Skip to content

Miksi ihmiset jättävät WhatsAppin sähkeelle ja signaalille

20 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • WhatsApp-käyttäjien on hyväksyttävä uudet Facebookin tietosuojasäännöt 8. helmikuuta… tai muuten.
  • Rivals Signal ja Telegram ovat nähneet miljoonia uusia ilmoittautuneita.
  • Suurimmista viestipalveluista vain Signal on todella yksityinen.
WhatsApp jakaa pian tietosi Facebookin kanssa, eikä siinä voi tehdä mitään. Tämä Facebookin tarttuminen yksityisyyden suojaan on johtanut kilpailevien viestipalvelujen Signal and Telegram ilmoittautumisten lisääntymiseen. Kun Facebook osti WhatsAppin vuonna 2014, WhatsAppin perustaja Jan Koum toisti yrityksensä sitoutumisen yksityisyyteen. Kuusi vuotta myöhemmin Facebook on imemässä kaikkia yksityisiä tietojasi, mikä osoittaa maailmalle, miksi se käytti 19 miljardia dollaria WhatsAppin ostamiseen. Suuri kysymys voi olla, miksi Facebook odotti niin kauan? Mutta vaikutus on ollut välitön ja valtava. ”Pelkästään viimeisten 72 tunnin aikana yli 25 miljoonaa uutta käyttäjää ympäri maailmaa liittyi Telegramiin”, Telegram kertoi Lifewire ja muut 14. tammikuuta – mitä muuta – sähkeen kautta.

WhatsApp

WhatsApp-viestit on salattu, mikä tarkoittaa, että kukaan – mukaan lukien Facebook – ei näe, mitä niissä on. Mutta se on pieni osa tiedoista, joita luot, kun lähetät viestejä. Ensimmäinen on osoitekirjasi. On melkein mahdotonta käyttää WhatsAppia sallimatta sen pääsyä koko yhteystietoluetteloon. Tämä sisältää jokaisen tuntemasi henkilön nimen, kotiosoitteen, yksityisen puhelinnumeron ja paljon muuta. Ihmiset, jotka kieltäytyvät käyttämästä Facebookia, WhatsAppia tai Instagramia, tulisi muistaa tämä. Jos edes yksi ystävistäsi käyttää jotakin näistä palveluista, Facebookilla on kaikki tietosi ”varjoprofiilissa”.

Joku käyttää älypuhelinta sosiaalisen median verkkosovelluksessa tien päällä, katselee tai antaa tykkäyksiä kaupungissa yöllä.

Facebook sanoo, että suurta osaa näistä tiedoista ei pidetä yksityisissä keskusteluissasi, vain keskusteluissa yritysten kanssa. Sitten on kaikki muut tiedot, kuten kenelle puhut, milloin ja missä. WhatsAppin iOS App Store -sivulla sanotaan, että sovellus kerää taloutta koskevia tietoja, ostohistoriaasi ja paljon muuta. Käyttäjien on hyväksyttävä nämä uudet ehdot 8. helmikuuta mennessä tai menetettävä pääsy WhatsApp-tililleen.

Sähke ja signaali

Kilpailevat viestipalvelut Signal ja Telegram ovat nähneet valtavan nousun uusille ilmoittautumisille. ”Olemme todistamassa ihmiskunnan historian suurinta digitaalista muuttoliikettä”, sanoi Telegramin perustaja Pavel Durov Telegramia koskevassa viestissä. Signal puolestaan ​​näki viikoittaisten ilmoittautumisten määrän nousevan 246000: sta 8,8 miljoonaan sen jälkeen, kun Facebook ilmoitti muutoksista. ”Kaikki nämä alustat häiritsevät minua hieman samasta syystä”, tekniikan kirjoittaja Chris Ward kertoi Lifewire sähkeen kautta. ”Jos et maksa siitä, älä luota siihen … Joukosta syistä. Ihmiset usein unohtavat, että palvelut tarvitsevat tuloja jatkaakseen, ja niiden on oltava peräisin jostain. Jos et sinä, niin missä? ” Signal, jonka perusti entinen WhatsApp-perustaja Brian Acton, on rakentanut maineensa yksityisyydelle. Viestit on salattu päästä päähän, eikä Signalin palvelimet pidä metatietoja eivätkä edes näe kuka viestejä lähettää.

Viestipalvelut WhatsApp ja Signal näkyvät matkapuhelimessa.

”Meille yksityiset tietosi ovat pyhiä”, sanoo maaliskuun 2019 Telegram-blogiviesti. ”Emme koskaan käytä tietosi mainosten kohdistamiseen. Emme koskaan luovuta tietojasi kolmansille osapuolille. Tallennamme vain sen, mikä on ehdottoman välttämätöntä sähkeen toimimiseksi.” Signal toimii voittoa tavoittelemattomana organisaationa, ja sen voi ladata ja käyttää ilmaiseksi. Sähke on myös ilmainen. Toistaiseksi Telegram käyttää ulkoista rahoitusta venture- ja siemenrahoituksesta: Crunchbasen mukaan 850 miljoonaa dollaria. Durov väittää kuitenkin, että ”suurimman osan Telegramin historiasta maksoin yrityksen kulut henkilökohtaisista säästöistäni”. Se on kuitenkin muuttumassa. ”Vaikka Telegram ottaa käyttöön kaupallistamisen vuonna 2021 infrastruktuurin maksamiseksi ja kehittäjien palkkojen maksamiseksi, voittojen tuottaminen ei ole koskaan meille lopullinen tavoite”, kertoo Telegramin usein kysytyt kysymykset. Durov sanoo saman hänen henkilökohtaisella sähke-kanavallaan.

iMessage? Ei niin nopeasti

Eikö ole helpompaa vain pitää kiinni Applen iMessagesta? Jos suurin osa kontakteistasi käyttää iPhonea, niin kyllä. Ja koska iMessagen ei tarvitse koskaan ansaita rahaa Applelle, voit olla varma, että se ei käytä henkilökohtaisia ​​tietojasi esimerkiksi mainosten kohdistamiseen. iMessages on salattu alusta loppuun, mutta jos käytät laitteen varmuuskopiointiin iCloud Backup -sovellusta, kyseinen varmuuskopiointi saattaa sisältää viestejäsi (jos käytät iMessagea pilvessä, on muita ongelmia). ”Ja vaikka poistat tämän varmuuskopion käytöstä, vastaanottajasi ei todennäköisesti tehnyt”, kirjoittaa Basecampin perustaja David Heinemeier Hansson Twitterissä.

Joten mitä sinun pitäisi tehdä? Jos käytät jo Facebookia ja WhatsAppia, älä hikoile sitä. Facebookilla on jo kaikki tietosi, ja se lisää lisää. Olet tiennyt sen jo vuosia. Mutta sinun tulisi kuitenkin rekisteröityä Signal and Telegram -palveluun. Jos tarpeeksi yhteyshenkilösi myös hyppää alukseen, voit poistaa WhatsAppin. Facebook tietää silti kaiken sinusta, mutta ainakin sinulla on – odota sitä –lähetti viestin.