Skip to content

Miksi Laitehallinnassa on punainen X?

11 de heinäkuu de 2021

Näetkö pienen punaisen x laitteiden vieressä Laitehallinnassa? Olet saattanut tehdä tarkoitukseen muutoksen, joka johti siihen, että punainen x näkyy tai siinä voi olla ongelma. Älä kuitenkaan huoli siitä, että korjaaminen on vaikeaa – useimmiten on olemassa yksi todella helppo ratkaisu.

Mitä laitehallinnan punainen X tarkoittaa?

Punainen x laitteen vieressä laitteen hallinnassa Windows XP: ssä (ja takaisin Windows 95: n kautta) tarkoittaa, että laite on poistettu käytöstä.

Punainen x ei välttämättä tarkoita sitä, että laitteistolaitteessa on ongelma, vaan pikemminkin sitä, että Windows ei salli laitteiston käyttöä ja että se ei ole määrittänyt laitteiston käyttämään järjestelmäresursseja. Jos olet poistanut laitteiston käytöstä manuaalisesti, siksi punainen x näkyy sinulle.

Device Manager Red X: n korjaaminen

Jos haluat poistaa punaisen x tietystä laitteistosta, sinun on otettava laite käyttöön, mikä tapahtuu juuri siellä Laitehallinnassa. Se on yleensä niin yksinkertaista. Laitteen ottaminen käyttöön Laitehallinnassa edellyttää vain laitteen valitsemista ja sen ominaisuuksien muuttamista, jotta Windows alkaa käyttää sitä uudelleen. Lue ohjeet Laitteen käyttöönotto Laitehallinnassa -oppaasta, jos tarvitset apua tämän tekemiseen. Windows-versiot, jotka ovat uudempia kuin XP, eivät käytä punaista x-merkintää käytöstä poistettua laitetta varten. Sen sijaan näet mustan alanuolen. Voit ottaa laitteet käyttöön myös näissä Windows-versioissa myös Laitehallinnan avulla. Edellä linkitetty opetusohjelma selittää, miten se tehdään myös näissä Windows-versioissa.

Lisätietoja Laitehallinnasta ja käytöstä poistetuista laitteista

Vammaiset laitteet luovat Laitehallinnan virhekoodit. Erityinen virhe tässä tapauksessa on koodi 22: ”Tämä laite on poistettu käytöstä”” Jos laitteistossa on muita ongelmia, punainen x korvataan keltaisella huutomerkillä, jonka voit tehdä vianmäärityksen erikseen. Jos olet ottanut laitteen käyttöön, mutta laitteisto ei vieläkään ole yhteydessä tietokoneeseen kuten sinä. tietää, että sen pitäisi olla, on mahdollista, että ohjain on vanhentunut tai jopa puuttuu kokonaan.Katso oppaamme Ohjainten päivittäminen Windowsissa, jos tarvitset apua tämäntyyppisen ongelman korjaamisessa.Vaikka puuttuva tai vanhentunut ohjain voi aiheuttaa osan laitteisto, joka ei toimi Windowsin kanssa kuten sen pitäisi, Laitehallinnassa näkyvällä punaisella x: llä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko ohjain asennettu. Se tarkoittaa vain, että laite on poistettu käytöstä mistä tahansa syystä. Useimmat laitteet, jotka eivät toimi ollenkaan sen jälkeen, kun ne on otettu käyttöön, voidaan poistaa Laitehallinnan luettelosta. Käynnistä tietokone uudelleen poistettuasi laitteen pakottaaksesi Windowsin tunnistamaan sen uudelleen. Jos laite ei vieläkään toimi, yritä päivittää ohjaimet. Voit avata Dev Ice Manager normaalilla tavalla ohjauspaneelin kautta, mutta käytettävissä on myös komento, joka on kuvattu tässä.