Skip to content

Miksi edullinen 5G on niin tärkeä?

8 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Edullisemmat 5G-laitteet merkitsevät tekniikalle laajempaa pitoa.
  • Lisää ihmisiä 5G: llä tarkoittaa, että vanhoista verkoista voidaan hankkia enemmän resursseja ja käyttää tulevaisuuden kehitykseen.
  • 5G-yhteensopivien piirisarjojen hinnan alentaminen hyödyttää enemmän kuin vain matkapuhelimia.
Qualcommin Snapdragon 480 -alustan odotetaan tekevän 5G-laitteista edullisempia useimmilla 5G-puhelimilla, joiden hinta vaihtelee 500–1000 dollaria ostamasi tuotteen mukaan. Asiantuntijat uskovat, että se on puuttuva kappale, jota tarvitaan tekniikan todella eteenpäin viemiseen. Qualcommin presidentti Cristiano Amon kertoi äskettäisessä Twitter-viestissään odottavansa, että tekniikkaa käyttävät puhelimet alkavat aloittaa jopa 125 dollaria, ja ensimmäiset mallit julkistetaan vuoden 2021 alussa. Vaikka 5G: n tuomilla nopeuksilla on helppo tarttua, uusin tietoverkkopalvelu on muutakin kuin sisällön lataamisen nopeuden lisääminen. Kun vankka perusta on paikallaan, 5G: n todellinen vahvuus on elämässämme olevien yhteyksien kasvattaminen, minkä asiantuntijat uskovat mahdollistavan edullisemman 5G-yhteensopivan piirisarjan, kuten Snapdragon 480. ”Haluat, että useammalla ihmisellä on pääsy siihen [5G]”, Carnegie Mellonin sähkö- ja tietokonetekniikan osaston apulaisprofessori Swarun Kumar sanoi puhelussa Lifewire. ”Haluat ihmisten olevan parempia nopeuksia, parempia yhteyksiä kaikkeen mitä he tekevät.”

Pidon saaminen

Budjettiystävällisten laitteiden merkitys on erityisen selkeä nykyisen pandemiamme aikana. Hyvin koetellun vuoden 2020 jälkeen monet ihmiset eivät halua käyttää 500 dollaria tai enemmän keskitason laitteeseen, joka pystyy lyömään uudempia nopeuksia, joita 5G tarjoaa. Tarjoamalla nämä nopeudet laitteeseen halvemmalla, operaattorit voivat auttaa työntämään enemmän kuluttajia 5G-verkkoon, mikä Kumarin mukaan on ihanteellista yrittäessään tyhjentää vanhempien verkkojen, kuten 3G tai jopa 4G, käyttämiä resursseja. ”Nämä kuluttajat, kun he tekevät investoinnin, eivät aio tehdä uutta investointia myös huomattavan ajan”, Kumar sanoi. ”Joten jos verkkoja päivitetään, vanhempien taajuuksien on oltava eläkkeellä vapauttamaan tilaa ja tilaa. Se johtaa paljon enemmän kuluttajapohjan syrjäytymiseen, jos tuotteita ei ole saatavana ajoissa tai hintaan, johon kuluttajilla on varaa varaa se.”

Lähikuva näkymä sormella koskettaa älypuhelinta.

Qualcommin ilmoituksella Snapdragon 480 5G: stä tiedämme nyt, että budjettiystävällinen 5G-laite ei ole niin kaukana, mikä puolestaan ​​tarkoittaa sitä, että voimme odottaa useammilla käyttäjillä olevan mahdollisuus ostaa 5G: hen paljon edullisempaan hintaan. Ensimmäinen askel on tehdä piirisarjoista halvempia. ”Me kaikki haluamme nopeamman yhteyden.” Kumar jatkoi. ”Mitä helpommin saataville ja mitä halvemmiksi piirisarjat tulevat, sitä edullisemmiksi puhelimet tulevat, sitä useammat ihmiset voivat ottaa sen käyttöön. Ja saat laajemman pidon itse tekniikalle, ja siitä voi olla hyötyä useammalle ihmiselle.”

Cellularin ulkopuolella

Tietenkään matkapuhelimet eivät ole ainoita, jotka hyötyvät 5G: n avulla saavutetuista edistysaskeleista. Nopeus on tärkeää, mutta verkon edistysaskeleet keskittyvät voimakkaasti myös ”erittäin matalaan viiveeseen, luotettavuuteen, massiiviseen verkkokapasiteettiin, lisääntyneeseen käytettävyyteen ja tasaisempaan käyttökokemukseen useammille käyttäjille” Qualcommin verkkosivuston mukaan. Tämä on tärkeää solukkolaitteille, koska sen avulla useampi ihminen voi olla yhteydessä yhteen alueeseen ilman verkkojen ylikuormitusta. Pienemmät latenssit tarkoittavat myös sovelluksia, jotka hyödyntävät laajennettua todellisuutta, ja muut tekniikan edistysaskeleet ovat luotettavampia. Tietenkin nämä parannukset tulevat esiin myös matkapuhelinverkon ulkopuolella – mikä myös riippuu suuresti edullisemmista 5G-piirisarjoista. ”Asiat, jotka näet ympärilläsi, kuten tiet, infrastruktuuri, lääkinnälliset laitteet ja muut sinua tukevat asiat, muodostavat yhteyden”, Kumar sanoi. ”Sinun on asennettava suuri määrä niistä moniin muihin paikkoihin, jotta liikennevalot ovat älykkäitä tai lääkinnällisiä laitteitasi seurataan oikein.”

Joku käyttää tietokonetta ja tablettia katsomaan biolääketieteellisiä skannauksia.

Nämä laajamittaiset järjestelmät, kuten lääkinnälliset laitteet ja älykkäämpi liikennetekniikka, tekevät myös tärkeämmiksi 5G: tä tukevien halvempien piirisarjojen saamisen. Edullisempi piirisarja tarkoittaa, että päivitykset voidaan tehdä ennemmin kuin myöhemmin, tarjoten ennakkoja kaupungeille, jotka voivat auttaa tekemään asioista turvallisempia kaikille. Jos haluamme todella kokea kaikki 5G: n tarjoamat ominaisuudet, on tärkeää saada se mahdollisimman monien ihmisten käsiin. Vaikka suuremmat päivitykset olisi otettava huomioon, ihmisten yhteyden saaminen on avainasemassa, etenkin aikana, jolloin useimmat meistä harjoittavat aktiivisesti sosiaalista etäisyyttä COVID-19: n seurauksena. Nopeampi verkon nopeus, parempi luotettavuus ja parempi käyttökokemus kokonaisuutena ovat keskeisiä syitä, miksi 5G: n tekeminen edullisemmaksi on erittäin tärkeää tekniikan menestymisen ja laajentumisen kannalta.