Skip to content

Miksi Facebook palaa yliopistoon?

10 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Facebook lanseeraa vain korkeakouluille tarkoitetun ominaisuuden nimeltä Campus, joka vaatii opiskelijoilta ”.edu” -sähköpostiosoitteen.
  • Pilotti on käynnistynyt 30 Yhdysvaltain korkeakoulun opiskelijoille, ja odotettavissa on enemmän vuonna 2021.
  • Alusta on suunniteltu auttamaan oppilaita löytämään yhteisö, varsinkin kovan kouluvuoden aikana.
  • Facebook lupaa, että se on ottanut mielenterveyden ja turvallisuuden huomioon.
Kun monet Yhdysvaltain kampukset kamppailevat yhä lisääntyvien koronavirustapausten kanssa ja vähentävät sosiaalista toimintaa, Facebook on käynnistänyt ominaisuuden nimeltä Campus, joka tarjoaa opiskelijoille omistetun tilan keskustella ja järjestää tapahtumia ikäisensä kanssa. Vaikka kampus saattaa kuulostaa paljon samalta kuin Facebook tarjosi aloittaessaan vuonna 2004, nämä ominaisuudet löytävät uuden merkityksen vuoden aikana, jolloin useat yliopistokampukset luottavat enemmän virtuaaliseen oppimiseen ja tarjoavat vähemmän mahdollisuuksia ystävystyä koulun toiminnoissa. ”Sosiaalinen media on usein tuen lähde – emotionaalinen tai käytännöllinen – vaikeina aikoina.” ”Opiskelu opiskelijoille koronaviruksen aikana, sisäänkirjautuminen tutulle alustalle, kuten Facebook, ja mahdollisuus löytää mahdollisia luokkatovereita, joilla on yhteisiä etuja tai taustaa, voi olla hengenpelastaja, varsinkin jos käytävillä on vähemmän mahdollisuuksia tavata ihmisiä orgaanisesti ”tai järjestäytyneessä toiminnassa”, Wellesley Collegen nuoriso-, media- ja hyvinvointitutkimuslaboratorion johtaja Linda Charmaraman kertoi. Lifewire sähköpostissa.

Jotain vanhaa, jotain uutta

Facebook-kampus yhdistää tutut ominaisuudet, kuten ryhmät ja chatit, ja muotoilee ne uudelleen ympäristössä, jonka vain tietyn yliopiston tai yliopiston opiskelijat näkevät. Opiskelijat käyttävät .edu-sähköpostiosoitettaan päästäkseen tähän ympäristöön, mikä luo erillisen kampusprofiilin valmistumisvuoteensa (pakollinen kenttä) ja valinnaisia ​​tietoja, kuten opintoalansa ja kotikaupunginsa. Facebook-kampusprofiilit ovat erillään Facebookissa olevista, mutta hae joitain tietoja, kuten profiilikuvia. Niiden avulla opiskelijat voivat selata kampushakemistoa, lukea yliopistokohtaista uutissyötettä ja luoda ryhmiä. Campus tarjoaa myös chat-toiminnon ryhmille, jotka näyttävät samanlaisilta kuin Messenger, jolloin jäsenet voivat käydä reaaliaikaisia ​​keskusteluja eri aiheista sen sijaan, että viestisivät vain seinäviestien kautta.

Kuvasarja, joka näyttää kampuksen chat-ominaisuudet

30 koulun opiskelijat pystyvät nyt luomaan kampusprofiileja, ja Facebook odottaa käyttävänsä kokemusta useammassa korkeakoulussa ensi vuonna, yrityksen edustaja kertoi Lifewire puhelinhaastattelun aikana. Koulut voivat hakea alustan virallisia sivuja ilmoitusten tekemiseksi ja asiaankuuluvien tietojen jakamiseksi opiskelijoiden kanssa. Sosiaalisen median foorumi oli jo ennen pandemiaa kuullut opiskelijoilta, että erillinen tila koulutiedoille olisi hyödyllistä, mutta viimeaikaiset tapahtumat ovat tehneet siitä vieläkin tärkeämmän. ”Olemme luoneet tämän tuotteen opiskelijoiden, korkeakoulujen sekä mielenterveyden ja kiusaamisen ehkäisyn asiantuntijoiden palautteen ja ohjauksen perusteella”, Facebook-kampuksen tuotepäällikkö Charmaine Hung kertoi. Lifewire sähköpostissa. ”Opiskelijat kohtaavat tällä hetkellä ainutlaatuisia haasteita, ja kampuksen avulla pyrimme tukemaan heitä tarjoamalla omistetun tilan, joka auttaa heitä pysymään sosiaalisesti yhteydessä, kun he eivät voi olla fyysisesti yhdessä.”

Tulevatko opiskelijat käyttämään sitä?

Vaikka Facebook-kampus voi auttaa korkeakouluopiskelijoita ystävystymään kovan kouluvuoden aikana, yksi suurista kysymyksistä on, kuinka paljon he käyttävät sitä, kun he lähettävät ilmoituksia muista sovelluksista, kuten Instagram, TikTok, YouTube ja Reddit. Pew Research Centerin laajalti mainittu 2018-tutkimus osoitti, että vaikka 95 prosentilla 13–17-vuotiaista teini-ikäisistä oli tuolloin pääsy älypuhelimiin, vain 51 prosenttia ilmoitti käyttävänsä Facebookia.

Mediapsykologian tutkimuskeskuksen johtaja Pamela Rutledge sanoi, että konseptilla on potentiaalia, kun otetaan huomioon, että suurin osa teini-ikäisistä sanoo, että sosiaalinen media auttaa heitä tuntemaan yhteyden – etenkin pandemian aikana. ”Facebook-kampus onnistuu, jos se tarjoaa jotain, mitä opiskelijat eivät pääse muualle”, Rutledge kertoi Lifewire sähköpostissa. ”Etuna Facebook-kampuksen aloittamiselle tällä hetkellä on, että opiskelijat luovat uusia käyttäytymismalleja, erityisesti virtuaali- ja hybridiympäristöissä.”

Facebook-kampuksen tapahtumien suunnitteluominaisuus

Vaikka nuoremmat nuoret nauttivat usein visuaalisista sovelluksista, kuten TikTok, Instagram ja YouTube, Facebook on edelleen ”suosittu” korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa, koska heillä on yhteyksiä organisaatioihin ja klubeihin, joihin he liittyvät ajan myötä, Charmaraman sanoi. ”Olen löytänyt tutkimuksestani lukiolaisten kanssa, että vaikka Facebook ei ole edes kymmenen suosituimman sosiaalisen median sivustossa, jota ikäisensä käyttävät, he mainitsevat sen usein merkitykselliseksi ikääntyessään – ikään kuin säästävät aikaa sillä kun he ovat vakavampia tai kypsempiä. ”

Mielenterveys ja turvallisuus näyttävät roolin

Mielenterveyttä ja yksityisyyttä koskevat huolenaiheet syntyvät, kun uusi sosiaalisen median tuote lanseerataan, eikä kampus ole poikkeus. Cambridge Analytica -skandaalin kaltaiset tietorikkomukset ovat painottaneet sosiaalisen median alustojen henkilötietojen käyttöä. Facebookin mukaan se rajoittaa kampuksen ryhmiä ja tapahtumia tietyille yliopistoille ja tarjoaa vaihtoehdon tehdä niistä yksityisiä sekä antaa opiskelijoiden estää muita käyttäjiä piilottamaan henkilökohtaisia ​​tietojaan.

Facebook-kampushakemisto

”Olemme luoneet tämän tuotteen opiskelijoiden, korkeakoulujen sekä mielenterveyden ja kiusaamisen ehkäisyn asiantuntijoiden palautteen ja ohjauksen perusteella.” Kampuksen käyttäjien toiminta voi myös vaikuttaa sisältöön, mukaan lukien mainokset, kertoi Facebookin tietosuoja- ja tietopoliittipäällikkö Dianne Hajdasz Facebookin verkkosivuston viestissä. ”Tämä tarkoittaa, että aktiviteettisi Facebookissa voi vaikuttaa siihen, mitä näet kampuksella, ja aktiviteettisi kampuksella voi vaikuttaa siihen, mitä näet muualla Facebookissa”, Hajdasz sanoi. Hyvinvointi on myös huolenaihe, kun otetaan huomioon, että opiskelijat kohtaavat lisääntyneitä mielenterveysongelmia meneillään olevan pandemian yhteydessä. Tietyt akateemiset tutkimukset ovat myös liittäneet ahdistusta ja masennusta sosiaalisen median käyttöön. Facebook sanoi, että se on pyytänyt useiden mielenterveysasiantuntijoiden apua kampusta rakennettaessa. ”Sosiaalinen media on usein tuen lähde – emotionaalinen tai käytännöllinen – vaikeina aikoina”, Rutledge sanoi.