Skip to content

Miksi Laitehallinnassa on musta nuoli?

19 de maaliskuu de 2021

Musta nuoli laitteisto-laitteen vieressä Windowsin Laitehallinnassa ei todennäköisesti ole asia, josta pitäisi olla liian huolestuttavaa.

On mahdollista, että olet saattanut tehdä tarkoitukseen muutoksen, jonka seurauksena musta nuoli näytettiin. Se voi kuitenkin tarkoittaa sitä, että on todella ongelma.

Riippumatta siitä, miten se näytti, on yleensä todella helppo ratkaisu.

Mitä laitehallinnan musta nuoli tarkoittaa?

Musta nuoli laitteen vieressä Laitehallinnassa Windows 10, Windows 8, Windows 7 tai Windows Vista tarkoittaa, että laite on poistettu käytöstä.

Windows XP: ssä mustaa nuolta vastaa punainen x. Lue Miksi Laitehallinnassa on punainen X? lisätietoja siitä.

Jos näet mustan nuolen, se ei välttämättä tarkoita, että laitteistossa on ongelma. Musta nuoli tarkoittaa vain sitä, että Windows ei salli laitteiston käyttöä ja että se ei ole jakanut järjestelmäresursseja laitteiston käyttöön.

Jos olet poistanut laitteiston käytöstä manuaalisesti, musta nuoli näytetään sinulle.

Kuinka korjata musta nuoli Laitehallinnassa

Koska musta nuoli näkyy siellä Laitehallinnassa, missä myös laitteistolaite otetaan käyttöön, jotta Windows voi käyttää sitä, mustan nuolen poistaminen ja laitteen normaalikäyttö ei vaadi paljon.

Poista musta nuoli tietystä laitteistosta ottamalla laite käyttöön Laitehallinnassa. Lue ohjeet Laitteen käyttöönotto Laitehallinnassa -oppaasta, jos tarvitset apua tämän tekemiseen.

Windows XP: n Laitehallinnassa oleva punainen x ratkaistaan ​​samalla tavalla ottamalla laitteisto käyttöön.

Jatka lukemista alla, jos olet ottanut laitteen käyttöön Laitehallinnassa ja musta nuoli on kadonnut, mutta laite ei silti toimi niin kuin pitäisi – voit kokeilla muita asioita.

Lisätietoja Laitehallinnasta ja käytöstä poistetuista laitteista

Jos laitteistossa on todella ongelma eikä se ole vain pois käytöstä, musta nuoli korvataan keltaisella huutomerkillä sen käyttöönoton jälkeen.

Laitehallinnan virhekoodi luodaan, kun laite poistetaan käytöstä. Se on koodi 22, joka lukee ”Tämä laite on poistettu käytöstä”.

Pois käytöstä poistetun laitteen lisäksi laitteiston ohjain on jotain muuta, joka vaikuttaa siihen, pystyykö Windows kommunikoimaan laitteen kanssa. Laitteessa ei välttämättä ole mustaa nuolta, joten se on käytössä, mutta se ei silti toimi kuten tarvitsee. Tällaisessa tilanteessa ohjain saattaa olla vanhentunut tai puuttuu kokonaan, jolloin ajurin päivittäminen / asentaminen saisi sen toimimaan uudelleen.

Jos laite ei vieläkään toimi sen jälkeen, kun se on otettu käyttöön, voit yrittää poistaa laitteen Laitehallinnasta ja käynnistää sitten tietokoneen uudelleen. Tämä pakottaa Windowsin tunnistamaan sen uudeksi laitteeksi. Voit sitten päivittää ohjaimet, jos se ei vieläkään toimi siinä vaiheessa.

Laitehallinta voidaan avata normaalilla tavalla Ohjauspaneelin kautta, mutta käytettävissäsi on myös komentorivikomento, josta voit lukea täältä.