Skip to content

Miksi asiantuntijat sanovat avoimen lähdekoodin ohjelmiston olevan tulevaisuus

12 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Microsoft uskoo, että avoimen lähdekoodin ohjelmistot ovat uusi ”alalla hyväksytty malli yritysten väliseen yhteistyöhön”.
  • Asiantuntijoiden mukaan olemme menossa avoimen lähdekoodin tulevaisuuteen, koska se mahdollistaa enemmän yhteistyötä ja parempia innovaatioita teollisuuden välillä.
  • Sijoittaminen avoimen lähdekoodin yhteisöihin on ensimmäinen askel tämän innovaation mahdollistamiseksi.
Microsoft kutsui hiljattain avointa lähdekoodia (OSS) ”alan hyväksymäksi malliksi yritysten väliseen yhteistyöhön”. Asiantuntijat uskovat, että avoimen lähdekoodin on todennäköisesti jatkuva parannetun innovaation tulevaisuus. OSS on ohjelmisto, jonka lähdekoodi on yleisön nähtävissä ja muutettavissa tai muuten avoin. Microsoftin siirtyminen OSS: n alun perin vastustamisesta takaisin vuonna 2001 mallin aktiiviseen mainostamiseen osoittaa, mihin ohjelmistoteollisuus on menossa, ja että avoimen lähdekoodin tulee olemaan valtava osa sitä. ”Luulen että [open source] on erittäin hyvä trendi, ja mielestäni yritykset tunnustavat yhä enemmän avoimen lähdekoodin merkityksen ja hyödyllisyyden ”, Aivenin teknologiajohtaja Heikki Nousiainen kertoi. Lifewire puhelinhaastattelussa. ”He näkevät avoimen lähdekoodin arvon perustana nykyaikaiselle tietojenkäsittelylle.”

Parannetaan ja tehdään yhteistyötä

OSS antaa ohjelmoijille mahdollisuuden parantaa ohjelmistoa etsimällä ja korjaamalla virheitä koodissa, päivittämällä ohjelmisto toimimaan uuden tekniikan kanssa ja luomalla uusia ominaisuuksia. Viime viikolla Microsoftin blogikirjoitus koski neljää tärkeää oppituntia, jotka avoimen lähdekoodin voi opettaa meille tänä vuonna, mukaan lukien kuinka eri näkökulmat parantavat ohjelmistoja ja löytävät täydellisen tasapainon politiikan ja autonomian välillä. ”Uskomme vakaasti, että suurin osa tämän päivän vaikeista (ja tällä tarkoitamme mielenkiintoisista) ongelmista vie joukkueen tai koko alan ratkaistavaksi. Tämä tarkoittaa, että meidän kaikkien on oltava luotettavia ja (yhteisöllisesti) itsetuntevia avoimien osallistujien kanssa. Lähde ”, kirjoitti Sarah Novotny, Microsoftin avoimen lähdekoodin johtaja Teknologiapäällikön Azure-toimistolle, blogikirjoituksessa. Novotny lisäsi, että ”yritykset työskentelevät useammin yhdessä, ja eri alojen välinen työ, jonka voimme tehdä, kasvaa.”

Liikemiehet keskustelevat koodista tietokoneen näytöllä.

Mutta olemme jo paljon avoimen lähdekoodin maailmassa, koska monia päivittäin käyttämiämme asioita hoitavat avoimen lähdekoodin ohjelmat, mukaan lukien Android, WordPressin sisällönhallintajärjestelmä, Linux-käyttöjärjestelmät ja jopa Twitter. Joka päivä käyttämiemme suosituimpien alustojen ja ohjelmien lisäksi siellä on käytännössä avoimen lähdekoodin ohjelma kaikkeen videon muokkauksesta musiikin kirjoittamiseen. Ja koska maailmanlaajuinen pandemia on pakottanut suurimman osan työvoimasta etäkulttuuriin, siirtymiseen avoimeen lähdekoodiin kommunikoida ja tehdä yhteistyötä on järkevää vain, kun astumme pandemian jälkeiseen maailmaan. ”[Open source] antaa yrityksille mielenrauhaa, koska niillä on taattu pääsy omiin tietoihinsa riippumatta siitä, mitä ohjelmiston lähteellä tapahtuu ”, Nousiainen sanoi.” Se antaa yrityksille ketteryyttä tarvitsematta investoida paljon aikaa. ”” Yritykset tekevät enemmän yhteistyötä usein, ja eri alojen välisen työn määrä, jota voimme tehdä, kasvaa. ”Hän lisäsi, että vaikka avoin lähdekoodit eivät välttämättä ole ainoa käytettävissä oleva ohjelmistotyyppi, sen edut on tunnustettava, kun siirrymme uuteen vuosi edessä uusia haasteita. ”On varmasti olemassa markkinarakoja ja uusia alueita, joissa on tilaa myös perinteisille ohjelmistoille, mutta mielestäni oman kehityksesi hyödyntämisen ja jakamisen edut ovat niin suuria, että se varmasti menee eteenpäin, ja se tulee olemaan olla yhä yleisempi ”, Nousiainen sanoi.

Pääsy avoimen lähdekoodin tulevaisuuteen

Osa avoimen lähdekoodin perustasta perustuu toistensa saavutuksiin, ja Nousiainen sanoi, että se on ratkaisevan tärkeää tulevaisuuden innovaatioiden ajamisessa. ”Kyky korjata ja parantaa muiden tekemää on todella tärkeää”, hän sanoi. Nousiainen sanoi kuitenkin, että avain avoimen lähdekoodin tekemiseen ohjelmistoteollisuuden tulevaisuudesta on tosiasiallisesti sijoittaminen näihin avoimen lähdekoodin yhteisöihin ja niiden asettaminen etusijalle.

Tietokoneen näyttö, joka on täynnä koodia.

”Joskus avoin lähdekoodi on työkalulaatikko, ja voi olla vaikeaa aloittaa, käyttää tai käyttää ohjelmistoja”, hän sanoi. Nousiainen sanoi, että näiden työkalujen käyttöönotossa on usein puutetta rakenteesta. Muita esteitä, jotka teollisuuden on voitettava tulevaisuuden toteuttamiseksi, ovat uusien koodausstandardien asettaminen, vertaisarvioinnin toteuttaminen ja keskittyminen turvallisuuteen. Mutta suurten pelaajien, kuten IBM, Apple, Google ja nyt Microsoft, tukemalla OSS: n, nämä ongelmat voitaisiin ratkaista yhteistyöllä, koska siinä on kyse. ”Yksi tärkeä osa avoimen lähdekoodin koodia ei kenties ole pelkästään itse koodi, vaan myös tiedon jakaminen ja millaisia ​​liiketoimintaongelmia se auttaa ratkaisemaan”, Nousiainen sanoi.