Google tietää, että kukaan ei valitse seurantaa. ”Yritykset, kuten Facebook ja Google, ovat huolissaan siitä, että suurin osa käyttäjistä lopulta kieltäytyy myöntämästä IDFA-käyttöoikeuksia useimmille sovelluksille ilmoituksen yhteydessä”, kertoi ProPrivacyn tutkija Attila Tomaschek. Lifewire sähköpostitse.

Mitä tapahtuu Googlelle ja Facebookille?

On tärkeää huomata, että Apple ei estä mitään näillä uusilla ominaisuuksilla. Se antaa vain käyttäjätiedot ja kyvyn valita, sallivatko ne seurannan. Mutta syy, miksi Google ja Facebook ovat niin peloissaan, johtuu siitä, että he tietävät, mitä tekevät, on huono. Google näyttää niin pelkäävän huonoa julkisuutta, että se päätti vetää IDFA-seurannan kokonaan sen sijaan, että antaisi ihmisten löytää, mitä se tekee. Facebook on hyökkäävä ja valmistelee kilpailua koskevaa oikeusjuttua Applea vastaan.

Näyttää tunnistetiedot

Mietitään, mitä he toivovat saavansa: loppujen lopuksi Apple ei todellakaan estä täällä seurantalaitteita. Mutta lopulta Google ja Facebook löytävät muita tapoja seurata meitä, koska niiden monen miljardin dollarin mainosyritykset ovat riippuvaisia ​​siitä. ”Pitkällä aikavälillä voimme odottaa, että suuret teknologiapelaajat, kuten Google ja Facebook, joilla on painavat kädet mainonnassa, käyttävät luovampia lähestymistapoja jatkaakseen käyttäjätietojen keräämistä ja hyödyntämistä”, Tillman sanoo. Tomaschek on samaa mieltä: ”Vaikka Facebook ja Google kärsivät hieman tästä muutoksesta, kummankaan ei odoteta kärsivän liikaa pitkällä aikavälillä, koska muita mainosten seurantavaihtoehtoja on olemassa, vaikkakin mahdollisesti vähemmän tehokkaita.”