Skip to content

Miksi autoradioilla on USB-portteja?

11 de heinäkuu de 2021

Tärkein syy siihen, että niin monissa autojärjestelmissä on nyt USB-portti, on yksinkertaisesti lisätä toinen tulotyyppi. USB: stä on tullut tai vähemmän läsnä kaikenlaista erilaista elektroniikkaa, mukaan lukien matkapuhelimet ja MP3-soittimet, joten on vain järkevää, että sekä OEM-valmistajat että jälkimarkkinoiden valmistajat omaksuvat standardin. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää pääyksikön USB-porttia musiikin soittamiseen puhelimesta, MP3-soittimesta tai jopa USB-tikulta, edellyttäen että yhteensopivuusongelmia ei ole. Voit myös ladata puhelimesi tai käynnistää lisävarusteen, kuten kannettavan GPS-navigointiyksikön, jos pääyksikkö tukee sitä.

Ensisijainen syy autoradiot käyttävät USB: tä

USB: stä on monissa inkarnaatioissaan enemmän tai vähemmän tullut tosiasiallinen tapa liittää elektroniset laitteet muihin elektronisiin laitteisiin ja tietokoneisiin, minkä vuoksi niin monet autovalmistajat ja autojen jälkimarkkinoiden valmistajat päättivät käyttää sitä omien yhteyksien kautta. Joissakin auton audiojärjestelmissä käytetään edelleen omia liittimiä, mutta löydät paljon todennäköisemmin USB-portin uudesta autostereostasi. Vaikka USB-liitäntöjä voidaan käyttää laiteohjelmistopäivityksiin, laitteiden lataamiseen ja virtalähteisiin sekä muihin harvinaisempiin tilanteisiin, tärkein syy siihen, että auton audiojärjestelmät käyttävät USB: tä, on vaihtoehtoinen tapa toistaa musiikkia ja muuta äänisisältöä. Joissakin tapauksissa, erityisesti vanhemmissa pääyksiköissä, USB-liitäntä toimii yksinkertaisesti vaihtoehtoisena aputulona. Tämän tyyppinen pääyksikkö antaa sinun soittaa musiikkia puhelimesta tai MP3-soittimesta, mutta itse autoradiossa ei ole DAC-ohjelmistoa tai ohjelmistoa, joka kykenisi toistamaan musiikkitiedostojasi. Useimmissa USB-liitäntöjä sisältävissä autoradioissa on myös tarvittava ohjelmisto tai laiteohjelmisto musiikkitiedostojen purkamiseen ja toistamiseen. Jos sinulla on tämän tyyppinen pääyksikkö, voit kytkeä matkapuhelimen, MP3-soittimen, USB-muistitikun tai jopa USB-kiintolevyn – jos sillä on virtalähde – ja toistaa musiikkia suoraan kyseisestä laitteesta.

Musiikin kuuntelu Car Audio USB: n kautta

Jokainen pääyksikkö on erilainen, joten joudut ehkä joutelemaan vaihtoehtojen kanssa tai jopa lukemaan käyttöoppaan, jos haluat kuunnella musiikkia USB-yhteyden kautta. Täydellisessä maailmassa voit yksinkertaisesti kytkeä MP3-soittimen tai tallennusvälineen, jossa on musiikkitiedostoja, pääyksikkö tunnistaa sen ja musiikkisi toistaa. Näin ei kuitenkaan aina ole. Jos käytät USB-liitäntään kytkettyä puhelinta tai MP3-soitinta, apu- tai USB-tulon valinta on usein yksinkertaista. Jotkin pääyksiköt, yhdessä tiettyjen puhelimien kanssa, sisältävät myös lisätoimintoja ja saattavat vaatia vastaavan sovelluksen avaamista pääyksikössä. USB-muistitikulle tallennetun musiikin kuunteleminen on usein monimutkaisempaa. Saatat olla onnekas ja kaikki toimii hyvin, kun kytket peukalon ensimmäisen kerran, tai se voi viedä hieman enemmän työtä. Esimerkiksi saatat huomata, että pääyksikkösi voi lukea tietoja peukalosta vain, jos se on alustettu tietyllä tavalla, kuten FAT32 tai NTFS. Saatat joutua myös sukeltamaan pääyksikön asetuksiin määritelläksesi paikan musiikin löytämiseen peukalosta, tai voi olla synkronointivaihtoehto, joka kehottaa pääyksikköä etsimään musiikin automaattisesti mistä tahansa liitetystä mediasta.

Muiden Car Audio USB -toimintojen käyttäminen

USB on mielenkiintoinen yhteystyyppi, koska se pystyy siirtämään samanaikaisesti sekä dataa että virtaa. Kaikkia USB-portteja ei kuitenkaan ole kytketty samalla tavalla. Molemmat USB-porttien lisäksi jotkut ovat vain dataa ja toiset vain virtaa. Kun autostereoissa on sisäänrakennettu USB-portti, se on yleensä kytketty virtalähteen tarjoamiseksi datayhteyden lisäksi. Vaikka tiedonsiirto on portin ensisijainen tarkoitus, tämän tyyppistä USB-autoyhteyttä voidaan käyttää myös puhelimesi lataamiseen tai muiden USB-laitteiden virran kytkemiseen. Koska USB: tä käytetään yhä enemmän omistettujen virtaporttien sijasta kaikenlaisissa kannettavissa elektroniikoissa, pääyksikön virralla toimivaa USB-porttia voidaan käyttää lataamaan tai virtalähteeseen mitä tahansa puhelimesta, kannettavaan GPS-navigointilaitteeseen ja kaikkeen siltä väliltä . Jos pääyksikössäsi ei ole virtaa käyttävää USB-liitäntää, voit käyttää sitä vain musiikin toistamiseen. On myös muutamia tilanteita, erityisesti Apple-laitteissa, joissa laite ei lataudu kunnolla. Tämä johtuu ensisijaisesti siitä, miten eri laitteet tunnistavat, että USB-portti on latausportti yksinkertaisen dataportin sijaan.

USB: n lisääminen musiikkia tai lataamista varten

Tilanteissa, joissa pääyksikössä on portti, joka ei kykene tuottamaan virtaa tai jolla ei yksinkertaisesti ole USB-porttia, on myös mahdollista lisätä erityyppisiä USB-portteja autoon. Vaikka USB-lisäkaapeli ei salli autostereoiden toistoa musiikista USB-muistitikulla, on olemassa kiertotapoja, jotka voivat jäljitellä tätä toimintoa pienellä ylimääräisellä työllä. Koska USB-liitännällä varustetuissa autoradioissa ei ole mahdollisuutta toistaa tallennusvälineillä olevia musiikkitiedostoja kuten USB-peukalo, perusajatuksena on kytkeä pieni, edullinen MP3-dekooderilevy, joka sisältää USB-tulon ja joka voidaan kytkeä apulaitteeseen tulo. On myös melko helppoa lisätä USB-latausportti tai jopa korvata tupakansytytin USB: llä, vaikka tyypillisesti tarvitaan joitain juotostöitä ja muita töitä.