Skip to content

Miksi digitaalinen yksityisyys ei pääty Yhdysvaltain rajoille?

11 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Kansalaisvapausryhmät uskovat, että hallitukselle on vaadittava optioita etsiä elektronisia laitteita Yhdysvaltojen lentokentiltä ja muista maahantulosatamista.
  • Ryhmä Amerikan kansalaisia ​​ja vakituinen asukas väittää, että heidän oikeuksiaan loukattiin, kun heidän laitteitaan etsittiin.
  • Valtion virastot ilmoittavat lisäävän laitteiden hakujen määrää Yhdysvaltojen rajoilla.
Kansalaisvapausryhmät kertoivat tällä viikolla tuomioistuimelle, että hallitukselta vaaditaan optioita etsimään elektronisia laitteita Yhdysvaltojen lentokentiltä ja muista maahantulosatamista. Liittovaltion muutoksenhakutuomioistuin kuuli suulliset väitteet 5. tammikuuta tapauksessa, jossa 10 Yhdysvaltain kansalaista ja säännöllisesti matkustava pysyvä asukas haastoivat Homeland Security Departmentin. He väittivät, että heidän neljännen muutoksensa oikeuksiaan kohtuuttomalle etsinnälle ja takavarikoinnille loukattiin, kun heidän laitteitaan etsittiin palatessaan maahan. ”Uskon, että ACLU onnistuu käyttämällä neljännen muutoksen argumenttia”, Chris Hauk, Pixel Privacy -yhtiön kuluttajansuojan mestari, sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Heidän pitäisi pystyä myös väittämään menestyksekkäästi rodullisen syrjinnän perusteella, sillä amerikkalaisryhmä, jonka puolesta kanne nostettiin, ovat kaikki muslimeja tai värejä.”

Kohtuullinen epäily tai rintakuva

Kanne on vuodelta 2017, jolloin kantajat haastoivat hallituksen käytännön etsiä matkustajien sähkölaitteita ilman lupaa ja yleensä epäilemättä, että matkustaja oli syyllistynyt väärinkäytöksiin. Liittovaltion käräjäoikeuden tuomari päätti viime vuonna, että jotkut elektroniset laitteet etsivät Yhdysvaltain maahantuontisatamista rikkovat neljännen muutoksen. Tuomioistuimen mukaan rajaedustajilla on oltava perusteltu epäily siitä, että laite sisältää digitaalisen salakuljetuksen, ennen kuin se etsitään tai takavarikoidaan. ”Jos edes yhtä laitetta haetaan väärin, se on ongelma.” ”Neljäs muutos, joka suojaa ihmisiä kohtuuttomilta etsinnöiltä ja takavarikoilta, on lähtökohtana yhteiselle tunnustamiselle, että jokaisella yksilöllä on oikeus yksityisyyteen, tai, kuten Samuel Warren ja Louis Brandeis määrittelivät,” oikeus jäädä yksin, ” ”” asianajaja Todd Kartchner sanoi sähköpostihaastattelussa. ”Menettely määräyksen saamiseksi on vaativa prosessi, joka edellyttää tuomaria tai tuomaria etsimään todennäköinen syy vannotun todistuksen tai todistuksen perusteella”, Kartchner jatkoi. ”Tämä varmistaa, että hallitus voi tunkeutua henkilön yksityiseen tilaan vasta sen jälkeen, kun on osoitettu, että rikos on tehty, ja etsitty henkilö oli mukana.”

Naisen etusormi koskettaa turvalukon käyttöliittymää elektronisella piirillä

Vaikka lainvalvontatutkimukset edellyttävät yleensä määräystä, niin ei ole rajalla, Kartchner sanoi. Amerikan kansalaisvapauksien liiton ja Electronic Frontier Foundationin lakimiehet ovat väittäneet, että viime vuoden päätöstä olisi jatkettava etsintälupien vaatimiseksi.

Hanki optio tai mene kotiin, sanoa Rights Groups

Tuomari, joka kuuli perustelut, kysyi, riittääkö kohtuullisen epäilyn taso matkustajien suojelemiseksi, Bloomberg kertoi. ”Minusta tuntuu, että se on itsessään suoja sellaista yleistä turmeltumista vastaan, jota näytät pelkäävän”, tuomari Bruce M. Selya sanoi. ACLU: n puhe, yksityisyys ja teknologia -hankkeen asianajaja Esha Bhandari kertoi tuomarille, että kohtuullinen epäily ”menisi jonkin verran kohti” yksityisyyden suojaamista. Tarkkailijat kertoivat Lifewire että he hyväksyivät kansalaisvapausryhmien perustelut. ”Optioiden vaatiminen on ensimmäinen monista tarvittavista vaiheista lopettaaksemme DHS: n, CBP: n ja ICE: n vakiotoimintamenetelmiin tällä hetkellä koodatut liialliset kalastusretket”, kertoi turvallisuusyhtiö Koliden perustaja ja toimitusjohtaja Jason Meller. sähköpostihaastattelu. ”Uskon, että ACLU onnistuu käyttämällä neljännen muutoksen argumenttia.” ”Matkapuhelimet ja kannettavat tietokoneet eivät ole hyödyke-elektroniikkaa kuin ne olivat kaksi vuosikymmentä sitten”, lisäsi Meller. ”Vuonna 2021 he ovat portaaleja omistajiensa sieluihin. Kyseinen elektroniikka sisältää usein etuoikeutettua viestintää, arkaluontoisia valokuvia, suojattuja terveystietoja ja muuta erittäin henkilökohtaista tietoa.” Valtion virastot ilmoittavat lisäävän laitteiden hakujen määrää Yhdysvaltojen rajoilla. Rajalla tehtiin yli 30 500 hakua varainhoitovuonna 2017, kun edellisenä vuonna suoritettiin 8500 hakua. ”Vaikka tämä tarkoittaa, että pieni osa miljoonista ihmisistä, jotka kulkevat rajojemme läpi joka vuosi, etsivät elektronisia laitteitaan, se on edelleen ongelma”, Hauk sanoi. ”Jos edes yhtä laitetta haetaan väärin, se on ongelma.” Matkailijoiden ei pitäisi joutua pelkäämään digitaalisten tietojensa yksityisyyttä rajalla. Ainakin valtion virastoilla olisi oltava hakulupa älypuhelimen tai tabletin tarkistamiseksi.