Skip to content

Miksi ihmiset eivät luota älykkäisiin kodin laitteisiinsa

20 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

 • Vanhat ja nuoret ihmiset ottavat käyttöön uuden tekniikan – keski-ikäiset eivät.
 • Naiset ostavat todennäköisemmin älykkäitä kodin laitteita kuin miehet.
 • Tulostimet ja liitetyt kamerat ovat paljon vähemmän turvallisia kuin älykkäät avustajat ja kaiuttimet.
 • Voit suojella itseäsi, mutta se vaatii jonkin verran ponnisteluja.
Uusi tutkimus tarjoaa mielenkiintoisia oivalluksia siitä, kuinka paljon luotamme kotiimme tarttuviin älylaitteisiin. Spoilerivaroitus: ei paljon. Tästä huolimatta käytämme niitä edelleen suosimalla mukavuutta yksityisyyden tai turvallisuuden sijaan. ”Suurimmalla osalla ihmisistä on kytketty koti, pitävätkö he siitä vai eivät”, tekninen toimittaja ja esineiden internetin asiantuntija Cate Lawrence kertoi Lifewirelle sähköpostitse. Samanaikaisesti hän sanoo: ”Useimmat kodit ovat pikemminkin yhteydessä toisiinsa kuin älykkäät”, koska nämä gadgetit eivät toimi yhdessä millään tavalla. Tutkimus nosti myös vanhan tropin, jossa käytämme isoisäämme tai isoäitiämme stand-inina tarkoittaen ”kokematonta käyttäjää”. On käynyt ilmi, että vanhat ihmiset ottavat yhtä todennäköisesti käyttöön uusia laitteita kuin nuoret, vaikka he ovatkin varovaisempia siitä. Se on oikeastaan ​​konservatiivisin ikäryhmä niiden välillä. ”Turvallisuuden suhteen ihmisillä on oikeus olla huolissaan.” – Cate Lawrence, tekninen toimittaja ja IoT-asiantuntija

Mitä älykkäitä kotisovelluksia ostamme?

Tutkimus, jonka tekivät tohtori Sara Cannizzaro ja professori Rob Procter Warwickin yliopistossa Isossa-Britanniassa, perustui 2101 ihmisen kyselyyn. Tutkimuksessa kysyttiin heidän yleisestä tietoisuudestaan ​​esineiden internetistä (IoT), kokemuksesta älykkäistä koti-gadgeteista ja heidän luottamuksestaan ​​näiden laitteiden yksityisyyteen ja turvallisuuteen. Ensinnäkin muutama mielenkiintoinen tieto laitteen omistajuudesta. Ylivoimaisesti suosituin älylaite on Wi-Fi-yhteensopiva televisio, jonka omistaa 40% vastaajista. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että nykyään on vaikea edes ostaa ei-älytelevisiota. Sen jälkeen tulevat älykkäät sähkö- ja / tai kaasumittarit (29%: n omistusosuus), mutta jälleen kerran on vähemmän valinnanvaraa, käytätkö yhtä niistä kuin esimerkiksi Alexa-kaiuttimen ostamiseen. Älykkäistä puhujista 17,5% vastaajista omistaa ainakin yhden. Tämä on kolmanneksi suosituin luokka (televisioiden ja mittareiden jälkeen). Loput luettelosta koostuvat robottipölynimureista (2,6%), älykkäistä ovilukoista (1,6%) ja jopa robottiruohonleikkureista (0,4%). On myös hauskaa nähdä, että Internetiin kytketty jääkaappi, usein mainittu esimerkki älykkäästä kodista, omistaa alle 0,7% vastaajista.

A / S / L

Melko monta enemmän naisia ​​(32%) kuin miehiä (24%) on ostanut laitteen kuluneen vuoden aikana. Aikaisemmat käyttöönottajat olivat 18-24 ja yli 65, ja niiden välillä oli jäljessä uuden tekniikan ostamisessa. Mutta kun he ostivat gadgetit, yli 65-vuotiaat olivat eniten haluttomia käyttämään niitä luottamuksen puutteen vuoksi.

Älä luota siihen Baby-Camiin

Kaiken kaikkiaan ilmoitetut luottamustasot olivat alhaiset sekä gadgetien ja niihin liitettyjen palvelujen osaamisessa ja hyväntahtoisuudessa että luottamuksessa laitteiden yksityisyyteen ja turvallisuuteen. Alhainen oli myös yleinen tyytyväisyys ns. Älykkäisiin laitteisiin. Tässä on yleiskuva siitä, että ihmiset ovat yhtä kiinnostuneita älylaitteista kuin muista laitteista, mutta ovat pettyneitä hyödyllisyydessään eivätkä luota heihin olemaan vuotamatta tietojaan Amazonille, Googleen, Samsungille, Applelle tai kenelle tahansa suorittaa palvelua.

Ja aivan oikein, Lawrence sanoo. ”Turvallisuuden suhteen ihmisillä on oikeus olla huolissaan. Älykkäitä kodin laitteita voidaan käyttää vakoilemaan omistajiaan tai putkena kavalemmille kyberhyökkäyksille. ”Esimerkki on vuoden 2016 Dyn-kyberhyökkäys”, hän sanoo, ”jossa haittaohjelmia käytettiin IoT-laitteiden botnet-verkon luomiseen, mukaan lukien itkuhälyttimet ja tulostimet.” Botnet-verkko on vaarantuneiden tietokoneiden verkko, jota hallitsee ilkikurinen toimija, ja usein käytetään uusissa hyökkäyksissä. Laitteet, kuten tulostimet, itkuhälyttimet ja valvontakamerat, ovat erityisen haavoittuvia, koska ne lähetetään usein ilman hyvää turvallisuutta – usein ne ovat avoimia Internetille ja tarvitsevat vain oletusarvoisen pääsykoodin, kuten 1234, pääsyyn ja saavat harvoin suojauspäivityksiä. Ironista kyllä, älypuhelimet ja televisiot, joista huolestumme, ovat vähiten todennäköisesti vaarassa. ”Yleensä suuremmat tuotemerkit tekevät todennäköisemmin säännöllisiä tietoturvapäivityksiä ja ilmoittavat käyttäjille tiedossa olevista rikkomuksista”, Lawrence sanoo.

Voit suojata älykotiasi

Lawrence tarjoaa joitain neuvoja, jotka auttavat sinua turvaamaan älykkäitä ja liitettyjä laitteita:

 • Pidä luetteloa kaikista älylaitteistasi.
 • Käytä 2FA (kaksivaiheinen todennus) mahdollisuuksien mukaan.
 • Varmista, että laitteet käyttävät salattua Wi-Fi-yhteyttä.
 • Jos reitittimen järjestelmänvalvojan näyttö on käytettävissä Internetin kautta, poista se käytöstä.
 • Luo vierasverkko kodin Wi-Fi-verkossa, jotta vierailijat eivät voi käyttää henkilökohtaisia ​​laitteitasi.
 • Päivitä ohjelmisto ja laiteohjelmisto säännöllisesti.
 • Suorita säännölliset virusten ja haittaohjelmien torjunnat.

Jos se kuulostaa suurelta työltä, se johtuu siitä. Mutta jos päätät laittaa kytketyt kamerat ja mikrofonit kotiisi, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä se, muuten turvakamerasi eivät ole kaukana turvallisuudesta. Yritä tehdä tämä säännöllisesti, kuten testattaessasi savuhälytyksiä. Toinen vaihtoehto on välttää älykoti kokonaan. Vaikka voi olla kätevää, että etuovesi avautuu automaattisesti, kun tulet kotiin tai talon valot himmenevät ja sammuvat nukkumaan mennessä, ei ole epäilystäkään siitä, että manuaalinen valokytkin tai hyvä vanhanaikainen metalliavain ei voi hakata .