Skip to content

Miksi auton akut kuolevat talvella?

11 de heinäkuu de 2021

Vaikka onkin totta, että talvi on melko yleinen aika autojen akkujen kuolemiseen, jotkut lähteet todellakin viittaavat siihen, että enemmän akkuja kuolee kesällä kuin talvella. Joten saatat olla tekemisissä vahvistuksen puolueellisuudesta, mutta se ei tarkoita, että olet täysin poissa vasemmalta kentältä. Siksi on hyvä idea tarkistaa akku ja suorittaa säännöllinen akun huolto syksyllä, ennen kuin sillä on mahdollisuus jättää sinut lumimyrskyn alle. Lyijyhappoakkutekniikan taustalla oleva tiede todellakin osoittaa, kuinka sekä kuuma että kylmä sää voivat olla epäystävällisiä auton akun kestolle ja toiminnalle. Vaikka kuuma sää on todellinen akun tappaja, kylmä sää on monista syistä vaikeaa myös auton akuilla.

Todellinen auton akun tappaja: äärimmäiset lämpötilat

Lyijyakut on suunniteltu toimimaan melko suurilla lämpötila-alueilla, mutta suorituskyky kärsii sekä kylmissä että kuumissa ympäristöissä. Teollisuuden akkutuotteiden mukaan lyijyakkujen kapasiteetti laskee noin 20 prosenttia normaalista pakkasella, noin 50 prosenttiin normaalista, kun lämpötila laskee noin -22 Fahrenheit-asteeseen. Samoin kuin äärimmäinen kylmä vähentää lyijyakun kapasiteettia, korkeat lämpötilat lisäävät kapasiteettia. Itse asiassa lyijyhappoakun kapasiteetti voi nousta noin 12 prosenttia 122 Fahrenheit-asteessa verrattuna 77 Fahrenheit-asteeseen. Tietysti kapasiteetin kasvu ei tule ilman omaa haittapuolta. Vaikka korkeammat lämpötilat lisäävät kapasiteettia, ne myös vähentävät käyttöikää.

Syy autojen akut kuolevat talvella

On kolme päätekijää, jotka johtavat paristojen kuolemaan talvella: kapasiteetin väheneminen, käynnistysmoottoreiden lisääntynyt vetovoima ja lisävarusteiden vetovoima. Palavat sisätilan valot eivät ole oikeastaan ​​ongelma. Kun lähdet käynnistämään autoa, käynnistysmoottori vaatii valtavan määrän virtaa virran saamiseksi. Normaaleissa olosuhteissa akku ei tarjoa valituksia, koska kyky tuottaa paljon virtaa lyhyessä ajassa on yksi niistä asioista, joissa muinainen lyijyakkutekniikka on loistava. Akulla, joka on jo tulossa pitkäksi hampaan, voi kuitenkin olla paljon ongelmia talvella. Ja vaikka akun kapasiteettia ei vähennettäisi iän myötä, jäätymispisteessä tai sen alapuolella olevat lämpötilat voivat jopa lyödä upouuden akun kapasiteetin niin alhaiseksi, että se ei pysty vastaamaan käynnistysmoottorin vaatimuksiin. Kun tarkastelet akun elintilastoja, kylmäkäynnistysvirta (CCA) on numero, joka viittaa siihen, kuinka paljon virtaa akku voi saada kylmäksi. Jos luku on suuri, se tarkoittaa, että se on varustettu käsittelemään suurempia vaatimuksia kuin pienempi määrä akkua, mikä puolestaan ​​tarkoittaa, että se toimii paremmin kylmällä säällä, kun kapasiteetti on heikentynyt. Joissakin tapauksissa, varsinkin hyvin kylmällä säällä, käynnistinten moottoritehot voivat olla jopa normaalia korkeammat, mikä voi vaikeuttaa ongelmaa. Asia on, että moottoriöljy paksummaksi kylmällä säällä, varsinkin jos kyseessä on yhden painon öljy, jonka viskositeetti ei ole erilainen kylmälle ja kuumalle säälle. Kun öljy tulee paksuksi, moottoria voi olla vaikeampi kääntää, mikä puolestaan ​​voi aiheuttaa käynnistysmoottorin vetovoiman. Talviajo rasittaa tyypillisesti myös akkua enemmän johtuen lisävarusteiden, kuten ajovalojen ja tuulilasinpyyhkimien, vaatimuksista, jotka yleensä tottuvat useammin, kun päivät ovat lyhyempiä ja sää on todennäköisesti epäsuotuisa. Ellei sinulla ole korkean suorituskyvyn vaihtovirtageneraattoria, latausjärjestelmässäsi voi olla vaikeuksia pysyä mukana. Ja koska akku saattaa jo kärsiä alhaisesta kapasiteetista kylmien lämpötilojen vuoksi, se voi nopeuttaa vanhan pariston kuolemaa.

Syy auton akuihin kuolee kesällä

Samalla tavalla kuin kylmät lämpötilat ovat kovia auton akuilla, myös kuumilla lämpötiloilla voi olla negatiivinen vaikutus. Itse asiassa kuumat lämpötilat johtavat suoraan akun käyttöikään. Tämä tarkoittaa sitä, että akku, jota käytetään jatkuvasti leutoilla 77 astetta Fahrenheit-astetta, kestää noin 50 prosenttia pidempään kuin akku, joka on jatkuvasti alttiina noin 92 asteen lämpötilalle. Kansainvälisten akkutuotteiden mukaan akun käyttöikä puolittuu jokaista 15 asteen lisäystä kohti normaalissa käyttölämpötilassa 77 Fahrenheit. Autonhoitoneuvoston mukaan kaksi pääosaa vanhojen akkujen takana ovat lämpö ja ylikuormitus. Kun elektrolyytti kuumenee, se haihtuu todennäköisemmin. Ja jos akkua ei täytetä, akku voi vahingoittua peruuttamattomasti. Vastaavasti akun ylikuormitus voi merkittävästi lyhentää sen käyttöikää, vahingoittaa sitä sisäisesti ja jopa saada sen räjähtämään.

Auton akun pitäminen elävänä talvella ja kesällä

Aina kun auton akkua käytetään optimaalisen lämpötila-alueen ulkopuolella, tosiasia on, että on suurempi mahdollisuus, että se epäonnistuu, olipa se sitten kylmää kylmää tai kiehuvaa ulkona. Talvella yksi valtava asia, jonka voit tehdä talvella, on pitää akku ladattuna. Interstate Batteryin mukaan heikko akku alkaa jäätyä 503 lämpötilassa 32 Fahrenheit-astetta, kun taas täysin ladattu akku jäätyy vasta noin -76 Fahrenheit-astetta. Tietysti on myös hyvä idea testata akun kuorma, tarkistaa elektrolyytti ja tarkistaa liitosten mahdolliset korroosiomerkit ennen talven kylmyyttä. Samalla tavalla voit auttaa akkua kestämään pidempään kesällä pienellä ennaltaehkäisevällä huollolla. Koska yksi suurimmista akkuhäiriöistä on lämpö, ​​joka aiheuttaa elektrolyytin haihtumisen, ei koskaan satuta pitää silmällä elektrolyyttiäsi lämpiminä kuukausina. Jos elektrolyytti alkaa pudota, voit lisätä sen, ennen kuin ongelma tulee vakavammaksi.