Skip to content

Miksi autoni-invertteri lakkasi yhtäkkiä toimimasta?

11 de heinäkuu de 2021

Taajuusmuuttajilla, kuten useimmilla elektroniikoilla, on tyypillisesti kaksi tilaa: toimivat täydellisesti ja yhtäkkiä eivät enää toimi. Jotkut sisäiset komponentit vikaantuvat mistä tahansa syystä, eikä mitään tapahdu, kun kytket sen virtalähteeseen. Joten huono uutinen on, että jos autosi invertteri lakkaa yhtäkkiä toimimasta, on melko hyvät mahdollisuudet, että se on vain rikki ja se on todennäköisesti kustannustehokas vain ostaa uusi. Hyvä uutinen on, että on olemassa muutama asia, jonka voit tarkistaa ennen kuin heität pyyhkeen.

Onko invertterillä virtaa?

Koska taajuusmuuttajat toimivat hieromalla ~ 12 V: n DC-tulojännite 120 V: n vaihtovirtaan, on järkevää, että invertterisi ei toimi, jos sillä ei ole hyvää yhteyttä ajoneuvosi sähköjärjestelmään. Joten ensimmäiset asiat, jotka haluat tehdä, ellet ole jo tehnyt niin, on varmistaa, että taajuusmuuttajan ja sähköjärjestelmän tai apuakun välinen yhteys on vankka ja että sähköjärjestelmä on hyvässä toimintakunnossa.

  • Savukkeensytyttimille:
  1. Tarkista, ettei liittimessä ole esteitä.

  2. Tarkista, ettei pistorasiassa ole mahdollisia shortseja, kuten paperiliittimiä tai pieniä kolikoita.

  3. Jos pistorasia on selvä, liitä toinen laite testaamaan sitä.

  • Akkukäyttöiset invertterit:
  1. Tarkista taajuusmuuttajan virta ja maadoitus.

  2. Jos taajuusmuuttajassa ei ole virtaa tai maata:

  3. Tarkista, että virta- ja maadoitusjohdoissa ei ole korroosiota ja oikosulkuja. Tarkista sitten kaikki sulakkeet tai sulakerasiat, jos niitä on.

Vaikka taajuusmuuttajalla on virtaa ja maata, se ei ehkä toimi, jos akku ja sähköjärjestelmä eivät ole kunnossa. Jotkut taajuusmuuttajat antavat varoituksen joko merkkivalon tai varoitusäänen kautta, jos tulojännite on liian alhainen, mutta tämä ei välttämättä ole asianmukainen yksikössäsi. Tietysti, jos akku on poistumassa tai laturi ei lataudu kunnolla, nämä ovat ehdottomasti asioita, joista haluat huolehtia ennen kuin lähdet matkalle joka tapauksessa.

Käytettiinkö invertteriä suurivirtaisen laitteen kanssa?

Jokainen taajuusmuuttaja on mitoitettu tarjoamaan tietty teho jatkuvasti ja eri taso lyhyinä purskeina. Joten jos taajuusmuuttajasi on luokiteltu vain kulutuselektroniikkalaitteisiin, kuten kannettaviin tietokoneisiin, kädessä pidettäviin pelijärjestelmiin ja matkapuhelimen latureihin, mutta joku kytkee hiustenkuivaajan tai kannettavan jääkaapin, invertteri on saattanut olla liian stressaantunut. Joissakin taajuusmuuttajissa on sisäänrakennettuja sulakkeita tai virrankatkaisijoita, jotka ponnahtavat esiin, jos näin tapahtuu, jolloin sinun on annettava taajuusmuuttajalle yksi kerta etsiäksesi palautuspainiketta tai sulakepidikettä. Jos löydät sellaisen, katkaisijan nollaaminen tai sulakkeen vaihtaminen saattaa palauttaa taajuusmuuttajan hyvään toimintakuntoon, vaikka sinun kannattaa olla varma ja pysyä alle yksikön tehotason. Muissa tapauksissa vaihtosuuntaaja voi vahingoittua pysyvästi kytkemällä erityisen raskaan kuorman tai laite, kuten jääkaappi, joka vetää valtavan ampeerin kompressorin potkaistessa. Jos taajuusmuuttajasi vaurioitui tällä tavalla, se voi olla mahdollista korjata korvaamalla kaikki epäonnistuneet sisäiset komponentit, mutta yksinkertaisesti yksikön vaihtaminen on todennäköisesti parempi idea.

Onko Inverter kytketty taaksepäin?

Jos sinulla on pieni tupakansytyttimen invertteri, sen liittäminen on melkein typerää. Liitä se tupakansytyttimen pistorasiaan ja olet valmis. Akkukäyttöisen taajuusmuuttajan kytkeminen taaksepäin voi kuitenkin vahingoittaa laitetta pysyvästi. Jos epäilet, että joku kiinnitti taajuusmuuttajan taaksepäin, voit etsiä sisäänrakennetun sulakkeen tai virrankatkaisimen korvaamaan tai palauttamaan, mutta on melko hyvät mahdollisuudet, että yksikkö on kärsinyt korjaamattomia vaurioita, jos se ei enää toimi.

Toiminnan lopettaneen vaihtosuuntaajan vaihto

Vaikka saatat huomata, että taajuusmuuttajasi lakkasi toimimasta palaneen sulakkeen, syöpyneiden virtajohtojen tai muun suhteellisen yksinkertaisen ongelman vuoksi, sinun on todennäköisesti vaihdettava yksikkö, jos se lakkasi toimimasta sisäisen vian tai väärän käytön vuoksi. Siinä tapauksessa sinun on varmistettava, että löydät vaihtosuuntaajan, joka vastaa sovelluksesi tarpeita. Esimerkiksi, jos tarpeesi ovat suhteellisen vähäiset ja invertterisi epäonnistui sen takia, että joku kiinnitti sen väärin, voit harkita tupakansytyttimen invertterin ostamista. Nämä yksiköt eivät kykene käsittelemään suuritehoisia kuormia, mutta on myös mahdotonta kiinnittää niitä taaksepäin. Jos virtatarpeesi ovat suurempia kuin tupakansytyttimen invertteri pystyy käsittelemään, on olemassa suhteellisen yksinkertainen yhtälö, jonka avulla voit määrittää, kuinka suuren taajuusmuuttajan tulisi olla. Tietenkin uuden taajuusmuuttajan asianmukainen asentaminen varmistaa myös, että se tarjoaa sinulle vuosien ongelmatonta palvelua.