Skip to content

Miksi iPhone 12 mini ottaa upeita valokuvia

10 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • IPhone 12 -kamerassa on erittäin leveä objektiivi, XS: ssä on kaksinkertainen teleobjektiivi. Molemmilla on tavallinen leveä linssi.
  • IPhone 12 -kameran yötila on aivan uskomaton, eikä XS voi tulla lähelle.
  • Muotokuva-tila on parempi iPhone 12: ssa, vaikka käytät vain yhtä objektiivia.
IPhone 12 minillä on sama kamera kuin tavallisella iPhone 12: lla, ja se on vain hämmästyttävää. Se ei silti lyö tavallista kameraa, mutta se voi helposti olla ainoa kamerasi. IPhone 12 -kameran vertaaminen iPhone XS -kameraan on yleensä hyödyllisempää kuin vuosi vuodelta, koska useimmat ihmiset eivät osta uutta taskutietokonetta joka vuosi. 12 heittää XS: n hämärässä, on hyvä tapa tarvita ylimääräistä teleobjektiivia, ja video on eri liigassa. Mutta XS: llä on silti loistava kamera, joka pystyy tekemään mahtavia kuvia.

Yötila

Tämä on iso muutos, ja XS epäonnistuu toivottomasti. Yötila saapui iPhone 11: een. Se vie sekuntia pitkiä valotuksia, ja se käyttää iPhonen liiketunnistimia mitätöimään kameran tärähtämisen, joka tavallisesti pilaa kuvan. Sitten se käyttää tietokonetta tämän kuvan käsittelemiseksi uskomattoman yksityiskohtaiseksi yökuvaksi. Toisin kuin Googlen Pixel-puhelimien yötila, iPhone näyttää edelleen siltä kuin se otettiin yöllä.

IPhone 12: n (vasen) ja iPhone XS: n (oikea) yötilojen vertailu.

IPhone 12: n (vasen) ja iPhone XS: n (oikea) yötilojen vertailu.

IPhone 12 lisää yötilan erittäin laajaan kameraan, ei vain laajaan objektiiviin. Tavallisen laajakameran tulokset ovat paremmat, koska suurempi aukko pystyy keräämään enemmän valoa. Yksi vinkki – jos laitat iPhonen jalustalle, kameran sovellus pidentää valotusta jopa viiteen sekuntiin – paljon pidempään kuin kämmenlaitteen enimmäismäärä, joka näyttää olevan kolme sekuntia. Toinen vinkki: Käynnistä kamera jalustalla itselaukaisimen tai Apple Watchin Camera Remote -sovelluksen avulla, jotta et vapisisi, kun napautat laukaisinta.

Teleobjektiivi vs 2x digitaalinen zoom

IPhone XS: ssä on 2x teleobjektiivi. IPhone 12: ssa on sen sijaan 0,5x erittäin leveä linssi. Tämä tarkoittaa, että lähentämiseksi sinun on käytettävä 2x digitaalista zoomausta, eli rajausta. Tämä käyttää kuvan keskikohtaa ja hylkää loput. Tuloksena on kuva, jossa on vähemmän pikseleitä ja heikompi laatu. Jopa XS (ja myös iPhone 12 Pro) siirtyvät joskus tavalliseen laajakameraan ja käyttävät rajausmenetelmää. Miksi? Hämärässä teleobjektiivin pienempi suurin aukko tarkoittaa, että valokuvat eivät vain ole niin hyviä. Joten ajattelin sijoittaa iPhone XS: n 2x-teleobjektiivin iPhone 12: n satoon nähdäkseen, onko eroa paljon. Näissä kuvissa olen rajannut kuvia edelleen, jotta näet eron läheltä.

Tele-vertailu iPhone 12: sta ja iPhone XS -kamerasta.

Teleobjektiivinäkymät iPhone 12 -kamerasta (vasemmalla) ja iPhone XS -kamerasta (oikealta).

IPhone 12: n kuva ei ole liian huono, mutta se kärsii rapeasta, liian terävästä ulkoasusta. Tulokset ovat samanlaiset, jos rajaat valokuvan oton jälkeen. Linssillä zoomatut XS-kuvat ja koko kennon käyttö ovat paljon parempia.

Puserotila

”Villapaikatila” on Deep Fusionille annettu lempinimi, joka parantaa kuvia keskivalossa ottamalla useita valotuksia ja yhdistämällä ne yhdeksi kuvaksi. Prosessi on saumaton. Sinun pitäisi vain saada parempia kuvia hankalissa valaistusolosuhteissa.

Vertailu villapaikatilassa (vasemmalla) ja ilman (oikealla) otetusta kuvasta.

Vertailu villapaikatilassa (vasemmalla) ja ilman (oikealla) otetusta kuvasta.

Erittäin leveä

Vaikka iPhone 12 voi väärentää teleobjektiivin rajaamalla, XS: llä ei ole mitään keinoa väärentää uskomattoman ultralaajaa objektiivia, jonka polttoväli on 13 mm. Tämä objektiivi antaa upeita kuvia, joissa on hulluja näkökulmia ja jopa hullumpia vääristymiä. Yritä sijoittaa kohteen kasvot kehyksen reunaan, jos haluat heidän vihaavan sinua. Erittäin leveä on hauskaa, ja XS: llä ei ole tapaa pelata mukana. Ainoa haittapuoli on, että pidät usein omat jalkasi kuvassa.

Muotokuvat

Kuten iPhonen 12 Pro, XS käyttää kahta linssiä taustan hämärtävän Muotokuva-kuvan ottamiseen. Teleobjektiivi ottaa kuvan, ja leveä linssi tarjoaa syvyystietoja, jotka auttavat erottamaan etualan ja taustan. IPhone 11: stä ja 12: sta puuttuu tämä teleobjektiivi, joten ne väärentävät muotokuvaustilaa koneoppimisen avulla arvatakseen, mitkä osat ovat aiheita ja mitkä osat ovat taustaa. Tulokset ovat uskomattomia. IPhone 12: ssa Muotokuva-tila on paljon nopeampi lukittumaan kohteeseen ja voi ilmeisesti lukittua mihin tahansa. Onnistuin ottamaan muotokuvan valokytkimestä valkoisella seinällä. XS on niin nirso etäisyydestä kohteeseen, että luovuin sen käytöstä, mieluummin jälkikäsittelen kuvani Focos-sovelluksessa. Ihmisten kanssa 12: n muotokuva-tila näyttää myös antavan parempia tuloksia, luonnollisemmalla erotuksella hankalien osien, kuten hiusten, ympärillä. Mutta kuten näette valokuvista, XS: llä on reuna. Koska se käyttää kahta kameraa kohteen todellisen syvyyden laskemiseen, se voi tehdä tarkempia erotteluja.

Ruusun muotokuva ottaa iPhone 12: n (vasen), iPhone XS: n (keskellä) ja käsitelty Focos-sovelluksella (oikealla).

Ruusun muotokuva ottaa iPhone 12: n (vasen), iPhone XS: n (keskellä) ja käsitelty Focos-sovelluksella (oikealla).

Yllä, vaaleanpunaisen ruusun muotokuva, joka on otettu 12: lla, on melko siisti, mutta ei aivan realistinen. XS antaa parempia muotokuvatuloksia, mutta sillä on enemmän vaikeuksia niiden tallentamisessa. Ja lopuksi 12 käyttää 1x leveää kameraa muotokuviin, kun taas XS käyttää 2x teleobjektiivia.

Yleensä ottaen

IPhone 12: n kamerat yhdistettynä A14-sirullaan huomattavasti nopeampaan Neural Engine -malliin mahdollistavat tavallaan paremman kuvauskokemuksen ja paremmat tulokset. Ja 12-yötila on uskomaton. Mutta XS: llä on paremmat muotokuvatulokset ja silti loistava kamera. Lisäksi XS: n teleobjektiivi on selvästi parempi kuin kaksinkertainen digitaalinen zoom. Tämä liittyy osittain siihen, että XS on – teknisesti – pro-tason iPhone, ja osittain fysiikan kanssa; linssit ovat edelleen parempia kuin tietokoneet joissakin asioissa. Mutta jos olet tällä hetkellä tyytyväinen iPhone XS: ään, kannattaa miettiä kahdesti sen korvaamista.