Skip to content

Miksi auton kaiuttimet räjähtävät?

11 de heinäkuu de 2021

Kun autokaiuttimet epäonnistuvat, niiden sanotaan usein räjähtävän. Sille on tyypillistä äkillinen ja voimakas äänenlaadun heikkeneminen, ja se johtuu yleensä jonkin tyyppisestä kaiuttimen mekaanisesta tai lämpöhäiriöstä, joka estää sitä toimimasta kuten sen pitäisi. Mekaaniset kaiutinviat tapahtuvat tyypillisesti, kun kaiuttimen kartio pakotetaan liikkumaan pidemmälle kuin se oli suunniteltu tekemään, ja lämpöhäiriöitä tapahtuu, kun kaiutin osuu liian suurella teholla ja herkät sisäiset komponentit joko sulavat tai palavat.

Useimmissa tapauksissa autokaiuttimet räjähtävät onnettomuuksien tai huolimattomuuden takia, kuten vääntämällä äänenvoimakkuutta liian korkeaksi ja jättämällä sen liian pitkäksi aikaa. Autokaiuttimien on kuitenkin mahdollista epäonnistua iän takia, ja kaiuttimet, jotka on alun perin rakennettu huonommille materiaaleille, puhaltaa todennäköisemmin normaalikäytössä ikääntyessään.

Kuinka kertoa, onko autosi kaiuttimet räjäytetty

Kun joku sanoo puhujan puhallettavan, se on kärsinyt katastrofaalisesta epäonnistumisesta. Kaiutin ei ehkä toimi lainkaan tai se saattaa kuulostaa kauhealta. Tilanteessa, jossa auton kaiutin on räjähtänyt, et yleensä kuule siitä mitään ääntä. Muissa tapauksissa saatat kuulla surisevan äänen sen musiikin sijaan, jota yrität kuunnella. Koska autokaiuttimien toiminnan lopettaminen on monta syytä, on tärkeää varmistaa, että kaiuttimet todella räjäytetään ennen niiden vaihtamista, vaikka ne eivät aiheuta melua ollenkaan. Kun autokaiutin on vain osittain puhallettu, saat yleensä niistä äänen, mutta ääni vääristyy. Saatat kuulla viheltävän tai räiskyvän, staattisen tai sumean vääristymän, joka saattaa tuntua erityisen yleiseltä tietyllä äänialueella riippuen epäonnistuneesta kaiuttimesta. Autokaiuttimet epäonnistuvat yleensä mekaanisten ja lämpöongelmien vuoksi, mutta kaikki, mikä vahingoittaa kaiutinta siihen pisteeseen, jossa se ei enää toimi oikein, räjäyttää sen. Koska suurin osa häiriöistä on luonteeltaan joko mekaanisia tai termisiä, paras tapa välttää kaiuttimien puhaltamista on pidättäytyä käyttämästä auton äänijärjestelmää liiallisella äänenvoimakkuudella. Tässä ovat tärkeimmät merkit, jotka auton kaiuttimet ovat räjäyttäneet:

  1. Vääristynyt ääni, sähinä ja sumeus. Jos epäilet puhallettuja kaiuttimia, aseta äänenvoimakkuus matalalle tai keskitasolle ja kuuntele vääristymiä. Kuuntele CD-levyä tai kytke MP3-soitin välttääksesi normaalia staattista häiriötä, joka liittyy FM-radioon. Jos kuulet sihisevää tai sumeaa, ja äänenvoimakkuuden lisääminen aiheuttaa vääristymien pahenemisen, eristä ongelmakaiutin häipymällä ja tasapainottamalla. Useimmissa tapauksissa huomaat, että yhdessä tai useammassa kaiuttimessa on löysät tai vahingoittuneet äänikelat.

  2. Ilmaisimen popppaus tai kolina musiikin sijasta. Jos et kuule musiikkia lainkaan ja sen sijaan kuulet epämiellyttäviä ääniä, kuten poppaus tai kolinaa, se on merkittävä punainen lippu. Kaiuttimesi ovat melkein varmasti räjähtäneet.

  3. Basson, diskantin tai keskisävyjen puute. Äkillinen ja voimakas bassovasteen väheneminen on yleensä hyvä vihje kaiuttimien osittain puhalluksesta. Kokeile käyttää autoradion taajuuskorjaimen säätimiä, ja jos huomaat, että basso-, diskantti- tai keskiäänet puuttuvat kokonaan, tarvitset todennäköisesti uusia kaiuttimia.

  4. Kaiuttimista ei tule tärinää. Tämä on joskus merkki täysin puhalletuista kaiuttimista, mutta se voi johtua myös johdotusongelmasta. Tunne kaiuttimien grillien etuosa, kun järjestelmä on toiminnassa. Jos et tunne lainkaan tärinää, sinun on tarkistettava, onko kaiutinkaapelin liitännät rikki.

  5. Kaiuttimien impedanssin tarkistus.

Jos sinulla on yleismittari ja pystyt poistamaan kaiuttimen grillit, voit tarkistaa kunkin kaiuttimen impedanssin. Hyvässä toimintakunnossa olevien kaiuttimien impedanssi oli tyypillisesti 4 tai 8 ohmia. Jos huomaat, että kaiuttimiesi impedanssi on erittäin korkea tai jopa ääretön, ne puhalletaan.

Mikä saa auton kaiuttimet räjähtämään?

Mekaaniset auton kaiuttimien viat tapahtuvat, kun kartioon kutsuttu komponentti pakotetaan liikkumaan tavalla, jota sitä ei ole suunniteltu. Tapaus on, että kartio liikkuu pidemmälle kuin oletetaan, mikä korostaa materiaalia. Tämä voi aiheuttaa kaiuttimen osien törmäämisen toisiinsa tai kaiuttimen kehykseen, mikä voi aiheuttaa komponenttien repeämisen, rikkoutumisen tai irtoamisen, mikä voi aiheuttaa pysyviä vaurioita. Auton lämpökaiuttimien viat tapahtuvat, kun kaiutin saa enemmän virtaa kuin pystyy käsittelemään. Ylimääräinen teho aiheuttaa lämmön kertymistä, mikä voi pehmentää liimaa, joka pitää joitain komponentteja yhdessä. Tämä puhaltaa olennaisesti kaiuttimen, koska se ei enää tuota ääntä kuten aiemmin. Toinen vaara syöttämällä liikaa virtaa autokaiuttimeen on, että ylimääräinen teho voi kirjaimellisesti polttaa tai sulattaa herkkät johdot äänikelaksi kutsutun komponentin sisällä. Tämä on yksi katastrofaalisimmista epäonnistumisista, joihin puhallettu kaiutin voi kärsiä, koska et yleensä saa ääntä lainkaan kaiuttimista, joiden äänikäämi on vahingoittunut tällä tavalla. Sekä mekaanisissa että lämpöhäiriöissä yleisimmät syyt ovat järjestelmän vahingossa tapahtuva tai huolimaton käyttö turvamarginaalien ulkopuolella. Esimerkiksi autostereojärjestelmän äänenvoimakkuuden nostaminen niin korkealle, että alkaa kuulla hiekkainen ääni, tarkoittaa, että bassokaiuttimiesi äänikelat ovat saattaneet irtautua hämähäkkeistä, jotka pitävät niitä paikallaan, ja jättää äänenvoimakkuuden sellaiseksi pysyviä vaurioita.

Äänenvoimakkuus ei ole ainoa asia, joka puhaltaa kaiuttimia

Vaikka yksinkertaisesti äänenvoimakkuuden nostaminen liian suureksi ja jättäminen sinne pitkäksi aikaa on yleisin syy puhalletuille kaiuttimille, on myös paljon enemmän teknisiä syitä. Jos äänijärjestelmä on suunniteltu väärin, se voi myös tehdä todennäköisemmäksi, että kaiuttimet lopulta räjähtävät jossain vaiheessa. Vahvistimen leikkaaminen, kaiuttimen fyysinen vahingoittuminen ja monet muut syyt voivat myös aiheuttaa räjähdyksen. Leikkaaminen on ongelma, jota joskus nähdään autojen äänijärjestelmissä, joissa on oma vahvistin. Tämä ongelma syntyy, kun vahvistinta liikutetaan liikaa ja ääniaaltomuodon yläosat ja pohjat kirjaimellisesti leikataan pois. Jos leikkaus tapahtuu, on todella mahdollista vahingoittaa kaiuttimia, jotka on suunniteltu käsittelemään enemmän virtaa kuin vahvistimen on jopa mitoitettu antavan, koska leikattu aaltomuoto johtaa siihen, että kaiuttimeen toimitetaan liikaa virtaa ajan myötä. Fyysiset vauriot tapahtuvat yleensä, kun kaiutin asennetaan huolimattomasti tai kun suojaritilät irtoavat eikä niitä vaihdeta välittömästi. Ilman minkäänlaista suojakoteloa kaiutinta on erittäin helppo vahingoittaa lävistämällä tai repimällä kartio, koska ne ovat suhteellisen herkkiä. Jos jostakin autokaiuttimestasi puuttuu kotelo ja kaiuttimet eivät ole vielä vaurioituneet, on aika hyvä peittää ne heti. Autokaiuttimien on myös täysin mahdollista epäonnistua iän ja normaalin käytön vuoksi. Tämä pätee erityisesti OEM-kaiuttimiin, jotka on tyypillisesti valmistettu huonommista materiaaleista verrattuna korkeamman tason jälkimarkkinoiden kaiuttimiin.

Mistä tiedät, jos auton kaiuttimet räjähtävät?

Joskus on helppo sanoa, että kaiuttimesi puhalletaan, ja joskus se on paljon vaikeampaa, ja suuri osa siitä riippuu siitä, kuinka he puhalsivat. Esimerkiksi, jos puhalletut kaiuttimet epäonnistuivat puhekelojen palamisen takia, se on melko helppo diagnosoida. Jos et saa lainkaan ääntä kaiuttimesta, jonka epäilet puhaltaneen, yksi tapa kertoa varmasti on tarkistaa jatkuvuus. Teet tämän poistamalla kaiuttimen säleikön, ovipaneelin tai minkä tahansa muun komponentin, joka sinun on vedettävä päästäksesi kaiuttimeen. Irrota kaiutinkaapelit ja tarkista sitten kaiutinliitäntöjen välinen jatkuvuus. Jos yleismittarisi ei näytä jatkuvuutta, se tarkoittaa, että kaiutin on räjähtänyt. Useimmissa muissa tapauksissa ainoa tapa kertoa, onko auton kaiutin puhallettu, on kuunnella ja sulkea sitten muut mahdollisuudet. Tämä voi olla vaikeaa, jos sinulla ei ole koulutettua korvaa, joten sinun kannattaa aloittaa kaikenkokoisella musiikilla, jonka olet melko tuttu. Mikä tahansa, mikä menee kovaa bassoon tai diskanttiin ja jättää taajuuksien toisen päädyn, voi vaikeuttaa sen selvittämistä, mitä tapahtuu. Kun tuttu musiikki soi kohtuullisella äänenvoimakkuudella, sinun kannattaa tarkistaa taajuuskorjaimen säätimet, jos sinulla on niitä. Ne kaikki tulisi asettaa neutraaleille tasoille tämän tyyppiselle diagnostiikalle, vaikka et tavallaan haluaisikaan kuunnella musiikkiasi. Esimerkiksi, jos pääyksikössäsi on basso- ja diskantinupit, ne tulisi yleensä kiertää klo 12. Syy, että haluat käyttää tuttua musiikkia ja käyttää taajuuskorjaimen oletusasetuksia, on se, että suuri osa puhalletun kaiuttimen kuuntelusta tunnistaa, kärsivätkö kaiuttimesi kantaman puutteesta. Tämä voi olla vaikeaa, jos korviasi ei todellakaan ole koulutettu tunnistamaan puuttuvia rekistereitä, ja se on helpompaa, jos tiedät kappaleen sisältä tai ulkoa. Jos sinusta tuntuu, että jotain puuttuu, se saattaa olla puhallettu puhuja. Alueen puutteen kuuntelun lisäksi voit myös kuunnella vääristymiä, staattisia, kolisevia ja muita ääniä. Vaikka vääristymä ei ole varma merkki puhalletusta kaiuttimesta, se yleensä osoittaa, että jokin linjassa on vialla. Kun tunnet kuulevasi jotain tavallisesta poikkeavaa, saatat pystyä eristämään puhalletun kaiuttimen pelaamalla pääyksikön tasapaino- ja haalistumisasetusten kanssa. Säätämällä tasapainoa ja haalistumista keskittymään erityisesti kaiuttimiin tai kaiuttimiin kussakin autosi neljässä kulmassa, voit yleensä supistaa asioita paljon.

Mitä tehdä puhalletuille autokaiuttimille

Vaikka puhalletun auton kaiuttimen korjaaminen on varmasti mahdollista, se ei yleensä ole sen arvoista. Korjaukset ovat tyypillisesti kalliita verrattuna uuden kaiuttimen ostamiseen, vaikka joitain poikkeuksia onkin, varsinkin jos haluat tehdä korjaukset itse. Esimerkiksi kaiutinkartio on usein mahdollista kiinnittää, jos olet varovainen, ja pienet kyyneleet voidaan korjata jopa pienellä työllä. Äänenlaatu ei välttämättä ole sama kuin mitä käytit kaiuttimesta poistumiseen, mutta tällainen DIY-korjaus on halvempaa kuin puhalletun yksikön vaihtaminen. Puhalletut puhekelat ovat vaikeampia ja kalliimpia käsitellä, varsinkin jos päätät maksaa jollekin korjauksen suorittamisesta. Jos sinulla on mukava tehdä se itse, voit todella saada uudelleenkäyttösarjat joillekin kaiuttimille, jotka sisältävät uuden kartion, äänikelan, hämähäkin, pölykorkin ja tiivisteen. Jos päätät vaihtaa räjähtävän laitteen, on tärkeää valita oikeat uudet autokaiuttimet ja tarkastella myös sitä, mikä on saattanut puhaltaa niitä ensinnäkin. Esimerkiksi, jos autossasi on jälkimarkkinoiden äänijärjestelmä, kannattaa ehkä varmistaa, että pääyksikkö, vahvistin ja kaiuttimet soittavat kaikki yhdessä. Jos sinulla on varastossa äänijärjestelmä, sinun pitäisi olla turvallista päivittää puhalletut kaiuttimet suorasovitetuilla jälkimarkkinoilla. Uusien kaiuttimien pitäisi toimia hienosti, jos pidät äänenvoimakkuutta riittävän pienenä vääristymien välttämiseksi.