Skip to content

Miksi iTunes-laskutus viivästyy?

11 de heinäkuu de 2021

Kun ostat jotain iTunesista, Apple Musicista tai App Storesta, Apple ei aina lähetä kuittiasi heti. Joskus pankkitiliäsi ei tosiasiallisesti veloiteta vasta päivää tai kauemmin ostoksen jälkeen. Oletko koskaan miettinyt, miksi? Apple iTunen laskutuskäytännöille on kaksi syytä: luottokorttimaksut ja kuluttajapsykologia. Vaikka tässä artikkelissa puhutaan enimmäkseen iTunes Storesta, tiedot koskevat kaikkia Applen digitaalisia ostoksia. Tämä sisältää App Store, Apple Music, Apple Books Store ja paljon muuta.

Miksi iTunes-laskut viivästyvät päiviä ostoksen jälkeen?

Suurin osa luottokortin käsittelijöistä veloittaa yrityksiltä maksutapahtuman tai kuukausimaksun kunkin ostoksen prosenttiosuuden lisäksi. Kalliimmilla tuotteilla, kuten iPhone, nämä maksut ovat pieni prosenttiosuus kokonaishinnasta. Se tekee niistä myyjälle ei-ongelman. Mutta edullisista tuotteista, kuten 0,99 dollarin kappale, suurempi osa Applen voitoista menetetään käsittelymaksuihin, jos he veloittavat luottokortiltasi jokaisesta yksittäisestä myynnistä. Säästääkseen maksuista Apple ryhmittelee tapahtumat usein yhteen. Apple tietää, että jos olet ostanut yhden asian, todennäköisesti ostat toisen melko pian. Yritys odottaa päivää tai kaksi ennen kuin laskut kortiltasi, jos teet lisää ostoksia, jotka se voi ryhmittää yhteen. Jos Apple laskuttaa sinut kerran 10 tuotteen ostamisesta sen sijaan, että laskuttaisi sinua 10 kertaa 10 yksittäisestä ostoksesta, se säästää rahaa luottokortin käsittelymaksuissa. Jos Apple ei veloita korttiasi heti, mistä se tietää, että kortti toimii myöhemmin? Kun teet ensimmäisen ostoksen, Apple pyytää ennakkovahvistusta korttisi tapahtumasummalle. Tämä varmistaa, että rahat ovat siellä, kun he todella veloittavat tiliäsi.

Psykologinen syy viivästyneelle iTunes-laskutukselle

Rahan säästäminen ei ole ainoa syy iTunes-laskutuksen viivästymiseen. Lataamalla tunteja tai päiviä ostoksen tekemisen jälkeen osto ja maksaminen alkaa tuntua erillisiltä asioilta. Koska sinun ei tarvitse maksaa heti, tuntuu siltä, ​​että saat jotain ilmaiseksi, kun ostat kappaleen, ja voit kuunnella sitä heti. Viivästynyt laskutus kannustaa asiakkaita tekemään impulssiostoksia.

Kuinka iTunes laskuttaa sinua: ensin hyvityksiä, sitten lahjakortteja, sitten maksu- / luottokortteja

Kun teet ostoksen, Apple nostaa ensin kaikki hyvityksinä käytettävissä olevat varat Apple ID -tunnuksellesi. Tämän jälkeen lahjakorttien jäljellä olevat saldot suorittavat ostoksen. Tämän jälkeen jäljellä oleva saldo veloitetaan Apple ID -tunnuksellesi tallennetulla maksutavalla. On kuitenkin muutamia poikkeuksia:

 • Lähetetään lahjaa: Kun lahjoit musiikkia, elokuvia, kirjoja tai sovelluksia, se veloitetaan aina maksu- tai luottokortiltasi, vaikka sinulla olisi lahjakortin saldo.
 • Perheen jakaminen: Jos käytät Perheenjakoa, ostot veloitetaan ensin yksittäisten perheenjäsenten lahjakorteista tai hyvityksistä. He veloitetaan perhejärjestäjän debit- tai luottokortilta vasta, kun nämä lähteet on käytetty loppuun. Tämä tarkoittaa, että jokainen perheenjäsen pitää kiinni lahjakorttirahastaan ​​ja käyttää sitä haluamallaan tavalla.

Ryhmiteltyjen Apple-ostosten tarkasteleminen

Voit nähdä, kuinka Apple ryhmitelee ostoksesi yhteen iTunesissa katsomalla tiliäsi:

 1. Avaa iTunes tai Apple Music tietokoneella ja valitse Tili > Näytä Oma tili.

 2. Kirjaudu sisään Apple ID: lläsi ja salasanallasi.

  Sisäänkirjautumisikkuna iTunes-tilille Apple ID: llä

 3. Vieritä alas kohtaan Ostohistoria ja valitse Näytä kaikki.

  Katso kaikki linkit iTunesin ostohistoria-osiossa macOS-pimeässä tilassa

 4. Valitse tilausnumero linkki tilauksen oikealle puolelle nähdäksesi sen sisällön. Et ehkä ole ostanut näitä tuotteita samanaikaisesti, mutta ne on ryhmitelty tähän ikään kuin olisit ostanut.

  Tilaa linkki iTunes macOS: n pimeässä tilassa