Skip to content

Miksi en voi odottaa Ratchetia ja Clankia PS5: llä

9 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Rift Apart jatkaa pelin tarinaa odottamattomalla tavalla ja tuomalla esiin aivan uusia hahmoja.
  • Uusi Ratchet & Clank vetoaa sarjan faneihin sekä niihin, jotka eivät ole koskaan soittaneet sitä ennen uusien PS5-ominaisuuksien ansiosta.
  • Siellä on tyttö Lombax!
PS5: n tulevan julkaisun myötä on paljon innostuvaa: Sony on luvannut uskomattoman sujuvan soittokokemuksen ja hyppy tuleviin julkaisuihin, kuten Marvelin hämähäkkimies: Miles Morales näyttävät jo olevan täysin perusteltuja ennakoiden ennakkomainosten ja pelidemojen perusteella. Mutta minulle? Se on kyse Ratchet & Clank: Rift lisäksi, viimeisin lisäys sarjaan, josta olen nauttinut lapsestani asti. Kun kuulin, että Insomniac Games olisi tekemässä uutta Ratchet ja Clank yksinomaan PS5: lle, en ollut yllättynyt; loppujen lopuksi sarja on PlayStationin tukipilari, ja hyvästä syystä. Niille, jotka jättivät pelaamatta alkuperäisen vuoden 2002 pelin PlayStationilla lapsena – tai yhden monista, monista jatkoista -, lähtökohta on melko yksinkertainen: Ratchet, mekaanikko ja Lombax-nimisen kissan kaltaisen kilpailun jäsen, matkustaa galaksissa robotti-sivupoikansa Clankin kanssa, taistellessaan pahat pojat vastaan ​​ja pelastaen päivän. Pelaajat tutkivat erilaisia ​​planeettoja ja hienosäätävät taistelutaitojaan käyttämällä erilaisia ​​hulluja aseita, jotka ovat vain tulleet hullemmiksi jokaisen julkaisun yhteydessä. ”Sano, että minut puhallettiin pois, on vähättelyä.” Mikä yllätti minut, on se, kuinka jatkuvasti Insomniac on kyennyt hiljaa nostamaan anteeksi sarjassa, jolla on jo onnistunut olemaan uskomaton pysyvyys, pysynyt merkityksellisenä lähes kahden vuosikymmenen ajan ja lukemattomien konsolipäivitysten kautta.

Uudet ohjeet

Vaikka vuoden 2016 peli ei ollut mikään nuuska, se oli uusittu alkuperäisen vuoden 2002 otsikko ja pohjimmiltaan uudistettiin kyseinen tarina useilla keskeisillä muutoksilla. Tällä kertaa näyttää olevan ainakin muutama uusi kasvot sekoituksessa. Kesäkuussa julkaistu ilmoitustraileri osoittaa, että sekä Ratchet että Clank palaavat ilmeisesti (ja Ratchetin turkilla on sellainen näkyvä rakenne, jota odotan esimerkiksi Pixar-elokuvassa eikä videopelissä).

Uusi nainen Lombax?

Perävaunu päättyy kuitenkin näyttämään uudelta naispuoliselta Lombax-hahmolta. Hänellä on pyrstö, joka, sarjasta koskaan ilmestyneen naaraspuolisen Lombaxin – hännätön Angela Cross – perusteella on melko poikkeava. Onko tämä Ratchetin vaihtoehtoisen todellisuuden versio? Sellaisella, jolla on (erittäin siisti) mekaaninen varsi? Ja jos on, tarkoittaakö se, että saamme myös vaihtoehtoisen todellisuuden version Clankista? Näihin kysymyksiin ei todennäköisesti löydy vastausta pelin julkaisemiseen saakka, mutta Sony on jo vahvistanut, että voimme pelata sekä Ratchetina että salaperäisenä uutena hahmona, joten kummallakin tavalla, olen innoissani hänen osallistumisestaan.

Näyttää upealta

Sony julkaisi pelidemon Rift Apart elokuussa, ja sanoa, että minut räjäytettiin, on aliarviointia. Pelkästään noiden seitsemän minuutin aikana näytetty pelattavuus tuntuu toimintaelokuvalta, joka kuvattiin jatkuvana otoksena, jonka saat asutuksi. Se on ehdottomasti samanlainen kuin vuoden 2016 CGI-elokuva ja saa minut haluamaan varmistaa, että televisiossani on tehtävä sovittaa pelin laatu niin, että siitä tulee yhtä kattava kokemus kuin Sony on luvannut.

Saamme myös uusia pelivaihtoehtoja Rift Apart. Uusien aseiden lisäksi pelaajat pääsevät ”vääntymään taistelukentillä saadakseen nopeasti … taisteluetua ja korjaamaan planeettojen halkeamia ulottuvuuksilla”, Sonyn mukaan. Demo osoittaa, että Ratchet nousee läpi eri ulottuvuuksien nollalla – kirjaimellisesti nolla – latausaikalla siirtymissä, jotka ovat yhtä sileitä kuin voi, uuden konsolin SSD: n ansiosta. Eri ulottuvuudet näyttävät täysin toteutuneina maailmoina, jotka kaikki näyttävät riittävän kehittyneiltä omien erillisten peliensa asetukseksi, joten tässä ei ole leikkauksia. Se näyttää hämmästyttävältä pelikokemukselta paitsi Ratchet & Clank faneja, mutta niille, jotka todella haluavat nähdä, mitä PS5 voi tehdä.

Kannattava Nostalgia

Kaikista lupaavista uusista peleistä, jotka ovat mukana PS5: n julkaisussa, Ratchet & Clank: Rift lisäksi voi olla vuoden odottamaton hitti, ja juuri se sai minut todella hämmentämään PS5: tä. Sony ei ole vielä ilmoittanut julkaisupäivää, mutta kehittäjät vahvistivat elokuussa järjestetyn Gamescom 2020 -tapahtuman aikana, että se ilmestyy PS5: n ”käynnistysikkunan” aikana, mikä tarkoittaa, että emme ehkä voi saada käsiimme siihen vasta 2021. PS5: n tarjoaman vaikuttavan taaksepäin yhteensopivuuden ansiosta voin ainakin pelata vuoden 2016 peliä, kun odotan uutta hengitystä.