Skip to content

Miksi jotkut valokuvaajat valitsevat Lightroomin

20 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Lightroom on Adoben ammattimainen kuvankäsittely- ja luettelointisovellus.
  • Voit käyttää Lightroomia melkein millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella.
  • Lightroomilla on kaikki Applen Kuvat-sovelluksen ominaisuudet, mutta sitä on helpompi käyttää ja sillä on enemmän työkaluja.
Adoben Lightroomia voidaan myydä ammattitason valokuvien muokkaussovelluksena, mutta se on myös paras valokuvakirjasto-ohjelmisto, myös ihmisille, jotka rakastavat Applen Kuvat-sovellusta. Puhumme erityisesti Lightroom-matkapuhelimesta puhelimellesi tai iPadillesi ja Lightroom CC: stä Mac- tai Windows-tietokoneellesi. Kuten Applen sisäänrakennettu Kuvat-sovellus, Lightroom synkronoi kaikkien laitteidesi välillä ja pitää alkuperäiset valokuvat pilvessä. Mutta se lisää myös tonnia lisää muokkausvaihtoehtoja, tallennettuja suodattimia ja tappaja-kameran sovelluksen, joka voi kuvata raakakuvia.

Mikä on niin hienoa Lightroomista?

Lightroom on ainoa ammattitason muokkaus- / luettelosovellus, joka synkronoi matkapuhelimen ja työpöydän välillä (ON1: llä on myös mobiiliversio, mutta sitä ei vielä ole kameran tuen ja ominaisuuksien suhteen). Voit tuoda kuvat iPadiin ollessasi kentällä ja muokata niitä siellä, niin kaikki valokuvat päätyvät takaisin Mac- tai PC-tietokoneellesi. Tai voit mennä toiseen suuntaan, tuoda valokuvia tietokoneella, katsella, tuhota ja muokata iPadia. Oletusasennuksessa käytetään älykkäiksi esikatseluiksi mobiililaitteilla, jotka vievät paljon vähemmän tilaa kuin alkuperäiset raakatiedostot, mutta antavat silti sinun muokata niitä kokonaan.

Luettelo ja Muokkaa

Lightroom tekee kaksi asiaa. Se järjestää valokuvasi luetteloksi ja muokkaa niitä. Lightroomin luetteloinnin avulla voit luoda kansioita ja kokoelmia, jotka synkronoidaan matkapuhelimeen ja takaisin, ja voit jakaa minkä tahansa näistä kokoelmista verkossa luomalla eräänlaisen yksityisen verkkosivuston. Tehokkaiden luettelointi- ja organisointiominaisuuksien saavuttamiseksi sinun on käytettävä työpöydällä olevaa Lightroom Classicia (LRC), joka tarjoaa älykkäitä kokoelmia ja paljon muuta. Pääset LRC: hen hetken kuluttua. Lightroomin todellinen erottuva muoto on kuitenkin sen kuvankäsittely. Applen Kuvat-sovellus jakaa paljon Lightroomin säätöominaisuuksia, mutta ne ovat huonosti järjestettyjä ja ärsyttäviä käyttää. Lisäksi iOS: n Photos-versio on hobbled verrattuna Mac-versioon. Toisaalta Lightroom on unelma käyttää iPadia. Esimerkiksi kun käytät käyrät-työkalua kuvan kirkkauden ja kontrastin asettamiseen, käyrät-työkalu peittää koko kuvan, mikä tekee siitä helppokäyttöisen. Katso:

Charlie Sorrel -valokuvaa muokataan iPadin Adobe Lightroomin käyrätyökalulla.

Kun olet tyytyväinen muokkaukseen, voit tallentaa sen esiasetukseksi. Ja voit myös löytää tuhansia valmiita esiasetuksia Internetistä ja lisätä ne Lightroomiin. Tämä on mukava tapa saada esimerkiksi tietyn elokuvan ulkoasu. Yksi tärkeä ominaisuus on Lightroomin raakakuvan tuki. Voit lisätä raaka-aineita Valokuvat-sovellukseen, mutta niiden kanssa työskenteleminen on tuskaa. Kamerastasi tuotuja RAW + JPG -pareja ei ole helppo erottaa, eikä kaikkia kameran raakatiedostoja vain tueta: Fujifilmin pakattu raaka muoto on yksi esimerkki. Lightroomilla on erinomainen raakatuet. Lataa raakakuva, etkä saa vain täydellistä muokkausta, mutta voit käyttää kameran todelliseen objektiiviin räätälöityjä objektiivikorjauksia ja käyttää myös kameran valmistajien omia esiasetuksia. Lyhyesti sanottuna se on Lightroom ja kaikkialla.

Entä Lightroom Classic?

Kaikki yllä oleva koskee Lightroom CC: tä, Lightroom Cloud Ecosystem -järjestelmää tai Lightroomia (Cloud Service). Tämä nimien sekoitus viittaa samaan sovellussarjaan: Lightroom-satelliittisovelluksiin, jotka käyttävät pilviä päävarastossaan. Mutta on olemassa toinen versio: Lightroom Classic (LRC). Vuonna 2017 Adobe meni all-in pilvessä ja käynnisti Lightroom CC -sovelluksen, josta olemme puhuneet tähän mennessä. Tällä uudella versiolla oli paljon vähemmän ominaisuuksia kuin vanhalla Lightroomilla, joka on ollut käytössä julkisesta beetaversiostaan ​​vuonna 2006. Tämä nimettiin uudelleen Lightroom Classiciksi, ja sitä ylläpidetään edelleen. Siinä on paljon enemmän ominaisuuksia, mutta se on myös paljon hitaampi ja creakier, ja tarjoaa vain rajoitetun pilvisynkronoinnin. Jos kuitenkin aiot pitää kaikki alkuperäiset valokuvasi tietokoneella pilvipalvelun sijasta, LRC on oikea tapa edetä – se voi silti synkronoida älykkäitä esikatseluita muokattaviksi iOS: ssä. Sen avulla voit myös luoda valokuvakirjoja ja aikakauslehtiä ja paljon muuta.

Kokeile

Lightroom on maksullinen ohjelmisto, mutta voit ladata ja käyttää mobiilisovellusta ilmaiseksi. Edistyneisiin ominaisuuksiin, kuten raakamuokkaukseen, tarvitset 10 dollaria kuukaudessa. Tarkista se. Saatat rakastaa sitä.