Skip to content

Miksi kelat on kengissä Instagramiin

20 de kesäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Nyt voit saada TikTok-tyyppisen suoratoiston Instagramista.
  • Kelat on Facebookin yritys estää Instagram-käyttäjiä lähtemästä TikTokiin.
  • Kelat on oikeastaan ​​aika hyvä.
Kun Instagram lisää sovellukseensa uuden TikTok-tyylisen ominaisuuden, kelat, saatat ihmetellä, miksi se ei luonut uutta sovellusta kokonaan. Facebookin omistama valokuvienjakosovellus tuntuu jo hieman ylikuormitetulta esimerkiksi Snapchatesta kopioiduilla ominaisuuksilla, ja TikTokin tapa esittää virusvideoita on niin erilainen kuin Instagramissa, että näyttää siltä, ​​että kelat on kääritty paikkaan, joka ei sovi . Siihen on kuitenkin hyvä syy.

Kelaus sisään

Instagramin uusi kelat-ominaisuus on Facebookin yritys päästä pois TikTokista. Kelat lisää uuden osan Instagram-sovellukseen, jossa voit nähdä muiden Instagrammereiden luomien videoiden virran. Twist on, että nämä videot tulevat muukalaisilta, eikä ihmisiltä, ​​jotka olet valinnut seuraamaan. TikTok on valtava menestys, joten Facebook tekee saman, mitä se teki hautaamalla Snapchatin: kloonaa se ja lisää se Instagramiin. Kelat itse ovat olleet testejä kuukausien ajan, joten sen viimeinen käynnistyminen viikossa, jolloin TikTok hallitsee uutisia, voi olla todellinen sattuma. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Facebook on käyttänyt hallitsevaa valokuvien jakamisverkostoaan kilpailun estämiseksi. Instagram Stories, joka on ollut valtava hitti, lisättiin tammikuussa 2016 kilpailemaan Snapchatin kanssa. Nyt, aivan kuten Tarinat, kelat on työnnetty Instagramiin sen sijaan, että ne käynnistetään erillisenä sovelluksena.

Sosiaalinen verkosto vs videokanava

Instagram on valokuviin (ja joihinkin videoihin) perustuva sosiaalinen verkosto. TikTok on enemmän kuin YouTube, jossa katsot videoita algoritmisesti tuotetusta syötteestä. Instagramissa seuraat ihmisiä ja näet vain heidän lähettämänsä kuvat, videot ja tarinat. TikTokissa avaat sovelluksen ehdotettujen leikkeiden virtaan. Algoritmi oppii mitä pidät, ja antaa sinulle enemmän. Näin Instagram kuvaa keloja blogikirjoituksessa:

Reels in Explore näyttää parhaat trendikulttuurit Instagramissa. Löydä viihdyttävä valikoima rullia, jotka kuka tahansa on tehnyt Instagramissa sinulle räätälöityssä pystysyötteessä. Jos rakastat kelaa, voit helposti tykätä, kommentoida tai jakaa sen ystävillesi.

Kuinka kelat näyttävät Instagramissa

Käytännössä se ei ole aivan niin selkeä, mutta se on yleinen ero, ja se on melko iso. Jos käytät jo YouTubea ja Facebookia, tiedät, miksi syyt vierailla yhdessä tai toisessa ovat melko erilaiset. Mutta yksi asia on täsmälleen sama Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa: ne tappavat muutaman minuutin, kun olet kyllästynyt. Mitä he kaikki haluavat, on huomiosi, ja se tekee TikTokista super-riippuvuutta aiheuttavan, loputtoman virran Facebookille.

Mikä on Facebookin suunnitelma?

Facebook ei ehkä pysty vetämään miljoonia käyttäjiä voimakkaasti TikTokiin, mutta se voi estää Facebookin ja Instagramin käyttäjiä hyppäämästä alukselta. Yksi avain on väestörakenne. ”Uskon, että FB: n keskeinen väestörakenne näinä päivinä ovat ikäluokitukset”, sosiaalisen viestinnän professori Raquel Herrera kertoi Lifewirelle suorassa viestissä. Lisäksi ”Millennials ja Gen-Xers siirtyivät Instagramiin kauan sitten.” TikTokin raskaat käyttäjät puolestaan ​​ovat ”teini-ikäisten ja nuorten aikuisten varhaiskasvatuksia”.

Silloin Facebookilla ei ole juurikaan toivoa houkutella TikTok-käyttäjiä. Facebook on paikka, jossa vanhempasi ja isovanhempasi viettävät aikaa. Olisi parempi keskittyä pitämään nykyiset käyttäjät ympärillä. Ja siksi kelat on rakennettu Instagramiin. Se saattaa vaikeuttaa sovellusta, eikä se välttämättä sovi helposti Instagramin sosiaalisen verkoston filosofian kanssa, mutta se on hieno tapa estää ihmisiä kokeilemasta TikTokia. Miksi rekisteröidä uusi palvelu, kun sinulla on jo se käyttämässäsi palvelussa? Erillinen sovellus toisaalta vie paljon enemmän työtä käynnistettäessä, erityisesti pitkäaikaisille Instagram-käyttäjille, jotka kieltäytyvät käyttämästä Facebookia. ”Kun Instagram kopioi tarinoita Snapchatesta, se sisällytettiin sovellukseen”, Herrera sanoi. ”Joten luulen, että he käyttävät samaa logiikkaa kiekkoihin: helppo videomontaasi ja TikTokista kopioidut tehosteet”, mutta kohdistettu vanhempaan väestöön.

Kelan tarjous

Tässä mielessä kelojen integrointi Instagramiin on järkevää. Ja se todella toimii. Kelan lähettäminen on yhtä helppoa kuin tarinan lähettäminen, vaikkakin uusilla muokkaustyökaluilla ja tehosteilla. Ja on myös helppo katsoa keloja, joka on yhden napin painalluksen päässä pää Instagram-syötteestäsi. Todelliset voittajat voivat kuitenkin olla olemassa olevia Instagram-tähtiä tai odottavia tähtiä. Sen sijaan, että heidän tarvitsisi aloittaa alusta, kerätä riittävästi seuraajia aloittaakseen TikTok-trendin, he voivat käyttää olemassa olevaa voimaansa. Myös Facebook voittaa, jos kelat luovat TikTok-tason supertähtiä.