Skip to content

Miksi en voi päivittää iPadiani?

9 de heinäkuu de 2021

Apple julkaisee uuden version iPad-käyttöjärjestelmästä vuosittain. Nämä iOS-päivitykset sisältävät uusia ominaisuuksia, virhekorjauksia ja parannetun turvallisuuden. Päivitysprosessi on yleensä suoraviivainen, mutta häiriöt kasvavat. Jos sinulla on vaikeuksia päivittää uusimpaan iOS-versioon iPadissa, se voi johtua siitä, että laitteesi lataus on riittämätön tai sillä ei ole tarvittavaa vapaata tilaa – ongelmat, jotka voit helposti korjata. Se voi kuitenkin johtua myös siitä, että iPadisi on vanha eikä sitä voi päivittää käyttöjärjestelmän uusimpaan versioon. Ainoa tapa korjata vanhentunut iPad on ostaa uusi. Tämän artikkelin tiedot koskevat iPadeja, joissa on iOS-versiot 13, 12, 11 tai iOS 10, paitsi mitä on mainittu.

Vapaan tilan puute estää päivityksen

IPad voi tarvita jopa 3 Gt vapaata tilaa vaihtaakseen käyttöjärjestelmän iOS-päivitykseen. Jos iPadissasi on vain vähän tarpeellista tilaa, se tarjoaa sovellusten poistamisen väliaikaisesti ja asentamisen uudelleen myöhemmin. Jos iPadissasi ei kuitenkaan ole läheskään tarpeeksi vapaata tilaa, et näe latausvaihtoehtoa. Sen sijaan näet virheilmoituksen, joka ehdottaa, että leikataan joitain sovelluksia, musiikkia, elokuvia tai valokuvia iPadiltasi vapauttamaan tilaa ennen päivityksen yrittämistä uudelleen.

Katso ohjeet iOS: n päivittämiseen, jotta voit tarkastella yksityiskohtaisesti iPadin päivittämisen normaalia menettelyä iTunesin avulla. Tämä ongelma on suhteellisen helppo ratkaista. Suurimmalla osalla meistä on sovelluksia ja pelejä, joita emme enää käytä. Poista sovellus pitämällä sormea ​​sovelluskuvakkeessa muutaman sekunnin ajan, kunnes sovellus alkaa ravista, ja napauttamalla sitten X nurkassa. Voit myös kopioida tiedostoja tietokoneellesi iPadilta ja poistaa kuvat sitten iPadiltasi. Siirtyminen iPad Storage -näyttöön on parempi tapa vapauttaa tilaa.

 1. Alkaen asetukset sovelluksen, valitse Kenraali > iPad-tallennustila.

  Kuvakaappaus iPadin yleisasetuksista ja iPad Storage -painike korostettuna

 2. Napauta mitä tahansa iPad-tallennusruudussa lueteltua sovellusta, jota et käytä säännöllisesti sen tietonäytön avaamiseen. Sovellukset on lueteltu sen mukaan, kuinka paljon tilaa ne vievät, alkaen suurimmasta.

  iPad Storage Settings -näyttö

 3. Valitse sovelluksen tietonäytössä Lataa sovellus poistaa sovelluksen pitäen asiakirjat ja tiedot ehjinä tai Poista sovellus poistaa sovelluksen ja kaikki tiedot. Jommankumman toiminnon säästämä tila on lueteltu näytön yläosassa. Sovelluksen poistaminen vapauttaa enemmän tilaa, mutta sen tietoja ja asiakirjoja ei voi hakea, ja poisto on pysyvä, vaikka voit ladata sovelluksen itse myöhemmin.

  Kuvakaappaus iPad-tallennustilan sovelluksesta, jossa Offload App- ja Delete App -vaihtoehdot on korostettu

 4. Toista prosessi muiden sovellusten kanssa keskittyen niihin, joita käytät harvoin tai vievät eniten tilaa iPadissa.

Voit myös siirtää valokuvia ja videoita tietokoneellesi. Videot voivat viedä yllättävän paljon tilaa. Jos haluat säilyttää pääsyn niihin iPadillasi, kopioi ne iCloudiin tai vastaavaan palveluun.

Käynnistä iPad päivittämällä

Jos iPadisi akun käyttöikä on alle 50 prosenttia, et voi päivittää sitä. Yhdistäminen tietokoneeseen on yksi tapa ladata se, mutta paras tapa on käyttää iPadin mukana toimitettua verkkolaitetta ja liittää se suoraan pistorasiaan ennen päivitysyritystä. Jos otit käyttöön automaattiset päivitykset, jotka Apple esitteli iOS 12: ssa, tai valitsit Install Tonight, joka on saatavana iOS 10: ssä 12: een, iPad on kytkettävä virtaan yön yli sekä Wi-Fi.

IPad vain 2%: n latauksella

Yikes! IPad on vanhentunut

Joka vuosi Apple julkaisee uuden iPad-kokoonpanon uuden käyttöjärjestelmän kanssa. Useimmille ihmisille uusi käyttöjärjestelmä on yhteensopiva nykyisten iPadiensa kanssa, joten itse tablettia ei tarvitse päivittää. Apple on kuitenkin hitaasti lopettanut vanhempien iPad-mallien päivittämisen, jotka eivät voi käyttää sen lisäominaisuuksia. Jos sinulla on jokin seuraavista iPadeista, et voi päivittää sitä yli luetellun iOS-version.

 • Alkuperäinen iPad menetti ensimmäisenä virallisen tuen. Viimeisin iOS-versio, jota se tukee, on 5.1.1.
 • IPad 2: ta, iPad 3: ta ja iPad Miniä ei voi päivittää iOS 9.3.5 -käyttöjärjestelmän aiemmasta versiosta.
 • IPad 4 ei tue iOS 10.3.3: n aiempia päivityksiä.

Kaikki muut iPad-mallit voidaan päivittää iOS 12: een.

Miksi Apple lopetti iPadini tukemisen?

IPad hylkäsi alkuperäisen iPadin tuen, koska sillä oli vain 256 Mt RAM-muistia. Tätä muistia käytetään käyttöjärjestelmän ja sovellusten suorittamiseen, eikä sitä pidä sekoittaa 16 Gt: n, 32 Gt: n ja 64 Gt: n muistiin, joita käytetään sovellusten tallentamiseen iPadiin. Alkuperäisen iPadin muistirajoitukset tekivät monista iPadin lisäominaisuuksista, kuten virtuaalikosketuslevyn ja moniajo, mahdottomaksi. Apple muutti iPadin myös 32-bittisestä arkkitehtuurista 64-bittiseen arkkitehtuuriin iPad Airin avulla. Tämä saattaa tuntua teknokieleltä useimmille, mutta se tekee iPadista paljon tehokkaamman. Tämä siirto johti siihen, että iPad 2, iPad 3, iPad 4 ja iPad Mini eivät enää ole yhteensopivia uusimpien päivitysten kanssa. Tähän laitteistorajoitukseen ei voida tehdä muuta kuin ostaa uusi iPad. IPadin pitäisi kuitenkin edelleen toimia ja tukea monia sovelluksia; et vain saa uusia ominaisuuksia tai uudempia sovelluksia. Nämä iPadit tekevät myös upeita tabletteja lapsille. Kaikkien tietokonelaitteiden tietoturva on yksiosainen peli. Heti kun järjestelmä on turvallinen, ihmiset keksivät tavan palata sisään. Paras tapa pitää järjestelmäsi turvassa on pitää käyttöjärjestelmä ajan tasalla. Mutta koska se ei ole aina mahdollista (koska valmistaja lopettaa mallisi tukemisen), on tärkeää ymmärtää, että jotkin tietoturva-aukkoja voivat silti olla hyödynnettävissä. Vaikka niillä ei ehkä ole uusimpia ominaisuuksia, suurin osa vanhentuneista iPadeista voi silti ladata yhteensopivia sovelluksia App Storesta, selata verkkoa, näyttää e-kirjoja, käyttää Facebookia ja seurata sähköposteja. Voit silti saada vähän rahaa iPadillesi myymällä sen tai käyttämällä vaihto-ohjelmaa.